Megoldatlan

M0-ás autópálya hatalmas zajterhelés

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS 2023.04.13.:

A Magyar Közút válasza:
"Az M0 gyorsforgalmi út szigetszentmiklósi szakaszán bonyolódó gépjárműforgalom által keltett zajterhelés elleni fizikai védelem kiépítésére vonatkozó kérdésére, Társaságunk, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az alábbiakról tájékoztatja:

A közlekedéstől származó zajterhelési határértékeket a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról szóló 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet tartalmazza.
Beavatkozásra (így például, sebességcsökkentési, forgalomkorlátozási intézkedések bevezetésére, illetve zajárnyékoló fal építésére) a vonalas létesítmény üzemeltetője, jelen esetben Társaságunk, a környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet előírásai alapján, a határértékek jogszabályban rögzített, ún. jelentős (10 dB) túllépése esetén köteles, ill. kötelezhető. Hatóság által előírt zajszintmérési kötelezettség az út ezen szakaszára vonatkozóan nincs.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. elsősorban az országos közutak üzemeltetője és fenntartója, így az évente biztosított költségvetési támogatási összeg jellemzően az üzemeltetési, karbantartási feladatokra nyújt fedezetet, nagyobb volumenű, beruházás jellegű munkák elvégzésére, mint amilyen pl. a zajárnyékoló falak építése, csak külön elrendelés és forrásbiztosítás esetén van lehetőségünk."

-----

Tisztelt Illetékesek!

Szigetszentmiklósi területen a jelölt helyen (Tagi út és az Üdülősor között illetve az Üdülősor és a Csepeli út között) nem fejeződött be az M0-ás autópálya zajvédő falának tovább építése és ezzel az ott lakók minden napjai vannak megkeserítve az elviselhetetlen zajterhelés miatt.

Kérjük a magas zajvédő fal tovább építését és a hatékony zajvédelem kialakítását a jelölt területen (Felsőtag városrész/Kavicsos tó felöli oldalon).

Nagyon köszönjük!
Az itt élők.

Probléma helyszíne
93FM+XP Szigetszentmiklós Magyarország

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Pest Vármegyei Kormányhivatal

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés leírását "Tisztelt Illetékesek! Szigetszentmiklósi területen a jelölt helyen (Tagi út és az Üdülősor között illetve az Üdülősor és a Csepeli út között) nem fejeződött be az M0-ás autópálya zajvédő falának tovább építése és ezzel az ott lakók minden napjai vannak megkeserítve az elviselhetetlen zajterhelés miatt. K...

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Magyar Közút (Szigetszentmiklós)"-ról "Egyéb szervezet (Szigetszentmiklós)"-ra.

  • Magyar Közút (Szentendre) válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Címzett!

    Az M0 gyorsforgalmi út szigetszentmiklósi szakaszán bonyolódó gépjárműforgalom által keltett zajterhelés elleni fizikai védelem kiépítésére vonatkozó kérdésére, Társaságunk, a Magya
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: Magyar Közút (Szigetszentmiklós)

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Kiegészítésre vár
    1
    Kiegészítésre vár
    1

    Hiányzó táblák

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XXI. kerület Csepeli Városgazda NZrt.
    Erdősor utca (XXI. kerület, Csepel)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Elfordult tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: SPAR Magyarország
    Csikó sétány (XXI. kerület, Csepel)
  Vissza az oldal tetejére