Megoldatlan

Veszélyes sebesség a Budaörsi úton

Több fővárosi kerületben (VI., VII. és a VIII. kerület) is jöhet a 30 km/h sebességkorlátozás, jelentette be a Fővárosi Önkormányzat.
Szeretném kérni, hogy a fentiek figyelembe vételével szíveskedjen az illetékes újragondolni, hogy a Budaörsi út 83-111. közötti útszakaszon leviszi a 70 km/h sebességhatárt 50 km/h-ra. Az autósok számára ez az 550 méter hosszú szakaszon észrevétlen, 12 másodperces veszteség lenne (50 km/h-val haladva 40 másodperc a táv, 70 km/h-val 28 másodperc), viszont a Budaörsi úti járdán közlekedők és a Budaörsi útra néző lakásokban lakók számára nagyobb biztonságérzetet adna és a zaj is alacsonyabb lenne. Zajvédelmet nem terveznek a https://jarokelo.hu/69152 és https://jarokelo.hu/77153 bejelentésben kapott válaszok szerint.
A https://jarokelo.hu/51099 és https://jarokelo.hu/92559 bejelentésben beszámoltunk több balesetről is, ami ezen a szakaszon történt. A négysávos úton sokszor nem tudják időben értelmezni a táblákat és felfestéseket 70-80 km/h-s száguldozás közben az autósok és meggondolatlanul váltanak sávot, vagy tolatni kezdenek, ami már több balesethez vezetett. A kereszt utcák mind 20 km/h-s lakó-pihenő övezetté lettek nyilvánítva a Sasadi út kivételével, az ezekből a kis utcákból a Budaörsi útra kihajtó autósoknak is biztonságosabb lenne, ha a külső sávban nem 80-al száguldozna valaki.
Kérem a Budapest Közutat, a BKK-t és a Fővárosi Önkormányzatot, hogy vegye figyelembe a fentieket és vonja be ezt az 550 méter hosszú szakaszt is a forgalomcsillapítási tervekbe.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Budaörsi út 107

Hozzászólások

  • Jakab Imola lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Illetékes válasza: "Az autópályára vezető irányok és a Budaörsi út felé haladók szétválásától, a szélső sávokban a Pannonhalmi úti, a Bozókvár utcai, a Sasadi úti és a Beregszász utcai kereszteződésné...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 00106628 -as számú megkeresésre az alábbi választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő!

    Az Ön által jelzett belvárosi kerületeket érintő sebességkorlátozások is elsősorban a főútv
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Szalai Krisztina elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Németh Gábor bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére