Válaszra vár

Nincs gyalogos átkelő

FRISSÍTÉS - 2024.03.21.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal válasza:
Az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről szóló 20/1984 (XII. 21.) KM rendelet 2. §. (1) bekezdése alapján az utak forgalmának szabályozása – a 3. §-ban foglalt kivételekkel –, valamint a közúti jelzések elhelyezése, fenntartása, üzemeltetése és eltávolítása a (2)–(10) bekezdésben meghatározott kiegészítésekkel és kivételekkel az út kezelőjének a feladata.

A gyalogos-átkelőhely létesítésének feltételeit szintén a Rendelet tartalmazza. A gyalogos -átkelőhelyek kijelölése, áthelyezése és megszüntetése engedélyköteles tevékenység. Az engedély kiadásának feltétele a Hatósághoz- az arra jogosult részéről -benyújtott kérelem, amely tartalmazza a tervező által készített tervdokumentációt, valamint a közút kezelőjének hozzájárulását, feltételeit.

Fentiek alapján kérjük, hogy észrevételével az út kezelőjéhez szíveskedjen fordulni. Amennyiben a Hatósághoz a gyalogos-átkelőhely kijelöléséhez kapcsolódó engedélyezési kérelem, és tervdokumentáció beérkezik, a Hatóság a 382/2016. (XII.2.) Korm. rendelet 2. §. 18.pontja szerinti hatáskörében jár el a gyalogos-átkelőhely létesítésével kapcsolatban.

----------

FRISSÍTÉS - 2024.03.06.

A Városüzemeltetési Iroda válasza:
Az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről szóló 20/1984. (XII. 21.) KM rendelet 3.§ (1) bekezdés a) pontja értelmében a közlekedési hatóság engedélye szükséges az új gyalogos-átkelőhely kijelöléséhez, forgalomba helyezéséhez és a meglévő megszüntetéséhez.

Fentiekre tekintettel gyalogos-átkelőhely kijelölésével kapcsolatban lehetősége van a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Útügyi Osztályát megkeresni!

----------

A Bérkert utca - Szöri utca kereszteződésében nincs megoldva a gyalogos átkelési lehetőség. Ebből adódóan már komoly baleset is bekövetkezett egy diáknál. Két buszmegálló is van a közelben, ami a belátási viszonyokat nehezíti. Nagy könnyítés lenne a gyalogosoknak, egy kijelölt átkelőhely.
Köszönöm a meghallgatást!

Probléma helyszíne
Szeged Bérkert u. 74

Hozzászólások

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS - 2024.03.06. A Városüzemeltetési Iroda válasza: Az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről szóló 20/1984. (XII. 21.) KM rendelet 3.§ (1) bekezdés a) pontja értelmében a közlekedési hatóság engedélye szükséges az új gyalogos-átkelőhely kijelöléséhez, forgalomba helyez...

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Egyéb szervezet (Szeged)"-ról "Szeged Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Címzett!

    A lenti megkeresésére vonatkozóan az Útügyi Hatóság az alábbi általános tájékoztatást adja:

    Az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről szóló 20/1984 (XII.
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési és Útügyi Osztály

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Szeged Önkormányzata"-ról "Egyéb szervezet (Szeged)"-ra.

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "A Bérkert utca - Szöri utca kereszteződésében nincs megoldva a gyalogos átkelési lehetőség. Ebből adódóan már komoly baleset is bekövetkezett egy diáknál. Két buszmegálló is van a közelben, ami a belátási viszonyokat nehezíti. Nagy könnyítés lenne a gyalogosoknak, egy kijelölt átkelőhely. Köszönöm a meghall...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bardócz Csaba!

    Mellékelten küldöm a Városüzemeltetési Iroda tájékoztatását.

    Tisztelettel:
    dr. Balogh Eszter
    SZMJV Polgármesteri Hivatal
    Városüzemeltetési Iroda
    Ügyintéző
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata

  • Vári Mária bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére