Megoldásra vár

Zebránál a lámpa a hangjelzése veszélyes

Anonim Járókelő

Frissítés 2023.01.17

Budapest Közút válasza:
A Ön által kifogásolt helyszínen valóban még a régi, csak hangjelzést adó hangosítás áll a vakok és gyengénlátók rendelkezésére. Ezeket a készülékeket sorra cseréljük ki a szöveges üzeneteket kiadó hangosításokra, ami a probléma kezelésére az igazi megoldást adja.
Az Ön által javasolt, a jelenlegi hangosítás hangerejének átállítása azért nem oldja meg a problémát, mert a csomópontnak az éppen aktuális forgalma által keltett alapzaja folyamatosan változik, ezért ahhoz nem lehetséges kielégítően hozzáigazítani a szükséges hangerőt.
Szíves türelmét és az átkelésnél fokozott figyelmét kérjük a hangjelzők cseréjéig.
...........................
Tisztelt Illetékes!
A Budapest Parknál van egy zebra (a biciklitároló és a villamosmegálló között), ami két részre van osztva, vagyis van egy járdasziget a közepén.
Nem egyszerre vált a két oldalon a zöld lámpa, ami nem is feltétlenül probléma, de amikor odaértem és a MÁSIK oldalon zöldre váltott a lámpa (az én oldalamon még piros volt), megszólalt a látássérültek számára bevezetett hangjelzés is és én leléptem a járdáról és majdnem elütöttek. Ha nem vagyok elég figyelmes, hogy az a hangjelzés nem arra az oldalra szól, ahol én állok, akkor már valószínűleg kórházban lennék, ugyanis nálam, a járdasziget másik oldalán, még piros volt a lámpa!
A látássérültek számára ez nagyon életveszélyes, ugyanis ők is, ahogy én, szintén leléphetnek!
Kérem vizsgálják ki a helyszínt és próbáljanak meg valamilyen kevésbé erős hangjelzést használni ott, ahol zöld a lámpa, ugyanis még az egészséges embereket is megzavarja a hangjelzés.
Üdvözlettel

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Soroksári út 60

Hozzászólások

 • T. Andrea megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • T. Andrea megváltoztatta a bejelentés leírását "Tisztelt Illetékes! A Budapest Parknál van egy zebra (a biciklitároló és a villamosmegálló között), ami két részre van osztva, vagyis van egy járdasziget a közepén. Nem egyszerre vált a két oldalon a zöld lámpa, ami nem is feltétlenül probléma, de amikor odaértem és a MÁSIK oldalon zöldre váltott a lámpa (az én oldal...

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!
  A Ön által kifogásolt helyszínen valóban még a régi, csak hangjelzést adó hangosítás áll a vakok és gyengénlátók rendelkezésére. Ezeket a készülékeket sorra cseréljük ki a szöveges
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • Schneider Géza elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére