Megoldatlan

Szeméttelep nyílt a Kőbányai úton

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS: 2022.08.22.
FKF válasza:
"Tisztelt Bejelentő!
Köszönjük megkeresését.
Tájékoztatjuk, hogy valóban nagy probléma, hogy a piac előtti területet rendszeresen hulladékkal pakolják tele. Az ingatlanhoz kapcsolódó járdák takarítása azonban Budapest Főváros Közgyűlésének 48/1994. (VIII.1.) Főv. Kgy. rendelete értelmében nem Társaságunk, hanem az ingatlan tulajdonosának, kezelőjének, bérlőjének kötelessége. Tehát amennyiben az ingatlan lakóház, akkor a lakóközöségnek kell gondoskodnia a kapcsolódó járda tisztán tartásáról, az üzletek és éttermek környékén pedig a hulladékgyűjtők kihelyezése, valamint a hulladék elszállítása az adott kereskedelmi egység feladata és kötelessége.
Tájékoztatjuk, hogy Társaságunk köztisztasági tevékenységét a Fővárossal kötött közszolgáltatási szerződése alapján végzi. A szerződés pontosan meghatározza az ellátandó feladatokat, a szakterület működési költségeit pedig ez alapján finanszírozza. A szolgáltatási szerződésben rögzítetteken felül tehát nincs módunk olyan területek takarítását ellátni, amelyek nem az FKF feladatkörébe tartoznak."
----------------------------
FRISSÍTÉS 2022.07.14.
JGK Zrt. válasza:" A Budapest VIII. kerület Kőbányai út a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő főútvonalak, közutak és közterületek kijelöléséről szóló 432/2012 (XII.29) kormányrendelet 2. sz. melléklet 385. sorszám alatt szerepel, így annak kezelői és fenntartói tevékenységét a Fővárosi Közgyűlés által alapított gazdasági társaságok (Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., FŐKERT Zrt., Budapest Közút Zrt. stb.) látják el.
Ennek figyelembevételével jelenleg a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt.-nek nincs hatásköre és költségvetési fedezete az Ön által jelzett probléma városüzemeltetési tevékenységgel összefüggő megoldására."

----

Évek óta megoldatlan a probléma, sőt. Talán most némi fejlődést is tapasztalni, soha ennyi szét és kidobott gumiabroncs, bútorok, szemét, kartondoboz, beton terelőelemek, kidöntött korlát, leszakadt faágak és még sorolhatnám. Siralmas állapotok, minden hatóság azt mondja tehetetlen, hiába a jogszábályban rögzített feladat, nem lehet az üzlettulajdonosokat és a Ganz Telep tulajdonosát sem számon kérni, inkább az adónk arra megy el, hogy helyettük az állami, fővárosi vállalatok takarítják a területet. Tényleg hihetetlen és abszurd.

Probléma helyszíne
Budapest VIII. kerület, Józsefváros, Kőbányai út 20

Hozzászólások

  • M.K. Bori lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

    A probléma a bejelentéstől számított 1 éven belül nem oldódott meg, így az belső szabályunk értelmében "Megoldatlan".
  • Pál András megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BKM Budapesti Közművek FKF"-ról "VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat"-ra.

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2022.07.14. JGK Zrt. válasza:" A Budapest VIII. kerület Kőbányai út a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő főútvonalak, közutak és közterületek kijelöléséről szóló 432/2012 (XII.29) kormányrendelet 2. sz. melléklet 385. sorszám alatt szerepel, így annak kezelői és fenntartói tevékenységét a F...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!
    Köszönjük megkeresését.
    Tájékoztatjuk, hogy valóban nagy probléma, hogy a piac előtti területet rendszeresen hulladékkal pakolják tele. Az ingatlanhoz kapcsolódó járdák takarítása
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: BKM Budapesti Közművek FKF

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "VIII. kerület JGK Józsefvárosi Gazdálkodási Központ"-ról "BKM Budapesti Közművek FKF"-ra.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés leírását "Évek óta megoldatlan a probléma, sőt. Talán most némi fejlődést is tapasztalni, soha ennyi szét és kidobott gumiabroncs, bútorok, szemét, kartondoboz, beton terelőelemek, kidöntött korlát, leszakadt faágak és még sorolhatnám. Siralmas állapotok, minden hatóság azt mondja tehetetlen, hiába a jogszábályb...

  • Józsefvárosi Gazdálkodási Központverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Bejelentő!
    A Budapest VIII. kerület Kőbányai út a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő főútvonalak, közutak és közterületek kijelöléséről szóló 432/2012 (XII.29) kormányrendelet 2. sz. mell
    ...
  • Dr Kardos Angelika elküldte az ügyet az illetékesnek: VIII. kerület JGK Józsefvárosi Gazdálkodási Központ

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Emberi ürülék és vizelet

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: VIII. kerület JGK Józsefvárosi Gazdálkodási Központ
    Népszínház utca (VIII. kerület, Józsefváros)
  • Válaszra vár
    2
    Válaszra vár
    2

    Rendszeres szemetelés a Bacsó Béla utca elején

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: VIII. kerület JGK Józsefvárosi Gazdálkodási Központ
    Bacsó Béla utca (VIII. kerület, Józsefváros)
  Vissza az oldal tetejére