Megoldásra vár

Lehel tér: Lekopott útburkolati jelek

A Lehel téren a Lehel utca felől érkezve mindkét irányból az útburkolati jelek nagy része teljesen vagy részben lekopott.
Ez különösen problémás és balesetveszélyes szituációkhoz vezet a Lehel utcán a belváros vagy Ferdinánd híd felől érkezők szempontjából. A Lehel utcáról 2 sávból lehet balra a Lehel térre kanyarodni, amely itt 4 sávosra szélesedik. Sok autós feltételezi, hogy a Lehel utca baloldali kanyarodó sávjából lehet érkezni a két baloldali sávba, a jobboldali kanyarodó sávból pedig a két jobboldali sávba. Azonban a még megmaradt felfestések alapján ez nem így van. A baloldali kanyarodó sávból lehet a Victor Hugo utca felé egyenesen haladó sávba érkezni, illetve átsorolni a két Váci útra a belváros irányába kanyarodó sávba, a jobboldali sávból pedig mindössze a jobbra a Váci úton kifelé vezető sávba lehet érkezni.
Mivel közúti jelzőtáblák nem teszik nyilvánvalóvá ezt a forgalmi rendet, illetve a felfestések épp a kritikus részen hiányoznak, sok autós feltételezi, hogy a megfelelő sávban halad, akkor is, amikor nem így van. Ebből gyakran kormányrángatások, kürtölés, kisebb konfliktusok, vagy épp koccanásos balesetek alakulnak ki. A problémát gyakorlatilag minden alkalommal tapasztalom, amikor erre járok.
A hiányzó útburkolati jelek felfestése illetve a meglévők megerősítése jó eséllyel megoldaná a problémát, hiszen az autósoknak nyilvánvalóvá tenné, hogy rossz sávban tartózkodnak, és sávot kell váltaniuk (szabályosan).
A csatolt képek a Google Maps 2022 májusában készült fotói, azonban jelenleg is hasonló a kereszteződés képe.

Probléma helyszíne
Budapest XIII. kerület, Lehel tér M (kelet)

Hozzászólások

 • Szalai Krisztina megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!

  A XIII. ker. Lehel út - Váci út csomópontban található kopott burkolati jelek helyreállításáról Társaságunk gondoskodni fog. A megvalósulásig szíves türelmét kérjük.

  Üdvözlettel:
  ...
 • Ügykezelő Járókelő elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

 • Szatmári András bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Megoldásra vár
  1
  Megoldásra vár
  1

  Elhajlitott tabla

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Haris Gergely
  Illetékes: Budapest Közút
  Katona József utca (XIII. kerület)
 • Megoldásra vár
  1
  Megoldásra vár
  1

  Átrozsdásodott oszlop

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: Budapest Közút
  Váci út (XIII. kerület)
  Vissza az oldal tetejére