Válaszra vár

Beparkolt BKK buszmegálló

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS: 2022.10.17.
Bejelentői kiegészítés:
"Ez az ügy elképesztő és jól mutatja mi a baj a fővárosban évtizedek óta.
- Beláthatatlanná lehet tenni egy kereszteződést (közlekedésbiztonság)
- Rá lehet állni egy tűzcsapra így (katasztrófavédelem)
- Fel lehet parkolni a buszmegállóba (közszolgáltatás)
- Ki lehet sajátítani 12 négyzetméter közterületet ingyen és amúgy cső szabálytalanul (önkormányzat).
Bárkinek megy a bejelentés, a másik hatásköre lesz. Aki persze elsődlegesen tudna tenni (itt is) az az önkormányzat, de ő nem fog lépni. Neki nem érdeke összeveszni a kedves hegyvidéki polgárával. Ő megteszi, hogy érdemben nem válaszol, legfeljebb, hogy megkapta a megkeresést. Már a törvényi válaszadási kötelezettség sincs meg. De meg lehet tenni. A BKK-nak nem igen van erőforrása és a szolgáltatást valóban érintő, jóval nagyobb dolgoknál is simán meghajol a kerületi kiskirályságok (kerületek) akarata előtt, ehhez képest egy beparkolt megálló nem gond.
Ha itt baleset történik, akkor nyilván rá lehet fogni arra, hogy a Vöröskő utcából jövő nem adott elsőbbséget a tábla ellenére. Hogy ez mennyire nehéz is, nem lesz szempont.
Az meg csak morálisan érdekes, hogy ha kiszámoljuk mennyibe kerülne az említett 12 négyzetméter bérleti vagy vételi díja Budapest egyik legdrágább kerületében, ahol amúgy sok helyen már este 10 (!)-ig kell fizetni a parkolásért, itt meg valakinek a térkövezésbe fájt csak."
-----------------------------------
FRISSÍTÉS: 2022.09.22.
Bejelentői kiegészítés:
"Ez valóban évek óta probléma, az itt lakók "kisajátították" maguknak ezt a parkolót, mert kényelmes :( Nem messze a Fodor utcán jobbra és balra állandóan van parkolóhely, de az nem 1 méterre van. A tűzoltók is nagyon örülnek neki majd hogy a tűzcsapra áll.

És ahogy a bejelentő írta, a Vörskő utcáról felfelé gyakorlatilag jobbra nem lehet az autótól kilátni, rendkívül balesetveszélyes."

------------------------
A 112-es busz Fodor utcában található, Vöröskő utca nevű megállójában rendszeres a parkolás (az első kép friss).
A BKK ügyfeleként azzal szembesül az ember, hogy a buszmegállóban lehet parkolni. Ez azért beárazza a tömegközlekedést. Persze azt csak a lecsúszottak használják, főleg egy ilyen elit kerületben. De autósként meg azzal szembesülni, hogy mindenféle következmény nélkül beláthatatlanná lehet parkolni egy kereszteződést.
Kinek kéne ezt jelezni és kinek kéne lépnie? Tökéletes példa a sopk bába közt elvész a gyerek esetére. A buszmegálló BKK, őket ennél nagyobb problémák sem zavarják. Az útvonal Budapest Közút, szerintük ez biztos rendészeti kérdés, mert a KRESZ szerint szabálytalan és nem lehet mindent lepollerezni. A kerület rendészete meg vígan elautózik emellett is, nekik meg nem érdeke megbírságolni a helyi állampolgárát, mert a végén bemegy fogadóórára Pokorni úrhoz, hogy nem jár neki közterület. Ha meg véletlen letörik a tükre, akkor az meg garázdaság.
Amúgy elnézve a Google térképét nem csak azt látni, hogy évek óta fennálló probléma a megállóban és előtte a kereszteződés beláthatatlanná parkolása. A képek alapján olyan, mintha valaki(k) le is köveztették volna maguknak a placcot. 2011-ben még csak sáros kerék nyomok voltak, ma már ízléses térkő. Ezt tényleg lehet?

Probléma helyszíne
Budapest XII. kerület, Hegyvidék, Fodor u. 15

Hozzászólások

 • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  T. Járókelő!
  A kerületi rendészet nem fog válaszolni. Az esetek túlnyomó többségében a hozzájuk címzett panaszok mind válaszra vár státuszban vannak, majd jön a megoldatlan.
 • Garami Marika elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerületi Hegyvidéki Rendészet

 • Garami Marika megváltoztatta a bejelentés leírását "A 112-es busz Fodor utcában található, Vöröskő utca nevű megállójában rendszeres a parkolás (az első kép friss). A BKK ügyfeleként azzal szembesül az ember, hogy a buszmegállóban lehet parkolni. Ez azért beárazza a tömegközlekedést. Persze azt csak a lecsúszottak használják, főleg egy ilyen elit kerületben. De au...

 • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  Ez az ügy elképesztő és jól mutatja mi a baj a fővárosban évtizedek óta.
  - Beláthatatlanná lehet tenni egy kereszteződést (közlekedésbiztonság)
  - Rá lehet állni egy tűzcsapra így (katasztrófavédelem)
  ...
 • Zoltán Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  a térkőburkolat megbontásával fa is ültethető ide mint természetes terepakadály, úgy is több tucat beteg fát ki kellett vágni a közelben nyáron a Fodor utca mentén, ráfér az utánpótlás az utcára, köszönjük
 • Zoltán Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  Ez valóban évek óta probléma, az itt lakók "kisajátították" maguknak ezt a parkolót, mert kényelmes :( Nem messze a Fodor utcán jobbra és balra állandóan van parkolóhely, de az nem 1 méterre van. A tű...
 • Dr Kardos Angelika elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerületi Hegyvidéki Rendészet

 • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

  A probléma továbbra is tapasztalható. Simán be lehet parkolni úgy egy buszmegállót, hogy a kereszteződés is beláthatatlan.
 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!

  Köszönettel vettük megkeresését, melyet továbbítottam az illetékes szakirodának.

  Üdvözlettel:

  Molnár Viktória

  Budapest Főváros XII.kerület Hegyvidéki
  Polgármesteri Hivatal
  Polg
  ...
 • g g elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerületi Hegyvidéki Rendészet

 • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére