Megoldatlan

Ésszerűtlen és dugót okozó lámpabeállítás a Lidl áruháznál

A Lidl árhuházból a 11-es útra nagy ívben történő ki- és bekanyarodást megkönnyítő lámpa indokolatlanul hosszan akadályozza az áthaladó forgalmat, dugót okozva, és Budapest felé legalább 2-3, Budapestről kifelé extrém esetekben (idén ősszel délutáni csúcsforgalomban) akár 15 perccel is megnöveli a menetidőt.

Az, hogy kizárólag ez a lámpa felelős a környező szakaszon kialakult dugóért, két teljesen nyilvánvaló, közlekedési szakembert vagy 12 éves gyermek intelligenciáját meghaladó szellemi képességű embert nem igénylő tapasztalati tényből is megállapítható:

1) Amennyiben a lámpa valamilyen oknál fogva nem működik, akkor nulla, azaz 0 méter torlódás alakul ki ebben a csomópontban, csúcsidőben is. Ezt az ősz folyamán minden szentendrei ingázó lakos (így pl. az ilyen ügyekben döntéshozói vagy befolyással rendelkező köztisztviselők is) megtapasztalhatta legalább két alkalommal. De én nem ingázom minden nap, úgyhogy valószínűleg több ilyen alkalom is volt.

2) Amennyiben egyéb zavaró körülmény a 11-es út szentendrei szakaszán nem áll fent, csak ezen csomópont körül alakul ki dugó, extrém esetekben (2015 őszén több alkalommal is) egészen a 11-es főút bányatavak menti szakaszáig kihatóan, tehát még a Pomáz felé irányuló forgalmat is ellehetetlenítve. A város maradék részének átjeresztő képessége ezt a neuralgikus pontot leszámítva számottevően nem rosszabbodott az elmúlt 15 évben.

Az, hogy ezen beállítás indokolatlan, szintén könnyűszerrel megállapítható: soha nem állt elő olyan eset, hogy a Lidl felől, vagy oda igyekvő autósok feltorlódtak volna akár a 11-es úton, akár a parkolóból kifele jövet. Persze még az ő feltorlódásuk is nagyságrendekkel kisebb hátrány lenne, mint a komplett főút napi szintű ellehetetlenítése.

Probléma helyszíne
Szentendre

Hozzászólások

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Borsik Márton Úr!
    A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Szentendre lakott területén a 11 sz. főúton a Lidl áruház csatlakozásánál üzemelő forgalomirányító jelzőlámpa működésével kapcsolatos bejelen
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Társaság az Élhető Szentendréért hozzászólt a bejelentéshez.

    Kedves Márton! Bejelentésedet továbbítottuk a Magyar Közút Nonprofit Zrt. részére. Várjuk együtt a fejleményeket!
  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Magyar Közút (Szentendre)

  • Márton Borsik bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére