Megoldatlan

Gyalogátkelő hiánya

FRISSÍTÉS 2022.05.26.:

A Budapest Közút válasza:

" Bártfai utca – Vahot utcai kereszteződés korlátozott sebességű övezetben található, ahol a járművek maximálisan 30 km/h sebességgel közlekedhetnek. Forgalomcsillapított övezetben az egyenrangú útkereszteződések (a „jobbkéz szabály” miatt) sebesség csökkentésre kényszerítik az autósokat, itt ebben a kereszteződésben is lassítani kell, hiszen minden irányból érkezhet jármű és mindenkinek elsőbbséget kell adnia. A kis sebesség segít abban hogy az éppen a kereszteződésben áthaladó gyalogosokat észlelhessék az autóvezetők.
Forgalomcsillapított övezetben úgy kell közlekedni, hogy gyalogos bárhol előfordulhat, ezért újonnan nem szoktunk kijelölni gyalogos-átkelőhelyet, a gyalogosközlekedést épített elemekkel (például küszöbös lassítással) lehet segíteni. Itt nem messze a kereszteződéstől, a Bártfai utcai íves részen van küszöb, amely az egyenesen haladó járművek vezetőit sebesség csökkentésre készteti.
Összefoglalásként tehát korlátozott sebességű, 30 km/h övezet területén belül nem támogatjuk új kijelölt gyalogos-átkelőhely létesítését, a gyalogosátkelést más elemekkel (küszöb, szegélykorrekciókkal) lehet segíteni."

-----------

Úgy érzem, hogy nagyon hiányzik egy gyalogátkelő a térképen látható, illetve a csatolt képeken látható helyszínről. Konkrétan a Bártfai utca és Vahot utca kereszteződéséről van szó. Fontos, hogy a gyalogátkelőhelyet elsősorban a Bikás park széle és a Bártfai utca túlsó oldala között alakítsák ki, ugyanis nagyon sok ember halad el a Kelenföldi pályaudvar és a Vahot utcai orvosi rendelő irányába ezen az útvonalon, a Bártfai utca 63 melletti járdán keresztül. Különösen sok kisgyermekes szülő halad át itt, hiszen a közeli óvoda, iskola, játszótér, orvosi rendelő és Bikás park között ez a legrövidebb útvonal.
Ha egyszerre akár több gyalogátkelőhely kialakítására is van lehetősége az illetékeseknek, akkor ugyanitt, a Vahot utca páros oldalán átvezető gyalogátkelőhely kialakítása is megfontolandó lenne, hiszen itt a parkolóból/parkolóba elég gyorsan, sokszor meggondolatlanul kanyarodnak az autósok, nem fordítva kellő figyelmet a gyalogosokra.
Kérem segítsenek abban, hogy ez az igény eljusson az illetékes hatóságokig.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Bártfai u. 63

Hozzászólások

  • M. V. Klára lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    ________________________________
    Feladó: scanner@smart11.ujbuda.hu
    Elküldve: 2022. június 22., szerda 11:50
    Címzett: KozlekedesiO
    Tárgy: Message from KMBT_363
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megoldatlan"-ról "Válaszra vár"-ra.

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2022.05.26.: Bp, Közút válaszából: "korlátozott sebességű, 30 km/h övezet területén belül nem támogatjuk új kijelölt gyalogos-átkelőhely létesítését, a gyalogosátkelést más elemekkel (küszöb, szegélykorrekciókkal) lehet segíteni." ----------- Úgy érzem, hogy nagyon hiányzik egy gyalogátkelő ...

  • W Kriszta lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Az illetékes részletes indoklása szerint.
  • Járókelő Zsófi elküldte az ügyet az illetékesnek: XI. kerület Újbuda Önkormányzata

  • Járókelő Zsófi megváltoztatta a bejelentés leírását "Úgy érzem, hogy nagyon hiányzik egy gyalogátkelő a térképen látható, illetve a csatolt képeken látható helyszínről. Konkrétan a Bártfai utca és Vahot utca kereszteződéséről van szó. Fontos, hogy a gyalogátkelőhelyet elsősorban a Bikás park széle és a Bártfai utca túlsó oldala között alakítsák ki, ugyan...

  • Járókelő Zsófi megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "XI. kerület Újbuda Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Adminisztrátor!

    A 00101420 -as számú megkeresésre az alábbi választ adjuk:

    Tisztelt Bejelentő !

    A Bártfai utca – Vahot utcai kereszteződés korlátozott sebességű övezetben található, ahol
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Jakab Imola elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Márványos Kristóf bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére