Megoldatlan

A sosemvolt kőbányai metróállomás - Liget téri "szolgáltatóház"

Kőbánya központjában, panelházak által övezett környezetben (a Kápolna utca és a Kőrösi Csoma Sándor út kereszteződésénél) egy ódon, leharcolt és elhagyatottnak tűnő, régi furcsa épület áll, amit több médium is a legkülönbözőbb jelzőkkel aggatott tele, úgymint "Sosem volt metróállomás", "Patkánytanya", "a bűn tanyája" és sorolhatnánk hosszasan.

Az illetékesek a jelzők eltüntetéséről részben határozatban és azt követő tettekben is gondoskodtak, ezért természetesen jár a köszönet.

De a "torzó" maradt...

A probléma minden, csak nem új keletű, már a városatyák előtt is ismert (volt), hiszen annak a lezárásáról - ami sajnos csak részben valósult meg - már 2012-ben határozatot hozott a képviselő testület.

( http://www.kobanya.hu/docs/kobanya/hu/news/175464.pdf )

Ezen beruházásoknak azonban egy jelentős része, nem a határozatban elfogadott formában született meg. Annak alapján a betonrengeteget kicsit zöldíteni szerették volna, de a pénzügyi fedezet elkülönítésén és a terveken túl azok megvalósítása elmaradt, úgymint sövény telepítése, a lejtők feltöltése és füvesítése. (határozat 1. 2. pont)

Ötlet pályázatot is írtak ki, a terület rendezésére, azonban ezen túl a városvezetés ebben - az igen összetett, ámde rengeteg embert bosszantó - kérdésben láthatóan nem tudott előbbre jutni.

( http://www.kobanya.info/index.php/kozelet/item/4113-liget-t%C3%A9r-%C3%B6tletp%C3%A1ly%C3%A1zat-eredm%C3%A9nyhirdet%C3%A9se )

Az épület állapota természetesen magától nem javul, sőt...

Szeretném kérni az illetékeseket, hogy legalább a határozatban Önmaguknak kitűzött célokat érjék el (amennyiben jelenleg nem orvosolható, legalább látványosan takargassuk a problémát a megoldásig).

És természetesen elismerve és nem vitatva! a más területeken elért fejlődést és a figyelemmel a prioritásokra (különösen a következő dolgokban elért eredményekre mint orvosi rendelők, az oktatási- és nevelési intézmények vagy akár a közterületeket érintőeket pl.: Újhegyi sétány), örömmel vennénk (és azt hiszem, ha itt joggal beszélhetek nem csak a magam nevében) - ha legalább tájékoztatás szintjén - ennek a problémának a megoldásáról vagy annak a terveiről hallani lehetne, túl természetesen a határozatba foglaltakon, ha már arra a pénzt jóval korábban elkülönítették.

Előre is megköszönve mind T. Polgármester Úr, mind a Képviselő testület erőfeszítéseit és az illetékesek munkáját, sok sikert kívánok a probléma mihamarabbi megoldásához!

Probléma helyszíne
Budapest X. kerület, Kőbánya, X. kerület

Hozzászólások

  • Ibolya Nagy hozzászólt a bejelentéshez.

    Ohh de jó bejelentés! Viszont a csak tervezgetünk válasz nem megoldás az önkormányzattól és az sem derül ki, hogy mi történt a pénzzel amit erre különítettek el.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Ügyvivő Asszony!

    A 11478. sorszámú bejelentésére az alábbiakról tájékoztatom.
    A jelenleg üresen álló Liget téri szolgáltatóház épületének és környezetének rendezését a Kőbányai Önkormányzat
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: X. kerület Kőbánya Önkormányzata

  • Görgényi-Nagy Szabolcs bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére