Megoldott

Kerékpárútra nőtt/lógó zöld, nehezen látható felfestés

Veszprémben a Kádártai úti buszfordulótól az Aréna aluljáróig a táblával és/vagy sárga vonallal kijelölt kerékpárútra ránőttek a bokrok, igen alacsonyra lógnak a fák lombjai. Emiatt sok helyen a szembejövővel alig férünk el egymás mellett, a fák alatt le kell a fejemet húznom (vagy ha senki nem jön szembe, átmegyek a szembejövő oldalára), pedig nem vagyok egy égimeszelő még bicajon ülve sem az átlag alatti testmagasságommal.
Szeretem a zöldet, de csak ha nem okoz balesetveszélyt. Itt pedig amúgy is igen keskeny a két sáv együtt is, sok gyalogos is jár a táblával bicajútként megjelölt szakaszokon (ki bevásárlókocsival, ki gyerekkocsival, ki kutyával, ki azért, mert nem bírja megmászni a meredek lépcsőt), egyetlen 20 centire belógó ág is veszélyt okoz. Ma azon sem lepődtem volna meg, ha kerekesszékkel közlekedő polgártársammal gurulok össze ott, reálisan tőle sem várom, hogy megmássza a lépcsőt (monnyuk a buszvég felől érkezve a lépcsőnél ki is van táblázva), de mellette egyáltalán nem fértem volna el.
Az Aréna felőli kijáratnál rendszeresen sárfelhordás van, s innen a Bedevölgyi átjáróig a korlát mentén tenyésző növények törnek be a bicajsávra, az aszfaltcsík is töredezett, emiatt beljebb szoktam húzódni, mert nincs kedvem szétrázatni a műszert (sem). Nem volna rossz, ha valamiképpen meg tudnák oldani a gyalogosok és a bicajosok forgalmának valódi szétválasztását is, mert hiába van fölfestve a sárga vonal és pártíz méterenként a piktogram, sok mindenki nagyon demokratikusan közlekedik: ahogy neki kényelmesebb, s kaptam már megjegyzést, hogy mit keresek abban a sávban, mondtam, biciklisáv, csak ott mehetek a két sárga vonal között. Ő nem látta, én is csak tudom. A korlát felől feltörte a gaz, tényleg alig látszik a sárga vonal. De középen is belevész az aszfalt színébe nappal is. A piktogramokat én ki tudom venni, ha szembesüt is a nap vagy villog a szembejövő éles-kékesfehér fényű lánpája, de az én szemem jó.
Fényképet csak a buszmegálló mögötti szakaszon lőttem (ezt a pontot jelöltem a térképen), a többi helyen megállni sem volt arcom, hogy legalább miattam ne kerüljenek nehéz helyzetbe az erre járók.
Tisztelettel kérem, hogy ahol az illetékességükbe tartozik, amint érkezésük van, legyenek szívesek, tegyék könnyebben járhatóvá a bicajutat s a vegyeshasználatú aszfaltcsíkot! Szíves megértésüket és fáradozásukat megköszönöm.

Probléma helyszíne
Veszprém Nyárfa u. 1

Hozzászólások

  • Járókelő Adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: VKSZ Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.

  • Winter Rose hozzászólt a bejelentéshez.

    Ma kb pontosan ugyanúgy néz ki ez a szakasz, mint 2 hónapja, amikor bejelentettem, így megint alig egysávnyi szélességben járható a bicikliút. Nagyon sajnálom azokat a növényeket, de tisztelettel újra...
  • Winter Rose hozzászólt a bejelentéshez.

    ... és íme, ma estére a bicajút két oldalán lévő területeken a füvet és a talajszinten tenyésző zöldeket is lenyírták. Szép lett.
    Köszönöm az eddigieket :)
  • Winter Rose hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedvesek, ma este 7-kor jöttem haza rajta, a bokrok, fák nagyon szépen megnyírva, az Aréna aluljárótól a Bedevölgyi átkelőig az aszfaltra mászott növényezet fazonra igazítva, már sokkal könnyebben jár...
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: VKSZ Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "VKSZ Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt."-ra.

  • Winter Rose bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Rengeteg kátyú a bringaúton

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    József körút (VIII. kerület, Józsefváros)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Nincs hely

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Gyalog Vagyok
    Illetékes: Budapest Közút
    Krúdy Utca (VIII. kerület, Józsefváros)
  Vissza az oldal tetejére