Megoldatlan

Kátyús, fa gyökere által felnyomott járda

FRISSÍTÉS 2022.07.08.:

Budapest Közút Zrt. / Útfenntartási Főosztály:
A bejelentésében szerepelő meghibásodást a nagy törzsátmérőjű fa okozta, melynek kezelője, üzemeltetője a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. – Főkert Kertészeti Divízió. Javasoljuk a problémával kapcsolatban a fenti társaság megkeresését.

---

Jó pár évvel ezelőtt az előttünk álló fa gyökere felnyomta a kapubejárót és az autó beálláskor felakadt (leszakítva a kipufogót). Akkor bejelentettem az önkormányzatnál, majd ők továbbküldtek a Fővároshoz, de sajnos nem emlékszem már, hogy melyik osztályhoz.
Akkor kijöttek, felmérték, felszedték a kapubeállót, kivágták a fa gyökerét és a beállót lebetonozták. Sajnos valószínűleg "döglött" betonnal csinálták, mert a beton fokozatosan feljön, porlik, valamint a fa másik gyökere ismét akcióba lépett és a járdát egyxre feljebb nyomja. A fa hatalmas lomkoronája éjszaka eltakarja a járdára vetülő lámpafényt, így sokan nem is veszik észre, hogy szinte már lépcső alakult ki. Arról nem is beszélve, hogy a kerítésünket is nyomja egyre beljebb a fa gyökere, a nagykapu szárnyai eltávolodtak egymástól, már alig lehet rendesen kilincsre zárni a kaput.
Nem messze tőlünk van a Vakok és Gyengénlátók iskolája, néhány gyermek a szülőjével előttünk is elmegy.
Főleg abban kérnék segítséget, hogy hová kellene ezt bejeltenem, onnantól már intézném én is.

Probléma helyszíne
Budapest XIV. kerület, Zugló, Csömöri út 102

Hozzászólások

  • Járókelő László lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

    A panaszokról és közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CVXV. törvény által meghatározott 30 napos válaszadási határidőt a címzett 60 nappal túllépte, így a bejelentést Megoldatlan státusszal zártu...
  • Jakab Imola elküldte az ügyet az illetékesnek: BKM Budapesti Közművek FŐKERT

  • Jakab Imola megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "BKM Budapesti Közművek FŐKERT"-ra.

  • Jakab Imola megváltoztatta a bejelentés leírását "Jó pár évvel ezelőtt az előttünk álló fa gyökere felnyomta a kapubejárót és az autó beálláskor felakadt (leszakítva a kipufogót). Akkor bejelentettem az önkormányzatnál, majd ők továbbküldtek a Fővároshoz, de sajnos nem emlékszem már, hogy melyik osztályhoz. Akkor kijöttek, felmérték, felszedték a kapubeállót,...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Üdvözlettel:

    [Leírás: Budapest közút]
    Útfenntartási Főosztály
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Gál Miklós elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Csohány Anna bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére