Megoldott

Közlekedési lámpa probléma

Anonim Járókelő

Újpest-Központban, a Központ Bisztró előtti gyalogátkelőhely és villamosmegálló felújításra kerül. A gyalogátkelőhely korábban le volt zárva, azonban ma már jól láthatóan megnyitották. Felújításra kerülnek a közlekedési lámpák is. Az átkelőhely gyalogos lámpái jelenleg le vannak takarva (fotón pirossal bekarikázva), úgy tűnik, mintha nem működnének, mintha a lámpa ki lennének kapcsolva. Ebből a gyalogos úgy gondolja, hogy elsőbbsége van a gyalogátkelőhelyen, mivel kijelölt gyalogátkelőhely. Ezzel szemben az autósok lámpái működnek (szintén bekarikázva, épp pirosat mutat, bár sajnos nem annyira látszódik a fotón). Amennyiben a lámpa zöldet mutat, az autós is azt gondolja, hogy elsőbbsége van a kereszteződésben.
Meglehetősen balesetveszélyesnek gondolom a kialakuló forgalmi helyzeteket, mely során mind a gyalogos, mind az autós azt gondolhatja, hogy elsőbbsége van egy adott szituációban. Vagy ténylegesen ki kellene kapcsolni minden lámpát és akkor a gyalogosnak van elsőbbsége, vagy a gyalogos lámpáját is működtetni kellene, és akkor egyértelmű a szituáció.
Minden héten kedden járok a környéken, már legalább 1 hete a fent leírt helyzet áll fent, csak az odafigyelésemnek volt köszönhető, hogy nem ütöttek el gyalogosként.
Kérem a közlekedési anomália rendezését.

Probléma helyszíne
Budapest IV. kerület, Újpest, Szent István tér 1

Hozzászólások

  • Gál Miklós lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Társaságunk részére megküldött elektronikus levelére – melyet a IV. kerület István út – Petőfi utca csomópontban található jelzőlámpák letakarásával kapcsolatosan tett – az aláb
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • R eni elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére