Megoldatlan

Szellem kereszteződés

Anonim Járókelő

Tisztelt Illetékesek!

Bár egy "régebben" újonnan átadott kereszteződésről van szó, hagytam neki egy kis időt, hátha kiforrja magát, és én is jobban megbarátkozok vele. De sajnos nem így lett.

Nehezen hiszem el, hogy minden műszaki előírásnak megfelelő az Etele pláza körüli forgalmi rend, de az biztos, hogy az "önmagát magyarázó út" kitüntetést nem kapná meg. A hátsó bejáratnál a parkolóba vezető, Etele út felől érkezőket irányító jelzőlámpák kialakítása hagy kivetni valót maga után.

A legnagyobb probléma, hogy itt egy jelzőlámpa KETTŐ kereszteződést irányít egyik irányból, míg a másik irányból már kettő (külön kanyarodást engedő). Ez komoly félreértésekre ad okot. Az első képen látható egy olyan kereszteződés, ahol szemből látunk lámpát, a gyalogosoknak látunk lámpát, de magunknak nem. Sokszor tapasztalom az itt először közlekedők szemében a zavartságot és érthetetlenséget, hogy most szabad-e menni nekik vagy sem. Teljes káosz.
A legnagyobb aggályom viszont továbbra is az, hogy sokan a parkolóba nem hajtanak be, ott megállnak, kiteszik az utast és haladnak tovább (közben a lámpa pirosra vált, de jogosan hiszik, hogy nem a kereszteződésBEN vannak). A másik teóriám pedig ha a parkolóból valaki (szabályosan!) visszatolat, mert pl. megtelt és folytatni akarja az útját, az már elhaladt az azt a kereszteződést irányító fényjelző alatt, és újra a szellemkereszteződésben találja magát. Ekkora a Gyergyótölgyes útra balra kanyarodók megkapják a VÉDETT nyilas zöldjüket, de mi történik ha szemből érkezik a "bentragadt" autós?

Nem tudom, hogy ki és miért találta ki, vagy spórolta le a Hadak útja-Gyergyótölgyes lámpát, de ha egy mód van rá, kérem helyezzék oda is ki a jelzőlámpákat. Megértem, hogy ez sok munka, azonban nem gondolom, hogy a fázisok újrahangolására volna szükség. Hiszen csupán a parkoló előtti lámpák lámpaképét kellene utánoznia az ottani lámpáknak, semmi más funkciója nem lenne. Természetesen értem, hogy ezzel a parkolóba kanyarodók előtt bentragadhatnának az autók, de akkor ők már jogosan nem szabályosan haladtak be a parkoló kereszteződésbe.

Továbbá szabálytalannak is gondolom azt, hogy a parkoló előtti lámpa gyakorlatilag két teljesen külön kereszteződést irányít, míg a szemből érkező forgalomnak külön lámpái vannak.

Kérem vizsgálják felül, és egy egyértelműbb forgalmi rendet alakítsanak ki!

Köszönettel és tisztelettel!

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Etele út 66b

Hozzászólások

  • Pál András lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 00107231-as számú megkeresésre az alábbi választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő!

    A Hadak útja – Gyegyótölgyes utca – Plaza bejáró kereszteződésével kapcsolatos észrevételre
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • S Dominik elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldott
    1
    Megoldott
    1

    Koszos lámpa

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Sleepy Claus
    Illetékes: Budapest Közút
    Hunyadi János út (XI. kerület, Újbuda)
  • Megoldott
    2
    Megoldott
    2

    Lezúzott tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Sleepy Claus
    Illetékes: Budapest Közút
    Mezőkövesd út (XI. kerület, Újbuda)
  Vissza az oldal tetejére