Megoldott

Hiányos, nem egyértelmű táblázás

Székesfehérvár azon szerencsés kevés városok egyike, amit egy teljes elkerülő gyűrű kerít be és a várost el tudja kerülni a tranzit forgalom.
Az elkerülő gyűrűt a Fehérvár felé vezető utakon még a körgyűrű csomópontjai előtt hatalmas informatív táblák jelölik. Ez egy nagyon hasznos dolog. Azonban a körgyűrűt érintő, arra rávezető csomópontokban már nincs jelölve, hogy a körgyűrű merre is megy tovább. Az elkerülőnél több főútvonal száma is keveredik. Ez különösen a térképen megjelölt csomópont esetén probléma. Itt ugyanis nem a körgyűrű a fú irány, hanem a 8-as út Csór felé. Ugyan az elágazásnál jelölnek (mellékelt kép) néhány elérhető irányt, de az nincs egyértelműen jelölve, hogy a körgyűrű melyik irányba folytatódik és az út geometriai kialakítása alapján a 2x2 sávos gyorsforgalmi kialakításút gondolná annak. A dolgon nem segít az sem, hogy a körgyűrűn ugyanaz az út egyszer 7-es, másszor 8-as út jelölés alatt fut. Kevés helyismerettel nagyon könnyű "hirtelen" Csóron kikötni ha a városba dél-nyugatról érkező átutazó nem az M7-esen közlekedik (mert nem ott van dolga).
Jó lenne jelölni az amúgy hatalmas táblákon a különböző utak, útszámok, városok neve mellé jelölni azt is, hogy a "Fehérvár gyűrű" merre vezet. Ha más nem, legalább az olyan csomópontokban, mint a térképen jelölt és a 3. képen szereplő is.

Probléma helyszíne
Székesfehérvár 8

Hozzászólások

  • Járókelő Ügykezelő lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Az illetékes szakmai indoka alapján.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő és Tisztelt Bejelentő!

    A csomópontokban elhelyezett útirányjelző táblák feliratai egyértelműek. A 3. számmal jelzett csomópontban egyértelmű a „Veszprém 8 sz. főút egyenesen” és „Sz
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Szász László elküldte az ügyet az illetékesnek: Magyar Közút (Székesfehérvár)

  • Dániel Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

    Magyar közút sem szeret levelezni és tájékoztatni? Vagy csak kimentek megnézni és ők is eltévedtek? :D
  • Szász László elküldte az ügyet az illetékesnek: Magyar Közút (Székesfehérvár)

  • Dániel Zoltán bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére