Megerősítésre vár

A magaságyásokat szegélyező kőkockák omlanak

FRISSÍTÉS 2023.03.27.:

A bejelentő válasza:
"Sajnos újra vannak kieső (kiszedett?) kövek és habarcstöredékek. Valószínűleg célszerű lenne rendszeresen ellenőrizni a területet, mert úgy tűnik, folyamatos az amortizációja (pusztítása?). Remélhetőleg minél hamarabb megtörténik a teljes felújítás, de addig is hasznos lenne gyakran ellenőrizni a területet, hogy ne legyenek ott kihullott kőtömbök. (Meg ha emberek piszkálják ki a köveket a falból, akkor hátha sikerülne őket tetten érni.)
Ennek megfelelően, kérlek, jeleznétek újra az illetékeseknek, hogy ismét probléma van a metróállomás feletti részen a kockakövekkel?"

-----

FRISSÍTÉS 2023.01.18.:

A bejelentő válasza:
"A kiesett köveket elszállították, így a probléma azonnal orvosolandó része pillanatnyilag megoldódott. Köszönöm a gyors reakciót!
(Tartós megoldást a kiesett kövek pótlása /az ágyások szegélyének más módon való kialakítása hozhat majd, de ez nem téli munka, tudom, hogy most nem lehet megcsinálni. Nagyon szépen köszönöm a kiesett kockakövek gyors elszállítását, már ez is segít a helyzeten.)"

-----

FRISSÍTÉS 2023.01.10.:

IX. kerület Ferencváros Önkormányzat válasza:
"Hivatkozva a 114487 számú bejelentésre tájékoztatom, hogy Bp. IX. ker. Ecseri úti metrófelszínen a magas ágyások körüli kiesett nagykockakövek elszállításáról a közszolgáltató felé intézkedtünk."

-----

Az Ecseri út metrómegálló felett, a ferencvárosi oldalon, a szupermarket előtt lévő terecskén elhelyezkedő emelt zöldszigetek betonszegélyét annak idején kőkockákkal fedték le. A kősorok viszont mára elváltak a betontól, a kövek kilazultak, kiesnek/kiszedik őket. Ez egyrészt csúnya látvány, a pusztuló, hiányos kősorok és a kiesett tömbök látványa nagyon rontja a környék összképét, másrészt a kiesett, szerteszórt kövekben, ha rossz helyen vannak, fel is bukhat valaki. Abba pedig jobb bele sem gondolni, mi történne, ha valaki egyszer valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt (pl. részegen) elkezdene ezekkel dobálódzni....
A kiesett köveket minél hamarabb el kellene távolítani a közterületről, majd adandó alkalommal (tavasszal, amikor lehet betonozni) helyre kellene állítani a zöldszigetek szegélyét, mert a jelenlegi állapot nagyban rontja a környék összképét.

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Ecseri út

Hozzászólások

 • Barna Ferenc visszajelzésére vár.

 • Pál András megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!

  Hivatkozva a 114487 számú bejelentésre tájékoztatom, hogy az Ecseri úti metrófelszínen kiesett nagy kockakövek összegyűjtésére és elszállítására a közszolgáltató felé intézkedtünk
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: IX. kerület Ferencváros Önkormányzata

 • Barna Ferenc hozzászólt a bejelentéshez.

  Sajnos újra vannak kieső (kiszedett?) kövek és habarcstöredékek. Valószínűleg célszerű lenne rendszeresen ellenőrizni a területet, mert úgy tűnik, folyamatos az amortizációja (pusztítása?). Remélhetől...
 • Illak Adrián lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

 • Barna Ferenc hozzászólt a bejelentéshez.

  A kiesett köveket elszállították, így a probléma azonnal orvosolandó része pillanatnyilag megoldódott. Köszönöm a gyors reakciót!
  (Tartós megoldást a kiesett kövek pótlása /az ágyások szegélyének más...
 • T. Andrea megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • T. Andrea megváltoztatta a bejelentés leírását "Az Ecseri út metrómegálló felett, a ferencvárosi oldalon, a szupermarket előtt lévő terecskén elhelyezkedő emelt zöldszigetek betonszegélyét annak idején kőkockákkal fedték le. A kősorok viszont mára elváltak a betontól, a kövek kilazultak, kiesnek/kiszedik őket. Ez egyrészt csúnya látvány, a pusztuló, hiányos kősor...

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!

  Hivatkozva a 114487 számú bejelentésre tájékoztatom, hogy Bp. IX. ker. Ecseri úti metrófelszínen a magas ágyások körüli kiesett nagykockakövek elszállításáról a közszolgáltató fel
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • Járókelő Ügykezelőverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

 • Ügykezelő Járókelő megváltoztatta a bejelentés nevét "Az Ecseri út metrómegállónál a magaságyásokat szegélyező kőkockák omlanak"-ról "A magaságyásokat szegélyező kőkockák omlanak"-ra.

 • Ügykezelő Járókelő elküldte az ügyet az illetékesnek: IX. kerület Ferencváros Önkormányzata

 • Barna Ferenc bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Megoldatlan
  1
  Megoldatlan
  1

  faültetés lehetséges?

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: IX. kerület Ferencváros Önkormányzata
  Timót utca (IX. kerület, Ferencváros)
 • Válaszra vár
  2
  Válaszra vár
  2

  Faültetés lehetséges?

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: IX. kerület Ferencváros Önkormányzata
  Illatos út (IX. kerület, Ferencváros)
  Vissza az oldal tetejére