Megoldatlan

Szűk keresztmetszetű utca egyirányúsítása

A Székesfehérvár, Bulcsú utcában, - amely jellegét tekintve kertvárosi lakóövezet és a környező, vele párhuzamos utcák keresztmetszetét tekintve a legkeskenyebb - jelenleg kétirányú forgalom bonyolódik. A Bulcsú utca összeköttetést ad a Kisteleki utca és a Kadocsa u. között. Ez utóbbi egyébként igen nagy forgalmú négysávos, Veszprémbe tartó elkerülő út is egyben.
A Bulcsú utcában, amennyiben két gépjármű szemből találkozik, csak igen körülményesen, gyakran az egyik jármű visszatolatásával lehet közlekedni, amit az amúgy is szűk utca mindkét oldalán, még a járdára is szabálytalanul felállva parkoló autók tovább nehezítenek. A járdákon parkoló autók miatt, a gyalogosoknak, illetve a babakocsit toló szülőknek csak az úttesten lehetséges haladniuk, ami tovább bonyolítja a fentiekben leirt forgalmi helyzetet. Javaslatom lenne, hogy a Bulcsú utca, akár a Kadocsa utca, akár a Kisteleki utca irányából kerüljön egyirányúsításra, amivel elkerülhető a szembe jövő forgalom okozta probléma. Ez esetben a Kadocsa, illetve Kisteleki utcák torkolatánál,illetve azok előtti útszakaszon előjelző forgalmi jelzőtáblák kihelyezése lenne szükséges, az új egyirányú forgalmi rendnek megfelelően. Javasolom továbbá, hogy járdán - jelenleg a forgalommal szemben, és a gyalogos forgalmat akadályozó - szabálytalanul parkoló gépkocsik esetében a hatáskörrel rendelkező közterület-felügyelet tegyen hathatós intézkedéseket,ezzel is megelőzve az esetleges gyalogos baleseteket.

Üdvözlettel
dr. Vass Gábor

Probléma helyszíne
Székesfehérvár Bulcsu u. 1

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Nagy Zsolt Irodavezető Úr hivatalos válaszát olvasva igen csak gondolkodóba estem. Alapvetően, -, aki nem ismeri a környező utcákat, ahol több egyirányú utca is található, - tökéletes megoldásnak hat...
  • Szász László elküldte az ügyet az illetékesnek: Székesfehérvár Önkormányzata Közterület-felügyelet

  • Szász László megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Székesfehérvár Önkormányzata Közlekedési Iroda"-ról "Székesfehérvár Önkormányzata Közterület-felügyelet"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Irodavezető Úr!

    A bejelentést megvizsgáltuk. A területen „Lakó-, pihenő övezet” szabályozás van. Az egyirányúsítást kizárólag erre az utcára vonatkoztatva nem tartjuk indokoltnak. Készült a
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Szász László megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Székesfehérvár Önkormányzata Közterület-felügyelet"-ról "Székesfehérvár Önkormányzata Közlekedési Iroda"-ra.

  • Szász László elküldte az ügyet az illetékesnek: Székesfehérvár Önkormányzata Közterület-felügyelet

  • Szász László megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Székesfehérvár Önkormányzata Közlekedési Iroda"-ról "Székesfehérvár Önkormányzata Közterület-felügyelet"-ra.

  • Szász László elküldte az ügyet az illetékesnek: Székesfehérvár Önkormányzata Közlekedési Iroda

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Kitört terelők

    Beküldés ideje:
    Beküldte: VII Gábor
    Illetékes: Budapest Közút
    Andrássy út (VI. kerület, Terézváros)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Kidolt oszlop

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Ménesi út (XI. kerület, Újbuda)
  Vissza az oldal tetejére