Megoldott

József krt - Pál utca kereszteződés korai zárás

Anonim Járókelő

A József körúton az Üllői út irányába haladva a Pál utca kereszteződésében túl hamar vált pirosra a lámpa. Ezáltal a József körúton egyenesen haladó kerékpáros nem tud felállni a József körút - Üllői út lámpához (Corvin-negyed), Viszont a Pál utcától indulva nem is éri el az Üllői utat keresztező szabad jelzést, így két jelzést veszít.

Olyan hamar vált a lámpa, hgy a pirosra ráfékezve, megállva, a kerékpárról leszállva, azt a járdára feltolva még a Pál utcát keresztező gyalogos zöldjelzésen át lehet (gyalogosként, a kerékpárt tolva) haladni.

Ez a hétköznap reggeli-délelőtti (8 óra körüli) lámpaprogramban biztosan így van. Nem nagyon láto az okát, hogy a József körút irányát miért kell ilyen hamar zárni, de ha az autók és a villamos esetében ezt valami indokolja is, a kerékpárnál erről biztosan nincs szó, hiszen a kerékpársáv innen felmegy a járdára, így nincs konfliktusban a József körutat keresztező gyalogos fázissal.

Ezért kérem a lámpaváltások felülvizsgálatát, szükség esetén különálló kerékpáros lámpa elhelyezését, amely hosszabb nyitást ad, vagy a József körút zöld jelzésének meghosszabbítását.

Probléma helyszíne
Budapest VIII. kerület, Józsefváros, Budapest József krt. 69. földszint 2

Hozzászólások

  • Gál Miklós lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Nagykörúton, a villamosok közlekedését előnyben részesítő hangolás, a közúti járműveket gyakran megállásra kényszeríti (eltérő menetdinamika, megállóhelyi utascsereidők). Ilyen
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Csőti Imola: nem hát. De ez lett a "kompromisszzum". Azaz pontosabban az, hogy felvezetik járdára, de nem tetszik kötelezővé a használatát az útra festett kerékpáros nyomokkal. Nos, a nyomok lekoptak...
  • Csőti Imola hozzászólt a bejelentéshez.

    A járdán haladó gyalogosnak sem a legkedvezőbb a járdára fel majd lekanyargó bicikisavok..
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére