Megoldatlan

Cserepes sori kerékpáros közlekedés

Szegeden, a Cserepes soron jelenleg a Vám tér felől a Gólya utcáig buszsáv van kijelölve, melyen csak a hétköznap 20, egyéb időszakban 30 percenként közlekedő 90-es autóbusz közlekedik. A Mátyás Király tér felől a Szent Antal utcán érkező kerékpárosok jelenleg nem tudnak szabályosan felhajtani a Petőfi Sándor sugárúton és Szabadkai úton létesített kerékpárútra, valamint nem tudnak tovább haladni a Cserepes soron sem, hiszen az az első szakaszon csak autóbuszok közlekedésére van kijelölve, a Gólya utcát követően pedig a Katona József utcáig szembe irányba egyirányú.
Kérésünk az lenne, hogy végezzenek ezen a területen egy kicsi, ám annál fontosabb fejlesztést, mely egy tábla kihelyezésével és egy pár kerékpáros piktogramok felfestésével megoldható.
1. Legyenek kedvesek a buszsávban engedélyezni a kerékpárosok közlekedését is, hiszen az amúgy is ritkán közlekedő autóbuszt ez nem akadályozza. Ezzel megkönnyítenék a Szabadkai úton (a kerékpárúton), valamint a Szent Antal utcán át érkező kerékpárosok közlekedését a Gólya utca, és térsége felé.
2. Legyenek szívesek a Cserepes soron a Gólya utca és a Katona József utca közötti szakaszon az egyirányú közlekedés alól a kerékpárosokat felmenteni, és engedélyezzék azok ellenirányú közlekedését, ahogyan azt szerte a városban is megtették már. Az út itt ehhez elegendő széles, és ezzel megkönnyítenék a Szabadkai úton és a Petőfi Sándor sugárúton (a kerékpárúton), valamint a Szent Antal utcán át érkező kerékpárosok közlekedését a Cserepes sor, valamint a Katona József utca és térsége felé.
Segítségüket előre is nagyon köszönjük a szegedi kerékpárosok nevében!

Probléma helyszíne
Szeged Csöndes u. 29

Hozzászólások

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő Egyesület!

    Mellékletként csatoltan küldöm a Szeged, Cserepes sor forgalmi rendjével kapcsolatban tett, 00072682 azonosítójú bejelentésükre a Városüzemeltetési Iroda válaszát.

    Tiszt...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata

  • Bertalan Balázs hozzászólt a bejelentéshez.

    A helyzet változatlan :(
  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata

  • Bertalan Balázs bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére