Megoldott

Budavári kutyás balesetek

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2022.08.24.:
Várkapitányság válasza:
Észrevételét megkaptuk, ezúton tájékoztatjuk, hogy a képen látható, illetve a bejelentésben említett terület nem a Várkapitányság, hanem a Budavári Önkormányzat vagyonkezelésébe tartozik.

A sajnálatos esetekről mi is értesültünk, és biztosíthatjuk, hogy a Várkapitánysághoz tartozó területeken minden lehetséges óvintézkedést megteszünk a kutyabalesetek megelőzése érdekében, így kihelyezünk tájékoztató táblákat a kutyatulajdonosok számára, és kutyafuttató létesítésekor a lehető legbiztonságosabb kialakítást fogjuk elvégezni.

--------------------

A Budai Vár kijelölt kutyafuttatói mentén csodás a panoráma, de a várfal alacsony, kifelé lejt, védőháló nincs, a túloldalán a mélység tátong, így balesetveszélyes! Több kutya lelte már ott értelmetlen halálát, vagy sérült meg durván, egy életre sokkolva a gazdáikat, és persze azokat is, akik arra járva végignézték a tragédiát.
Mivel a kutyafuttatókat arra találták ki, hogy ott szabadon lehessen engedni a kutyusokat, így muszáj felhívni a gazdik figyelmét a veszélyre! Kellő körültekintéssel és óvatossággal elkerülhetőek lennének a hasonló balesetek.
Az I. kerületi kutyások Facebook csoport a budai Várban történt néhány baleset után arra a döntésre jutott, hogy figyelmeztető táblákat kellene elhelyezni a futtatókon, illetve más módon, például védőhálóval is erősíteni lehetne a fal melletti zónát. A figyelmeztető táblákat közösségi finanszírozás keretében szerették volna megvalósítani. Az engedélyeztetés zátonyra futott, az Önkormányzat visszadobta a tervezetet, majd saját matricákat készített, melyeket ki is helyezett. Ezek a matricák kukákon, illetve liftekben láthatók – ameddig le nem szedik azokat, illetve az időjárás viszontagságai ki nem kezdik a papírlapokat. Védőhálókat a műemlékvédelmi várfalakra nem lehet felszerelni, és más módom sem lehet fizikai védelmet nyújtani. De a kijelölt futtatókban nincs a balesetveszélyre figyelmeztető hivatalos tábla, sem hirdetmény. A lezuhant kutyához lépcsőn lehet csak lejutni, minden szakaszon több száz métert kell megtenni egy-egy lejáratig, amelyek szintén nincsenek kitáblázva.
Mikor várható, hogy rendes, jól látható helyeken elhelyezett figyelmeztető táblákat helyeznek ki?
További információ: https://varibalesetek.com/

Probléma helyszíne
Budapest I. kerület, Várkerület, Tóth Árpád stny. 24

Hozzászólások

  • Gál Miklós lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    A illetékes szakmai válasza alapján!
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    A Budai vár adottsága miatt az Anjou sétány valamint - az esti éjszakai időszakban csekély forgalmú - Tóth Árpád sétány alkalmas kutyafuttatásra. Ezek a sétányon NEM zárt kutyafu
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: I. kerület Budavár Önkormányzata

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés leírását "A Budai Vár kijelölt kutyafuttatói mentén csodás a panoráma, de a várfal alacsony, kifelé lejt, védőháló nincs, a túloldalán a mélység tátong, így balesetveszélyes! Több kutya lelte már ott értelmetlen halálát, vagy sérült meg durván, egy életre sokkolva a gazdáikat, és persze azokat is, akik arra ...

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Várkapitányság"-ról "I. kerület Budavár Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Észrevételét megkaptuk, ezúton tájékoztatjuk, hogy a képen látható, illetve a bejelentésben említett terület nem a Várkapitányság, hanem a Budavári Önkormányzat vagyonkezelésébe t
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Dr Kardos Angelika elküldte az ügyet az illetékesnek: Várkapitányság

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Túl alacsony fa ágok a járdán

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: I. kerület Budavár Önkormányzata
    Markovits Iván utca (I. kerület, Várkerület)
  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Mátyás király játszótér csap

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: I. kerület Budavár Önkormányzata
    Hunyadi János út (I. kerület, Várkerület)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Elszáradt fa

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: I. kerület Budavár Önkormányzata
    Mészáros utca (I. kerület, Várkerület)
  Vissza az oldal tetejére