Megoldatlan

Dunaparti kerékpár út mellett egyre növekvő hulladék dombok

A bejövő dunaparti kerékpáros út mellett az Ipar utcában több száz méter hosszan évek óta csak egyre növekedik a lerakott építési törmelék dombok mérete. Bármelyik hozzánk ellátogató kerékpáros, vagy egyéb módon, az úton közlekedő turistának ez az első benyomása a városról. Szégyenletesen néz ki és szomorú, hogy évek óta csak rosszabbodik a helyzet. Túl ezen, száraz és szeles időben, ha valaki arra jár a törmelékből száll ki a por és ki tudja milyen apróbb szemcsék. Ezzel kapcsolatban az alábbi kérdéseim lennének:
-Lehet-e számítani az Önök részéről arra, hogy valamilyen határt szabjanak a lerakott törmelék hegyek méretének, vagy szabadon bármennyit odahordhatnak, ahogy eddig?
-Vizsgálta-e bárki a hatóság részéről, hogy a közvetlenül a földre rakott szemétből nem tud a talajon keresztül nem kívánatos anyag átszivárogni?
-Ellenőrizték-e, hogy veszélyes hulladék nem kerülhet a törmelék közé (csak megjegyzem múltkor egy komplett hűtőgép volt a szemét között)?
-A gátat néhol támfalként használják a törmeléknek, nyilván nem erre lett tervezve, ki fogja bírni, normális ez így?
-Kinek a felelőssége, hogy a törmelék köré, szintén egyre növekvő, mások által odahordott egyéb szemét elkerüljön (többször láttam már sajnos embereket a saját szemetüket "odacsempészni")?
Az utca elején a táblán hirdeti magát Holló István úr, ha jól emlékszem "tiszta vizet a pohárba" szlogennel kampányolt a választáson, ehhez képest Szentendre legnagyobb építési hulladék lerakóját sikerült megalkotni. Mint szentendrei lakos nem azzal van a problémám, hogy ott egy ilyen lerakó üzemel, de ezt tényleg ilyen körülmények között és nagyságban kell elviselni? Önöknek ez nem jelent problémát és minden előírásnak megfelel?

Tisztelettel:

F. Dávid

Probléma helyszíne
Szentendre

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Jelenleg úgy fest, hogy a helyzet rövid távon nem oldódhat meg.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedve Verseghi-Nagy Miklós ezt a helyet használja kérem, a választási és egyéb öndicséreti kampányaihoz háttérként.Ott ülnek közpénzen egy asztalnál a városháza nagytermében és ezt Ön tűri sőt támogat...
  • Vidra Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

    Sajnos évek óta nem történik semmi nem is fog.(Szerintem)
    Kedves Holló MŰVEK szemete. A nagy EMBER szerint újból felhasználás történik és válogatás,de van olyan kupac ami már több éve nem mozdul.
    A
    ...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Dunaparti kerékpár út mellett egyre növekvő hulladék dombok,13716,KÜ18-P/16-1784

    Tisztelt Címzett !

    bejelentésével kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást tudom adni:
    a Környezetvédelmi és Vízügyi ha...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Szentendre Önkormányzata

  • Földi Dávid bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére