Válaszra vár

Gyalogátkelő

FRISSÍTÉS - 2024.05.16.

A Magyar Közút válasza:
Jogszabályok alapján a közúti közlekedéssel összefüggő helyi önkormányzati feladatok ellátásáról, a gyalogos-átkelőhely, a gyalogos-átkelőhelyhez vezető szilárd burkolatú járda, gyalogút, kerékpárút és gyalogos felállóhely, a kiemelt szegélyen vagy padkán kívüli gyalogos korlátok, egyéb gyalogos biztonsági berendezések létesítéséről és fenntartásáról, a helyi önkormányzat képviselő-testülete vagy közgyűlése gondoskodik, ezért kérésével az Önkormányzatot szíveskedjen megkeresni.

----------

Szeged, Klebelsberg telepen a Holt Tisza buszmegállóhoz egy gyalogátkelőre lenne szüksége a telep lakosainak. Próbáltam több városi fórumon kérni, eddig nem jártam sikerrel, nem foglalkoztak a problémával. A városrész vége ez, a kereszteződés után 50 méterrel már a Szeged tábla virít. Erre felbuzdulva a gépkocsi vezetők már jóval a tábla előtt megnyomják a gázt. Mivel nagyon sok gyalogos, iskolás, nyugdíjas közlekedi erre, ez életveszélyes feladat a járda túloldalára átmenni. 50 éve lakom ezen a helyen és évente legalább egy halálos baleset történik a buszról le- és felszállás miatt. Kérem segítsenek, hogy ez minél hamarabb megoldódjon.

Probléma helyszíne
Szeged Óbébai u. 15

Hozzászólások

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "Szeged, Klebelsberg telepen a Holt Tisza buszmegállóhoz egy gyalogátkelőre lenne szüksége a telep lakosainak. Próbáltam több városi fórumon kérni, eddig nem jártam sikerrel, nem foglalkoztak a problémával. A városrész vége ez, a kereszteződés után 50 méterrel már a Szeged tábla virít. Erre felbuzdulva a gépkocsi ...

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Magyar Közút (Szeged)"-ról "Szeged Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Cím!

    A Magyar Közút NZrt. Csongrád-Csanád Vármegyei Igazgatósághoz érkezett tárgyi megkeresésére az alábbi tájékoztatást adjuk.

    Jogszabályok alapján a közúti közlekedéssel összefüggő helyi
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Magyar Közút (Szeged)

  • Terjék Csabáné bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére