Megoldatlan

Autógumik félig elásva

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS - 2022.11.07.

"Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2016. (XI.16.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól

8. §
(1)[14] Aki a közhasználatú zöldterületen:

a) járművel közlekedik, megáll, várakozik, valamint járművet mos,

b) ENGEDÉLY NÉLKÜL KÖZLEKEDÉS GÁTLÓ ESZKÖZT (PL.: GUMIABRONCS, FA- VAGY VASKARÓ, STB.) KIHELYEZ,

a közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétes magatartást valósít meg és 150.000 Ft-ig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható."

Tekintsenek el a bírságolástól, hiszen nem ez a cél, de kérjük a tisztelt Önkormányzatot, hogy a saját rendelete értelmében cseréltesse le az illetékes cégével a gumiabroncsokat akác oszlopokra, hogy az utcakép kulturált maradjon!

----------

FRISSÍTÉS - 2022.11.04.

Az SZKHT válasza:
Korábbi válaszunkban már jeleztük Önök felé, hogy az ingatlantulajdonsok felszólítása ügyében az illetékes a SZMJV Közterület Felügyeleti Csoport, ezért legyenek szívesek feléjük továbbítani a bejelentést, mert ebben érdemben nincs jogkörünk intézkedni!
Vélhetően a parkolás megakadályozása érdekében, szabályszerűtlenül történt a gumiabroncsok leásása, azonban a gumiabroncsok eltávolítását saját hatáskörben nem tehetjük meg.
Társaságunk a meglévő poller állomány karbantartását, üzemeltetését végzi, ezért új pollerek elhelyezésére csak külön pénzügyi forrás rendelkezésre állása esetén van lehetőség.
Javasoljuk, hogy a problémával keressék meg a terület önkormányzati képviselőjét.

----------

FRISSÍTÉS - 2022.09.25.

A füvet a járdától az út fele a KHT vágja, a növényeket a társasházi lakók gondozzák. Mivel az utca többi szakaszára kirakták a cölöpöket, nem értem, hogy ezen a szakaszon miért nem ássák ki a gumikat és cserélik le a vizuálisan jobban kinéző cölöpökre.

----------

FRISSÍTÉS - 2022.09.22.

A Közterület-felügyelet válasza:
SZMJV Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Iroda Környezetgazdálkodási és Közmű Osztálya hivatalos tájékoztatást adott ezzel az üggyel kapcsolatban a Járókelő Egyesület részére, amely tájékoztatást elektronikus úton el is juttatta az önök részére 2022. május közepén.

----------

FRISSÍTÉS - 2022.08.18.

Kérjük a tisztelt Közterület-felügyeletet, távolítassák el a gumikat az ingatlan tulajdonosával! Segítségüket előre is nagyon köszönjük!

----------

FRISSÍTÉS - 2022.07.19.

Az SZKHT válasza:
"Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 59/2003. (XII.5.) Kgy. rendelete rendelkezik, melynek 66.§ (8) bekezdése alapján Kisvárosias illetve kertvárosias lakóterületen az utcai zöldsávok gondozásáról az ingatlan tulajdonosai kötelesek gondoskodni.
Az 1/1986 (II.21) ÉVM-Eüm együttes rendelet 6. § alapján a tulajdonos köteles gondoskodni az ingatlan előtti járdaszakasz (járda hiányában egy méter szélső zöldsáv, illetőleg ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület) az ingatlanok és közterületek tisztán tartásáról, ha a jogszabály eltérően nem rendelkezik."

A fenti rendelkezések értelmében az ingatlan tulajdonosainak a kötelessége, hogy a fent említett jogszabályi előírások alapján az ingatlanok előtti zöldterületeket gondozzák, tisztán tartsák ideértve az útszegély és az ingatlan előtti területen a fű lenyírását, hulladék eltávolítását, járda téli síkosság mentesítését, lesöprését stb.

