Megoldatlan

Zebra

Anonim Járókelő

Frissítés 2022.11.10.: A bejelentő alábbi jelzésével újraküldve:

"Természetesen a kérdéses zebrán nem akkor indultam el, amikor már zöld volt, hanem szépen kivártam, míg zöldre vált. (Tehát értelemszerűen pirosban várakoztam és a zöldre váltás pillanatában indultam el.)
Továbbra is nehezményezhető, hogy ez a szakasz nem alkalmas az átkelésre néhány másodperc alatt, amikor egy villamos is éppen elsuhanni készül. (Az ominózus pillanatban pedig már át is suhant. Talán nem a síneken kéne hogy érje az embert.)
Nem szabad, hogy az átlagos járókelő tempójában se sikerüljön nem elüttetnie magát az embernek, amikor zöldre vált a lámpa a gyalogos számára. De itt kell megjegyeznem, hogy ha egy átlagos járókelőnek sem sikerül az átjutás, csak hajszállal, mert meglehetősen abszurd módon a kérdéses napon és időpontban gyanúsan mintha nem is feltételezték volna, hogy a zebrát bárki használatba kívánja venni, mindamellett az átlagos idős gyalogos életének megóvását is kulcsfontosságúnak vélem.
Ezért javaslom, hogy forgalomtechnikai hátterét is legyenek szívesek a kérdésnek megvizsgálni, gondolok itt a villamos -saját szabályai szerint - korlátlan áthaladási lehetőségeire, amit éppen a gyalogos átkelés rendkívüli módon és ésszerűtlenül lerövidített ideje segít elő.
Ha ésszerűbb időt szabnak az áthaladásra, nem lesz szükség sem mentőre sem temetkezési vállalkozóra ezen a szakaszon.
Felhívnám továbbá a figyelmet a közeljövőben várhatóan megnövekvő gyalogosi létszámra is, ami feltételezhető a meglehetősen kiszélesített közeli járdaszakaszon, amit a jelenlegi felújítási munkálatok eme fázisában is egyre többen és többen vesznek igénybe boldogan. De nem megboldogultan kívánva erre a kellemes sétaélményre visszatekinteni.
Üdv, a Járókelő"

----

Szeretném jelezni, hogy a Mechwart lépcsőtől nem messze található zebrán zöld jelzést kapva egy idős ember éppen a villamossínek kellős közepén taláhatja magát, amikor már villog is az alig 3 másodpercre szabad jelzést adó gyalogos zöld emberke a túloldalon. Szerencsére szemben éppen található egy biztosító cég, továbbá zsírleszívást és pedikűrt is ajánlanak az ott rekedtek figyelmébe.
A síneken sebesen áthaladó villamost beelőzve még egy milliomod másodperc erejéig pillantást vethetünk egy épp csak mögöttünk hagyott, egészségmegőrzésre figyelmünket felhívó üzenetre. Egész vállalkozásarzenál települt e kereszteződés köré. Épp csak egy temetkezési vállalkozás hiányzik. Templom viszont van a közelben, ahol az ember megnyugvásra lelhet a sűrű forgalomban. Megnyugtató a vigyázó szemek sokasága, életünkért, egészségünkért, és pénzünkért ezen a jeles helyszínen. Ahol táskával és szatyorral már én is csak hirtelen nekiiramodva tudtam fénysebességet megközelítve csodával határos módon árjutni ma késődélután.
A gyönyörűen felújított, széles körúti gyalogos járdaszakaszról nekifutásból próbálkozhat az ember saját rekordjainak megdöntésével. Amennyiben a helyzet nem változik. Merem remélni, hogy igen.
Szeretném, ha nem kellene több megállót legyalogolni ahhoz, hogy innen az ember eljusson egy biztonságos zebráig.

Probléma helyszíne
Budapest II. kerület, Margit körút 27

Hozzászólások

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A II., Margit körút 27. előtt található jelzőlámpás gyalogátkelőhellyel kapcsolatos észrevételére válaszolva továbbra is fenntartjuk, hogy a gyalogátkelőhely szabadjelzése csak az
    ...
  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Szalai Krisztina elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Szalai Krisztina megváltoztatta a bejelentés leírását "Szeretném jelezni, hogy a Mechwart lépcsőtől nem messze található zebrán zöld jelzést kapva egy idős ember éppen a villamossínek kellős közepén taláhatja magát, amikor már villog is az alig 3 másodpercre szabad jelzést adó gyalogos zöld emberke a túloldalon. Szerencsére szemben éppen található egy biztosító c...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Természetesen a kérdéses zebrán nem akkor indultam el, amikor már zöld volt, hanem szépen kivártam, míg zöldre vált. (Tehát értelemszerűen pirosban várakoztam és a zöldre váltás pillanatában indultam...
  • H B L megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A II., Margit körút 27. előtt található jelzőlámpás gyalogátkelőhellyel kapcsolatos észrevételét megvizsgáltuk. Tájékoztatjuk, hogy a gyalogátkelőhely szabadjelzése csak azt jelzi
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Lefestett közlekedési tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Hűvösvölgyi út (II. kerület)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Közlekedési tábla nem látszik

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Ördögárok utca (II. kerület)
  • Megoldásra vár
    2
    Megoldásra vár
    2

    Lefújt tábla a Lipótmezei alján

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Hűvösvölgyi út (II. kerület)
  Vissza az oldal tetejére