Megoldatlan

Javaslat a 78-as trolibusz útvonalának módosítására, meghosszabbítására

Anonim Járókelő

A 2014-es metróátadás óta a 78-as troli végállomása egyedüliként a Garay utcában maradt, akkoriban ez még az önjáró trolik alacsony flottaszáma miatt is indokolt volt. Napjainkban a viszonylaton már jellemzően csak önjáró trolik közlekednek, így javaslom a viszonylat útvonalának módosítását a Rákóczi úti viszonylatok és a Keleti pályaudvar könnyebb megközelíthetőségének érdekében.

Jelenlegi állás szerint a korábban 178-as viszonylat fordulójaként használt buszvégállomást csak a 112-es buszok késő esti végállomásaként használják, így lehetőség nyílna a trolibuszok fordítására ezen a helyen. Az általam javasolt két változat versenyképes lehetne a jelenlegi rágyaloglással szemben, ezzel a viszonylat vonzóbbá is válhatna. Mindkét változat szerint a trolibusz a Keleti pályaudvar felé új megállóhelyet kaphatna a Péterfy Sándor utcában, valamint amennyiben a forgalmi viszonyok engedik (a sávváltás miatt), megállhatna a 73/76 viszonylatok Munkás utca megállóhelyén is, amit a 7-es buszok Zugló irányú Keleti pályaudvar megállója követne.

A Kossuth Lajos tér irányába az A változat szerint a viszonylat a 79M-mel közös szakaszon haladna, ezzel egyszerűsödne a térség hálózata, továbbá a Garay Center vásárlói számára is kényelmes átszállási lehetőséget nyújtana. Eszerint a változat szerint a trolibusz csak a Garay utcai végállomását nem érintené, a továbbiakban változatlanul haladna. A B változat szerint útvonala mindössze kibővülne a Kossuth tér felé, a Keleti pályaudvarnál közelebb állna meg. Mindkét változat szerint kényelmesebb átszállási lehetőség nyúlna az M4-es metró felől a Munkás utca megállóhelynél megállva.

Kérem a BKV-t, illetve a BKK-t a trolibusz nyomvonalának felülvizsgálatára, fejlesztve ezzel a vonalhálózatot. Mellékletben csatolom az általam javasolt útvonalakat.

Probléma helyszíne
Budapest VIII. kerület, Józsefváros, Keleti pályaudvar

Hozzászólások

 • R eni lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  A 78-as trolibusz útvonalának módosítását többletfutással és pluszjárművekkel lehetne megoldani. Emiatt a javaslatát jelenleg nem tudják figyelembe venni.
 • BKK Budapesti Közlekedési Központ válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Ügyszám: 0038/0029687-001/2022/0038
  Tárgy: tájékoztatás

  JAROKELO-BUDAPEST-00104677

  Tisztelt Ügyfelünk!

  A BKK Zrt. szakterülete köszöni megkeresését. A 78-as trolibusz útvonalának módosítását többle...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

 • S Dominik elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Válaszra vár
  0
  Válaszra vár
  0

  Használhatatlan kuka

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Fónai Kende
  Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
  Kőbányai út / Könyves Kálmán körút (VIII. kerület, Józsefváros)
 • Megoldott
  2
  Megoldott
  2

  lejárt tábla a megállóban

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
  Nagyvárad tér M (VIII. kerület, Józsefváros)
  Vissza az oldal tetejére