----------

FRISSÍTÉS - 2022.06.01.

Kérjük a tisztelt SZKHT munkatársait, cseréljék le ezt az igénytelen gumis megoldást facölöpökre! Segítségüket előre is nagon köszönjük!

----------

FRISSÍTÉS - 2022.05.19.

A Városüzemeltetési Iroda válasza:
A fent említett helyszínen található leásott gumiabroncsok nem hulladékok, azokat a társasház lakói helyezték el, a zöldterületre történő parkolás és az azon történő közlekedés megakadályozására.

----------

FRISSÍTÉS - 2022.01.22.

A helyzet változott, az utca másik sarkán parkolást gátló cölöpök kerültek elhelyezésre. A parkolási helyzet talán megoldódna, ha a fűtőmű oldalán (Sárosi utca) lévő parkoló felújításra kerülne (esetleg járda kialakításával).

----------

FRISSÍTÉS - 2021.09.27.

A gumik az illegális parolás megakadályozását szolgálnák. Javaslom a cölöpökkel való helyettesítését. Az utcában végig ez a probléma, miközben a fűtőház mögötti parkoló üres.

----------

A Sík Sándor és Gömöri utca sarkán autógumik vannak a földbe ásva félig. Kérem a közterület felügyelet szakembereit, hogy intézkedjenek a veszélyes hulladék eltüntetéséről!
Köszönöm!

Probléma helyszíne
Szeged Gömöri u. 36

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönöm a visszajelzést!
  • Bertalan Balázs hozzászólt a bejelentéshez.

    Szia János!

    Köszönjük a visszajelzésedet, de azoknak a bejelentéseknek a státuszát, amelyek 1 évnél régebben kerültek beküldésre és "Megoldatlan"-ként lettek lezárva - mert megoldásuk több időt vett
    ...
  • Tóth János hozzászólt a bejelentéshez.

    A probléma múlt héten megoldódott. Az önkormányzat kiszedte az autógumikat és cölöpöket rakott le a helyére. 2.5 év kellett ehhez (+ a választások) a művelethez. Köszönjük! :)
  • Bertalan Balázs lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Nagy Sándor, Szeged 16. számú egyéni választókerület képviselője

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Szeged Önkormányzata"-ról "Egyéb szervezet (Szeged)"-ra.

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS - 2022.09.25. A füvet a járdától az út fele a KHT vágja, a növényeket a társasházi lakók gondozzák. Mivel az utca többi szakaszára kirakták a cölöpöket, nem értem, hogy ezen a szakaszon miért nem ássák ki a gumikat és cserélik le a vizuálisan jobban kinéző cölöpökre. ---------- FRISSÍTÉS - 20...

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft."-ról "Szeged Önkormányzata"-ra.

  • SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Korábbi válaszunkban már jeleztük Önök felé, hogy az ingatlantulajdonsok felszólítása ügyében az illetékes a SZMJV Közterület Felügyeleti Csoport, ezért legyenek szívesek feléjük tovább
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft.

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS - 2022.08.18. Kérjük a tisztelt Közterület-felügyeletet, távolítassák el a gumikat az ingatlan tulajdonosával! Segítségüket előre is nagyon köszönjük! ---------- FRISSÍTÉS - 2022.07.19. Az SZKHT válasza: "Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének...

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Szeged Önkormányzata Közterület-felügyelet"-ról "SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft."-ra.

  • Szeged Önkormányzata Közterület-felügyelet válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő.hu!

    SZMJV Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Iroda Környezetgazdálkodási és Közmű Osztálya hivatalos tájékoztatást adott ezzel az üggyel kapcsolatban a Járókelő Egyesület részé...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata Közterület-felügyelet

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft."-ról "Szeged Önkormányzata Közterület-felügyelet"-ra.

  • SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    Társaságunk helyett a SZMJV Közterület Felügyeleti Csoportja felé legyenek szívesek a bejelentést továbbítani!!!

    Tisztelettel:
    Takács Márta
    Titkárnő
    Szegedi Környezetgazdálkodási Nonpr...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Remélem hamarosan lecserélik a gumikat cölöpökre, azok valóban jobban néznének ki.
  • Tóth János hozzászólt a bejelentéshez.

    A füvet a járdától az út fele a KHT vágja, a növényeket a társasházi lakók gondozzák. Mivel az utca többi szakaszára kirakták a cölöpöket, nem értem, hogy ezen a szakaszon miért nem ássák ki a gumikat...
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Én is közterületnek gondolnám!
  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft.

  • Bertalan Balázs hozzászólt a bejelentéshez.

    Természetesen közterület, nem magántulajdon :)
  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS - 2022.06.01. Kérjük a tisztelt SZKHT munkatársait, cseréljék le ezt az igénytelen gumis megoldást facölöpökre! Segítségüket előre is nagon köszönjük! ---------- FRISSÍTÉS - 2022.01.22. A helyzet változott, az utca másik sarkán parkolást gátló cölöpök kerültek elhelyezésre. A parkolási helyze...

  • Tasnádi Márton lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    Magántulajdon.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bardócz Csaba!

    Köszönettel vettük társaságunkhoz megküldött bejelentését, melyre az alábbi választ adjuk.

    "Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft.

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS - 2022.01.22. A helyzet változott, az utca másik sarkán parkolást gátló cölöpök kerültek elhelyezésre. A parkolási helyzet talán megoldódna, ha a fűtőmű oldalán (Sárosi utca) lévő parkoló felújításra kerülne (esetleg járda kialakításával). ---------- FRISSÍTÉS - 2021.09.27. A gumik az illeg...

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Szeged Önkormányzata"-ról "SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft."-ra.

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés kategóriáját "Köztisztaság"-ról "Forgalomtechnika"-ra.

  • Szeged Önkormányzata válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bardócz Csaba Úr!

    Csatoltan megküldöm a Szeged, Gömöri és Sík Sándor utcák kereszteződésében, a közterületen (11643/1 hrsz.), félig leásott gumiabroncsokügyében tájékoztatásomat.

    Tisztelett...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS - 2021.09.27. A gumik az illegális parolás megakadályozását szolgálnák. Javaslom a cölöpökkel való helyettesítését. Az utcában végig ez a probléma, miközben a fűtőház mögötti parkoló üres. ---------- A Sík Sándor és Gömöri utca sarkán autógumik vannak a földbe ásva félig. Kérem a közter...

  • Tóth János hozzászólt a bejelentéshez.

    A helyzet változott, az utca másik sarkán parkolást gátló cölöpök kerültek elhelyezésre. A parkolási helyzet talán megoldódna, ha a fűtőmű oldalán (Sárosi utca) lévő parkoló felújításra kerülne (esetl...
  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Változatlan a helyzet.
  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "A Sík Sándor és Gömöri utca sarkán autógumik vannak a földbe ásva félig. Kérem a közterület felügyelet szakembereit, hogy intézkedjenek a veszélyes hulladék eltüntetéséről! Köszönöm!"-ról "FRISSÍTÉS - 2021.09.27. A gumik az illegális parolás megakadályozását szolgálnák. Javaslom a cölöpökkel való hel...

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Szeged Önkormányzata Közterület-felügyelet"-ról "Szeged Önkormányzata"-ra.

  • Tóth János hozzászólt a bejelentéshez.

    A gumik az illegális parolás megakadályozását szolgálnák. Javaslom a cölöpökkel való helyettesítését. Az utcában végig ez a probléma, miközben a fűtőház mögötti parkoló üres.
  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata Közterület-felügyelet

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Fának támasztott tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft.
    Retek utca
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Sérült korlát

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Sobester Zsolt
    Illetékes: SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft.
    Európa liget
  Vissza az oldal tetejére