Megoldatlan

Sérült és koszos buszmegálló-felépítmény az izbégi Sportpályánál

Tisztelt Önkormányzat!

Az Önökhöz egyszer már 2019. május 17-én bejelentett Szentlászlói úti Szentendre Sportpálya buszmegálló-felépítmény acélvázát és oldalsó plexi borítását (a felépítmény elkoszolódott tetőlemeze sajnos túl magasnak bizonyult) 2019. május 19-én pár lakóval együtt letakarítottuk.

A takarítás során azt észleltük, hogy a plexi oldallemezek csavarrögzítése több helyen is hiányzik, az acélváz több helyen is elrozsdásodott, az eredetileg átlátszó plexi oldallemezek felülete több helyen is mattá vált, berepedt, eltört vagy megolvadt, azaz mindent egybevetve elöregedett. A felépítményre rögzített fa ülőpadról a festék lekopott. A menetrendet tartó tábla beázott, a menetrend pedig elpenészesedett.

Amennyiben helytálló az Önök állítása - miszerint a buszmegállók tervszerű karbantartására a "13-14. héten" (május 25-i és április 1-i hét) szokott sor kerülni - akkor a fent leírt hibákat minden bizonnyal észlelniük és javítaniuk kellett volna!

Az évenkénti gyakoriság karbantartás szempontjából lehet, hogy elégséges, de takarítási szempontból a tapasztalatok alapján biztos, hogy nem elegendő, a buszmegálló-felépítmény Önök által említett "magasnyomású mosóval" történő lemosása pedig önmagában véve még egyáltalán nem jelent szakszerű takarítást.

Fentiek alapján kérem Szentlászlói úti Szentendre Sportpálya buszmegálló-felépítmény:
1. 4 db elhasználódott plexi oldallemezének komplett cseréjét!
2. Elrozsdásodott acélvázának szakszerű helyreállítását!
3. Tetőlemezének (alsó és felső felületének) komplett takarítását!
4. Menetrendtartó táblájának kitakarítását és a penészes menetrend cseréjét!

Általánosságban kérem továbbá:
5. A "magasnyomású mosóval" történő lemosás helyett/mellett a buszmegálló-felépítmények felületének környezetbarát módon történő szakszerű letakarítását!
6. A buszmegállók évenkénti (tervszerű karbantartása során a tavaszi nagytakarítás keretében végzett) takarítási ciklusa helyett azok negyed éves gyakorisággal történő takarítását!

Mind a 6 kérésemre várom az érdemi válaszukat! Amennyiben valamelyik kérdésre nem tudnak/illetékesek felelni, kérem jelöljék meg a válaszadásra illetékest!

Kelt: Szentendre, 2019. május 23.

Üdvözlettel,
Pilis Dániel

Probléma helyszíne
Szentendre Szentlászlói út 152

Hozzászólások

  • Járókelő Ügykezelő lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

     ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Vargáné Nagy Szilvia elküldte az ügyet az illetékesnek: Szentendre Önkormányzata

  • Pilis Dániel bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére