Megerősítésre vár

Régi, koszos BDh kocsik

A Szeged és Kiskunfélegyháza között közlekedő személyvonatok utasforgalma általában elég kicsi, az óránként közlekedő hibrid InterCity vonatok kiszolgálják az útközben lévő nagyobb településeket (Szatymaz, Kistelek). Ugyan sokan választják a gyorsabb, kényelmesebb utazáshoz a hibrid vonatokat, de a kisebb települések és a tanyavilág kiszolgálására a személyvonatok hivatottak, hiszen a főút, és ezzel együtt a helyközi autóbuszok távolabb esnek ezektől a területektől. Személyvonatként általában Bzmot motorvonatok (és esetleg egy-egy pótkocsi), vagy V43-as mozdonyok és egy-egy személykocsi ingázik a két város között. A Bzmot motorvonatok általában tiszták, és sokszor légkondicionáltak is szoktak lenni, mely kellemes körülményeket biztosít az utazni vágyók számára. Ha egy vonat V43-as mozdonnyal van kiadva, akkor is reménykedhetünk abban, hogy Bd típusú, nemrégiben felújított, fülkés kocsikkal utazhatunk. Ám akinek nincs szerencséje, annak marad a nagyon régi, koszos, műbőrüléses, "marhavagonnak" csúfolt BDh kocsi, melynek régen nem lenne keresnivalója közforgalomban.
A BDh kocsi hátránya, hogy egyrészt, vastagon fedi a vaspor kívül-belül (bár a járvány kitörése óta itt is egy kisebb javulást véltünk felfedezni, ezúton is köszönjük!), az ajtajai nem zárhatóak központilag és menet közben bármikor kinyílhatnak/kinyithatóak, valamint a mellékhelysége sem bizalomgerjesztő. Hátránya továbbá, hogy este nagyon sötét az elavult világításnak köszönhetően, és a nyári melegben a műbőr ülések is kényelmetlenek, valamint nagyon büdösek.
A Bd kocsik az utóbbi években lettek felújítva, kellemes utazási lehetőséget nyújt az automata ajtókkal, a kárpitozott ülésekkel, és nem utolsó sorban az elszeparálhatóság lehetőségével (azaz utazhatunk kabinokban, nem pedig egy légtérben mindenkivel). Ezen is található három kerékpárakasztó, mely a vonalon tapasztalható forgalom mellett tökéletesen elég lenne (nem láttam még egy kerékpárnál többet egyszerre itt, általában egy sincs). A mosdó is kulturált, könnyen tisztítható, sokkal szívesebben megy el WC-re az ember ezen a kocsin, mint a rosszabbik társán.
Kérjük Önöket, vonják ki a vonal menetrendszerinti forgalmából a BDh kocsikat, és sorozzanak a szerelvénybe Bd kocsikat, ha éppen nem Bzmot közlekedik, hiszen minden szempontból kellemesebb környezetet biztosít az utazóközönségnek is, valamint jegykezelő munkatársaiknak is. Erre kivétel nélkül lenne is lehetőség, hiszen Szeged állomáson minden nap pihen legalább 10-15 Bd kocsi, tehát nem kellene elvenni semelyik szerelvényből jó minőségű kocsit. Úgy gondoljuk utastársainkkal, hogy a személyvonati forgalom is megérdemli azt, hogy ne a legrégebbi, selejtezésre váró kocsikkal legyen kiszolgálva a vonal. Segítségüket és részletes válaszukat előre is nagyon köszönjük!

Probléma helyszíne
Szeged Szeged

Hozzászólások

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • MÁV Zrt. válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Köszönjük megkeresését, amellyel kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a motorvonat meghibásodása miatt, néhány napig, kényszerűségből közlekedtek az Ön által kifogásolt személykocsik,...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt. (Szeged)

  • Bertalan Balázs bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére