Megoldatlan

Lomtalanítás

Budapesten is szeretnénk végre a házhoz menő lomtalanítás bevezetését. Évek óta ígérik, de semmi előrelépés nincs. Miközben a főváros környéki, kb. kerületnyi lakosságú városokban már működik. Kezd egyre tarthatatlanabb lenni az egész budapesti lomizás. Ez köszönhetőn a lakosság egy részének, aki az információk ellenére bármit kidob (vegyszer, autógumi, festék, gyógyszer, elektronikai hulladék stb). És persze nem lehet elmenni az egész lomtalanításra ráépült "másodlagos újrahasznosító ipar" mellett. Rengeteg szemetet lehet köszönni ennek is. A lomtalanítás előtti hetekben megjelennek a különböző "közterület foglaló táblák, utána akár hetekig lehet kerülgetni a visszamaradó hulladékot, üvegszilánkot, kifolyt vegyszert.
Ezen kívül öröm látni a sok kétes műszaki állapotú, föstölő, túlpakolt járműveket is. Sajnos ezeket nem szedik ki a forgalomból, maga a rendőri aktivitás is kerületenként eltérő.
Sokunknak elege van ebből a tarthatatlan állapotból. Nem túl európai megoldás a XXI. század harmadik évtizedében.

Probléma helyszíne
Budapest I. kerület, Várkerület, Clark Ádám tér

Hozzászólások

  • Dániel Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

    T. Jarokelo.hu!
    Esetleg ha továbbítanátok a bejelentést a Fővárosnak is, mint az FKF tulajának. Ebben a történetben az FKF végrehajtó szerv, ekkora ügy túlmutat rajtuk.
    Köszi!
  • g g lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!
    Köszönjük megkeresését.
    Tájékoztatjuk, hogy Budapest területén jelenleg a hagyományos (kikészítéses) módszerrel történik a lomtalanítás. Társaságunk lehetőségeihez mérten mindent m
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • S Dominik elküldte az ügyet az illetékesnek: BKM Budapesti Közművek FKF

  • Dániel Zoltán bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére