Megoldásra vár

életveszélyes táblázás

Anonim Járókelő

Az alábbi képek a Duna utca – Törökverő út – Hajó utca találkozásánál készültek. A kereszteződésben a Duna utca – Törökverő út a védett útvonal, amit tábla is jelez.
3 hagyományos úttest és 1 bicikliút betorkollás van. A 3 hagyományos úttestnek 3 ágat jelölő kiegészítő táblája van, a bicikliút irányából érkezve viszont 4 ágat jelöl…
Ezzel az a probléma, hogy a bicikliúton érkező joggal számít arra, hogy a Hajó utcán érkezővel szemben elsőbbsége van, hiszen kettőjük között a jobbkéz-szabály a döntő. A Hajó utcán érkező pedig joggal számít arra, hogy csak a védett úton érkezőnek kell elsőbbséget adnia. Baleset esetén meg lehet egymást hülyézni.
Az érdekes táblázás itt még nem ért véget, mert a bicikliút kezdete kapott egy behajtani tilos táblát 2 kiegészítővel. A kivéve FCSM tábla arra enged következtetni, hogy ide és innen nem csak bicikli, hanem adott esetben gépjármű is közlekedhet.

Itt most más tervezte a kereszteződést és más a kerékpárutat? Vagy csak kimaradt a védett úton a táblacsere? Egyébként ez a kialakítása a bicikliút betorkollásnak önmagában is félreérthető, nagyjából úgy néz ki, mintha egy sima letört szélű járdáról lenne szó és nem egy olyan úttestről, a kereszteződés olyan ágáról, ami nem minden jármű számára van megnyitva. Ez így ugyan mindenkinek egyértelmű a saját ágáról érkezve, de összességében tök balesetveszélyes és egy baleset esetén lehet izzadni, hogy ki mit rontott el. Elnézve pedig a helyzetet, nem a közlekedők hibája lenne a dolog.

Kérjük gondolják át, hogy mire gondolt a költő és annak megfelelően alakítsák át a kereszteződést!

Probléma helyszíne
Budapest XXII. kerület, Budafok-Tétény, Hajó u. 3

Hozzászólások

  • Szalai Krisztina megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A jelzett helyen jelenleg még a hídra vezető járdaszakasz előtt véget ér a kerékpárút ideiglenes megoldásként. Folyamatban van a BKK lebonyolításában egy tervezési munka, aminek k
    ...
  • Ügykezelő Szilvia elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére