Megoldatlan

Veszélyt jelző tábla hiánya

Tisztelt Illetékes Hivatal, Szervezet!
A III. kerületben, az Aranyhegyi úton véleményem szerint veszélyt jelző tábla hiánya áll fent. Az említett út egyik oldalán az úttesttől nem messze egy lovarda található, a másik oldalán a Mocsárosdűlő, természetvédelmi terület. Mindkét említett helyszínen napi szinten foglalkoznak állatokkal. A lovardában már 3 éves kortól oktatják a gyermekeket, illetve felnőtteket is reggeltől estig, a Mocsárosdűlő területén pedig juhokat, kecskéket legeltetnek, de helyenként ott is előfordul lótartás. A lovardából a lovasok gyakran kelnek át a Mocsárosdűlőbe az Aranyhegyi úton keresztül tereplovaglás céljából.
A fent említett tények véleményem szerint megalapozzák egy veszélyt jelző tábla kihelyezését az Aranyhegyi út két végére (az Aranyhegyi lejtő kereszteződéséhez, illetve a Saroglya utca vagy az Ürömhegyi lejtő kereszteződéséhez). Úgy gondolom, a legmegfelelőbb erre a célra a háziállatok átkelésére, jelenlétére figyelmeztető tábla lenne. A KRESZ így ír erről a tábláról:
"16. § (1) A veszélyt jelző táblák:
r) "Állatok"; a tábla azt jelzi, hogy az úttesten házi állatok vagy szabadon élő állatok (85-86. ábra) megjelenésével fokozottan számolni kell"
Természetesen ha a Tisztelt Illetékesek ismernek megfelelőbb veszélyt jelző táblát erre a célra, annak kihelyezését is szívesen vennénk.
Jelenleg az Aranyhegyi út forgalma fokozatosan növekszik a környékbeli építkezések miatt, bár eddig is nagy jelentőséggel bírt Békásmegyer és Óbuda északi részének összekötésében. Az úton menetrendszerinti autóbusz-közlekedés is van (160-as autóbusz). A lovarda lovasai ugyan nincsenek közvetlen veszélyben, de az úton gyorsan elhaladó, zajos járművek megzavarhatják az állatokat, ezzel veszélybe sodorva a lovak és lovasok testi épségét. A tábla kihelyezésével a gépjárművezetők körültekintőbben vezetnének ezen az útszakaszon. Az Aranyhegyi úton való átkelés a lovasok részéről gyakori, ám ezt megnehezíti az, hogy semmilyen biztosítás, vagy erre figyelmeztető jelzés nincs a környéken. A tábla kihelyezése felhívná a gépjárművezetők figyelmét a lovasok esetleges átkelésére, így a gyermekek és felnőttek nagyobb biztonságban kelhetnének át a Mocsárosdűlőbe és vissza.
Sajnos az állatok természetéből adódóan fennáll a balesetveszély is: az útra váratlanul az autók közé kerülhet ló, kecske, vagy juh. A gépjárművezetőket erre a veszélyre jelenleg semmilyen jelzés nem figyelmezteti.
A környéken zajlik jelenleg a Pomázi úti felüljáró és az ahhoz kapcsolódó utak építése, felújítása. Ez az építkezés is növeli a forgalmat az Aranyhegyi úton, de legalább a jelzések kihelyezése nem igényelne nagyobb munkálatokat, mivel az a terület már így is építési területnek számít.
Bejelentésemhez a Google Street View szolgáltatás segítségével készült képeket is csatolok. Az első felvételen az átkeléshez használt útszakasz látható. A második és harmadik felvétel a lovarda úthoz való közelségét hivatott szemléltetni. (Mindegyik kép 2012-ben készült.)
A veszélyt jelző tábla kihelyezése minden érintettnek hasznos lenne: a lovasok nagyobb biztonságban lovagolhatnának, és kelhetnének át az úton, a gépjárművezetőket pedig nem érné annyira váratlanul egy, az úton esetlegesen felbukkanó állat, vagy átkelő lovasok.
Kérem, szíveskedjenek megvizsgálni kérelmemet, és szíveskedjenek az Aranyhegyi útra a megfelelő veszélyt jelző táblát (pl. "Állatok") kihelyezni.

Tisztelettel és köszönettel,
Fónai Kende

Probléma helyszíne
Budapest III. kerület, Óbuda-Békásmegyer, III. kerület

Hozzászólások

  • Lukács Máté hozzászólt a bejelentéshez.

    Ejha.
  • Lenkei Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Az "Állatok" veszélyt jelző táblát a BKK központ mellé is ki lehetne rakni lassan...
  • Györkös Attila hozzászólt a bejelentéshez.

    Elképesztő!
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Annyira jellemző a BKK és társaira ez a fajta értetlenség, nemtörődömség, hogy talán el kellene gondolkozni azon, hogy szélnek kellene ereszteni ezeket az embereket vagy megszüntetni a "díszes" színtársulatot.
  • Fónai Kende hozzászólt a bejelentéshez.

    "A gyakorlatban elsősorban olyan esetben célszerű ezt a táblát alkalmazni, ahol legelő állatok felbukkanása várható az út mentén, illetve időszakosan az útpályán is.
    Fentiek alapján nem tervezünk az...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunkhoz érkezett „Bejelentés a www.jarokelo.hu oldalról (10403)” tárgyú elektronikus levelükkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

    Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Budapes...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Fónai Kende hozzászólt a bejelentéshez.

    A hivatalos válaszban több nyelvhelyességi és logikai hiba is van.
    Egy hivatalos szervezet levelében kicsit megdöbbentő a "ha idáig nem jeleztek problémát, akkor az nem volt, nincs és nem is lesz", il
    ...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Fónai Kende Úr!

    A III. kerületben, az Aranyhegyi úton javasolja veszélyt jelző táblák elhelyezését, mellyel kapcsolatosan a következő választ adjuk:

    Az Aranyvölgyi út menti Lovarda közel 10
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Fónai Kende bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére