Megoldatlan

Balesetveszélyes kereszteződés

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2022.06.19.:

Tisztelt BUDAPEST KÖZÚT Zrt.

Az említett 3 éves periódusban mennyi volt a nem személyi sérüléssel járó, "csak" anyagi káros baleset? Ebből mennyi olyan volt, ami nem szerepel a statisztikákban, mert nem történt rendőri intézkedés, valamint nem került kitöltésre baleseti bejelentő sem?!
A közúti forgalomban használt útburkolati jelek, közúti jelzőtáblák, stb. kihelyezése a forgalom rendjének biztosítása mellett a balesetek megelőzését is kell, hogy szolgálja! Vagy meg kell várni, amíg utóbbi bekövetkezik?
A Mádi utca és a Lavotta utca kereszteződésétől kb. 30 méterre a Sibrik Miklós út irányába található egy autóbuszmegálló, valamint az úttest menetirány szerinti jobb oldalán kihelyezésre került egy beton terelőelem, vagyis, aki a Sibrik Miklós út felől érkezik, ha másért nem is, de a terelőelem miatt kénytelen a Mádi utca bal oldalán közlekedni, ami miatt még nehezebb észrevenni őket annak, aki a Lavotta utcából szeretne tovább haladni.
A növényzet visszavágására tett intézkedésük mindenképp pozitívan értékelendő.
Ellenben az indok, hogy sokan nem tudják értelmezni a tükörben látott képet gyenge lábakon áll, tekintve, hogy a gépjárművezetők a közlekedésük alkalmával meglehetősen sokszor használnak tükröt, nevezetesen a a visszapillantó tükröt. Mindemellett azon kevesek, akiknek valóban nincs gyakorlatuk a forgalomtechnikai tükörben látott kép értelmezésében, azok nagy valószínűséggel nem is fogják használni, hiszen a tükör egyfajta segítség lenne a többi autós számára a továbbhaladáshoz, nem pedig egy kötelezően használandó eszköz. Ugyanakkor tájékoztatnak arról, hogy a tükör télen bepárásodik, ezáltal használhatatlanná válik, és egyébként is csak indokolt esetben kerül kihelyezésre. Érdeklődnék, hogy az indokolt esetben kihelyezett tükör télen kevésbé párásodik?
Kérem észrevételeim megfontolását, és álláspontjuk megváltoztatását!

---

A X. kerület Lavotta és Mádi utca kereszteződéséből (ahol STOP tábla jelzi a kötelező megállást, de esély sincs arra, hogy onnan lássunk bármilyen, a Mádi utcán közlekedő járművet) csak nagyon nehezen lehet akár balra fordulva, akár egyenesen tovább haladni, ugyanis a jobbról érkező (mivel a Mádi utca egyirányú) járművek csak akkor észrevehetőek, ha az autó eleje már a kereszteződésben van, mert a kilátás jobbra erősen korlátozott a parkoló melletti temetkezési irodának, növényeknek, bokroknak köszönhetően, ráadásul mivel a Mádiról kanyarodhatunk a Lavotta utca irányába is, ilyenkor elég közel kerül egymáshoz a kanyarodó, és a továbbhaladásra váró autó, ami rendkívül balesetveszélyes. Véleményem szerint egy közlekedési tükör felszerelése lehet a megoldás.

Probléma helyszíne
Budapest X. kerület, Kőbánya, Mádi u. 147

Hozzászólások

  • M. V. Klára lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Az Illetékes szerint nincs probléma. A bejelentő szerint van.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Jarokelo.hu oldalra a Mádi u. – Lavotta u. kereszteződés forgalmi rendjével kapcsolatban tett ismételt bejelentésére az alábbiakról tájékoztatjuk.
    Korábbi válaszunkat továbbra i
    ...
  • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Iktatószám: KVO/1393/3/2022

    Járókelő-Budapest
    részére

    Tisztelt Címzett!

    Hivatkozva a JAROKELO-BUDAPEST-00102981 azonosítószámon küldött bejelentésre a következőkről tájékoztatom.
    Munkatársam helysz
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Csanádi György elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Csanádi György megváltoztatta a bejelentés leírását "A X. kerület Lavotta és Mádi utca kereszteződéséből (ahol STOP tábla jelzi a kötelező megállást, de esély sincs arra, hogy onnan lássunk bármilyen, a Mádi utcán közlekedő járművet) csak nagyon nehezen lehet akár balra fordulva, akár egyenesen tovább haladni, ugyanis a jobbról érkező (mivel a Mádi utca egyirány...

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt BUDAPEST KÖZÚT Zrt.

    Az említett 3 éves periódusban mennyi volt a nem személyi sérüléssel járó, "csak" anyagi káros baleset? Ebből mennyi olyan volt, ami nem szerepel a statisztikákban, mert
    ...
  • Jakab Imola megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A Jarokelo.hu oldalra a X. ker. Mádi u. - Lavotta u. kereszteződésében forgalomtechnikai tükör kihelyezése iránti kérelmére az alábbiakról tájékoztatjuk.

    A X. ker. Mádi u. főútvo
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Leesett fényterelő

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Örs vezér tere (X. kerület, Kőbánya)
  Vissza az oldal tetejére