Megoldatlan

Rendkívül hangos járművek

FRISSÍTÉS 2023.06.08.:

A Fővárosi Önkormányzat válasza:
"A honlapjukon tárgyi számon nyilvántartott bejelentés kapcsán tájékoztatjuk Önöket, hogy zaj- és rezgésmérés elvégzésére hivatalunknak nincs lehetősége. Joghatással járó zajmérést csak jogszabály szerint elismert zaj- és rezgéscsökkentési szakértő végezhet.

A környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet alapján a közlekedési eredetű zaj és rezgés esetében a környezetvédelmi és természetvédelmi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 71/2015. (III. 30.) Korm. rendelet 8/A. § (1) Területi környezetvédelmi és természetvédelmi hatóságként a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya (1072 Budapest, Nagydiófa u. 10-12., zoldhatosag@pest.gov.hu) jár el. Javasoljuk, hogy a lakótelepet érő zaj és rezgés kapcsán őket szíveskedjenek megkeresni.

A bejelentésben szereplő gyorshajtókkal és nem megfelelő állapotú járművekkel közlekedők kapcsán jelezzük továbbá, hogy sebességmérésére, forgalomból kiszűrésre és szankcionálásra kizárólag a Rendőrség jogosult, mely szervezet munkájára azonban hivatalunknak nincs ráhatása."

-----

FRISSÍTÉS 2023.05.08.:

XXII. Kerületi Rendőrkapitányság válasza:
"Tájékoztatom, hogy a BRFK funkcionális e-mail címére 2023. április 18-án érkezett, Budapest XXII. kerület Leányka utcában közlekedő járművek által keltett hangos hanghatással kapcsolatos ismételt megkeresésére az alábbi tájékoztatást adom. A zajhatás bejelentésével kapcsolatosan megállapítottuk, hogy annak elbírálására a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal rendelkezik hatáskörrel és illetékességgel. A kerületi Rendőrkapitányság tisztába van azzal, hogy a Leányka utca forgalma az utóbbi időben megsűrűsödött, ennek feltehető oka a 6-os számú főúton végzett vízhálózat felújítási munkálatok, illetőleg a Mária Terézia utca elején végzett körforgalom építése. Hatóságom, minden rendelkezésére álló eszközzel azon van, hogy a lakosok balesetmenetes közlekedését biztosítsuk, azonban a forgalom milyenségét és sűrűségét nem tudjuk szabályozni. A továbbiakba is visszatérő ellenőrzéseket fogunk végezni a Leányka utca és környékén, ahol esetlegesen a műszakilag nem megfelelő gépjárműveket vagy szabálysértőket tudunk kiszűrni."

-----

FRISSÍTÉS 2023.04.18.:

A bejelentő visszajelzése:
"Ezúton is nagyon köszönöm a kerület és a kerületi Rendőrkapitányság munkáját és erőfeszítéseit a bejelentett problémával kapcsolatban (is)!

Sajnos azonban a probléma, mely szerint a zaj, jelenleg is megoldás nélküli, változatlan és azóta is azonos intenzitású. Kiegészíteném annyiban, hogy napjainkban már az Anna utca forgalma is rendkívüli próbatételnek teszi ki a Leányka utca páratlan oldalán lakók mindegyikét!

A Leányka utca rendkívüli módon lakott és forgalmát tekintve végtelenségig kihasznált főút, amely különböző intenzitással (jellemzően éjjel-nappal) és folyamatosnak tekinthető, ám a normál forgalomtól eltérő, jellemzően nagyobb sebességgel történő közlekedés, illetve a jármű nem megfelelő műszaki állapota okozta kiemelkedően zavaró hanghatásokat bír.

Röviden, rendkívüli módon lakott terület kiemelkedően zavaró hanghatásokat bír!

Az óriási hanghatással robogó járművek sebességének ellenőrzése és a jármű nem megfelelő műszaki állapota, amely/amelyek a nagy zajhatást okozhatja/okozzák, a Polgármesteri Hivatal tájékoztatása alapján a Rendőrkapitányság hatáskörébe tartozik.

Kérem, a hatáskörrel és illetékességgel bíró szervezet mielőbbi lépéseit a probléma árnyalása kapcsán!

Ezúton is nagyon köszönöm a kerület és a kerületi Rendőrkapitányság munkáját és erőfeszítéseit a bejelentett problémával kapcsolatban (is)!"

-----

FRISSÍTÉS 2022.10.03.:

A XXII. kerületi Önkormányzat válasza:
"A JAROKELO-BUDAPEST-00107367 azonostószámú bejelentéssel kapcsolatban az
alábbiakról tájékoztatom.
A bejelentést a Budapest XXII. kerületi Rendőrkapitányságról tették át
hivatalunkhoz, telefonos egyeztetést követően, zaj problémára hivatkozva.
A megküldött bejelentésben szereplő zajprobléma azonban nem jegyzői
hatáskörbe tartozik.
A Leányka utca főútnak minősül, amely forgalma jellemzően éjjel-nappal
folyamatos, különböző intenzitással. A normál forgalomtól eltérő,
jellemzően *nagyobb sebességgel történő közlekedés*, illetve *a jármű nem
megfelelő műszaki állapota* okozhatja a kiemelkedően zavaró hanghatásokat:
- az óriási hanghatással robogó *járművek sebességének ellenőrzése*,
amely a nagy zajhatást okozhatja, a *Rendőrkapitányság hatáskörébe tartozik*,
amelyet időszakos sebességméréssel tud ellenőrizni.
- a megfelelő *műszaki állapot ellenőrzése* * szintén rendőrségi hatáskör*"

-----

FRISSÍTÉS 2022.08.19.:

A XXII. kerületi Rendőrkapitányság válasza:
"A bejelentés tartalma alapján annak elbírálására Budafok - Tétény Bp. XXII. kerület Polgármesteri Hivatal Jegyzője, azaz a Budafok - Tétény Budapest XXII. kerület Polgármesteri Hivatal Hatósági Irodája (továbbiakban: Szakiroda) rendelkezik hatáskörrel és illetékességgel. Továbbá tájékoztatom, hogy a BRFK XXII. kerületi Rendőrkapitányság nagy hangsúlyt fektet az állampolgárok szubjektív biztonságérzetének megőrzésére, ezért visszatérő ellenőrzéseket fogunk végrehajtani az adott helyszínen, mely bűn - és balesetmegelőzési ellenőrzéseink a szabálysértések és bűncselekmények megelőzésére és megakadályozására fognak irányulni. A fentiekre tekintettel bejelentését továbbítom az illetékes Szakiroda részére. "

-----

A Leányka utcai lakótelep rengeteg lakója szenved az itt átsuhanó rendkívül hangos járművektől.
Éjjel-nappal óriási hanghatással robognak végig a Leányka utcán és ez mára már mindennapos.
Kérem, tegyék meg a szükséges lépéseket a probléma megszüntetése érdekében.
Munkájukat nagyon köszönöm!

Probléma helyszíne
Budapest XXII. kerület, Budafok-Tétény, Leányka utcai lakótelep

Hozzászólások

  • Fónai Kende lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Üdvözlettel:
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: PVKH Körny.véd., Term.véd., Hull.gazd. és Bányafelügy. Főosztály

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023. 05. 08. XXII. Kerületi Rendőrkapitányság válasza: Tájékoztatom, hogy a BRFK funkcionális e-mail címére 2023. április 18-án érkezett, Budapest XXII. kerület Leányka utcában közlekedő járművek által keltett hangos hanghatással kapcsolatos ismételt megkeresésére az alábbi tájékoztatást adom. A z...

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Főváros Önkormányzata"-ról "PVKH Körny.véd., Term.véd., Hull.gazd. és Bányafelügy. Főosztály"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő Egyesület!

    A honlapjukon tárgyi számon nyilvántartott bejelentés kapcsán tájékoztatjuk Önöket, hogy zaj- és rezgésmérés elvégzésére hivatalunknak nincs lehetősége. Joghatással járó
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Ezúton tájékoztatom, hogy levelét érkeztettük az FPH_KOZP- 59287/2023-as érkeztetőszámon és továbbítottuk a Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztálya részére.

    Tisztelet
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Címzett!
    A(z) BRFK XXII. ker. Rendőrkapitányság a mellékelt küldeményt adta fel az
    Ön részére.
    Az elektronikus levél és a hozzá kapcsolódó fájl(ok) kizárólag a
    Címzettnek szólnak és a bennük
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Főváros Önkormányzata

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2023. 04. 18. Bejelentő visszajelzése: Ezúton is nagyon köszönöm a kerület és a kerületi Rendőrkapitányság munkáját és erőfeszítéseit a bejelentett problémával kapcsolatban (is)! Sajnos azonban a probléma, mely szerint a zaj, jelenleg is megoldás nélküli, változatlan és azóta is azonos intenzitású....

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XXII. Kerületi Rendőrkapitányság"-ról "Budapest Főváros Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Címzett!
    A(z) BRFK XXII. ker. Rendőrkapitányság a mellékelt küldeményt adta fel az Ön részére.
    Az elektronikus levél és a hozzá kapcsolódó fájl(ok) kizárólag a Címzettnek szólnak és a bennük
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: XXII. Kerületi Rendőrkapitányság

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2022.10.03.: A XXII. kerületi Önkormányzat válasza: "A JAROKELO-BUDAPEST-00107367 azonostószámú bejelentéssel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom. A bejelentést a Budapest XXII. kerületi Rendőrkapitányságról tették át hivatalunkhoz, telefonos egyeztetést követően, zaj problémára hivatkozva. A megkü...

  • Sleepy Claus hozzászólt a bejelentéshez.

    Ezúton is nagyon köszönöm a kerület és a kerületi Rendőrkapitányság munkáját és erőfeszítéseit a bejelentett problémával kapcsolatban (is)!

    Sajnos azonban a probléma, mely szerint a zaj, jelenleg is
    ...
  • Sleepy Claus visszajelzésére vár.

  • Gál Miklós megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: XXII. Kerületi Rendőrkapitányság

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XXII. kerület Budafok-Tétény Önkormányzata"-ról "XXII. Kerületi Rendőrkapitányság"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bardócz Csaba!

    A JAROKELO-BUDAPEST-00107367 azonostószámú bejelentéssel kapcsolatban az
    alábbiakról tájékoztatom.

    A bejelentést a Budapest XXII. kerületi Rendőrkapitányságról tették át
    hiva
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • g g megváltoztatta a bejelentés illetékesét "XXII. Kerületi Rendőrkapitányság"-ról "XXII. kerület Budafok-Tétény Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Címzett!
    A(z) BRFK XXII. ker. Rendőrkapitányság a mellékelt küldeményt adta fel az Ön részére.
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: XXII. Kerületi Rendőrkapitányság

  • Sleepy Claus bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Sérült tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Sleepy Claus
    Illetékes: Egyéb szervezet
    Hajó utca (XXII. kerület, Budafok-Tétény)
  • Válaszra vár
    5
    Válaszra vár
    5

    Eltorlaszolt zebra

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Németh Zs.
    Illetékes: Budapest Főváros Önkormányzata
    Budapest, Örs vezér tere (XIV. kerület, Zugló)
  Vissza az oldal tetejére