Megoldatlan

Táblakáosz - Móravárosi körút (Napfény Park)

FRISSÍTÉS - 2023.11.02.

A képeken és a leírásban szereplő 7-es és 9-es számú táblák a 24013/17 HRSZ-en, önkormányzati tulajdonú ingatlanon helyezkednek el, és ugyanezen az ingatlanra kellene áthelyezni a 8-as számú táblát, valamint kihelyezni újonnan a 10-es és 11-es számú táblát.

Mivel ennyire összetett a kerékpárút alatt lévő ingatlanok tulajdoni összetétele (hiszen a táblák a 24013/51 és 24013/52 HRSZ-eket is érinti), kérjük az Önkormányzatot, egyeztessen az ügyben illetékes felekkel, és oldják meg közösen a jelenlegi rendeztelen helyzetet. Segítségüket előre is nagyon köszönjük!

----------

FRISSÍTÉS - 2023.10.20.

Az SZKHT válasza:
A jelzett jelzőtáblák nem a társaságunk által kezelt közterületen helyezkednek el.

----------

Szegeden, a Móravárosi körút külső ívén, a Petőfi Sándor sugárúttól a Kálvária sugárútig végig közös gyalog-és kerékpárút húzódik az út mellett. A táblázás ezt a legtöbb helyen jól le is követi, de a Napfény Parknál valamiért teljesen felborult a rendszer, és egymásnak ellentmondó táblák kerültek kihelyezésre. A képeken számozva láthatják a csomópontban lévő gyalog- és kerékpárúthoz kapcsolódó táblákat, melyek leírását itt találhatják meg:

1: Kerékpárút kezdete tábla. Ezt a táblát le kell cserélni egy közös gyalog- és kerékpárút táblára, hiszen a Petőfi Sándor sugárút irányából is így van jelölve.

2: Osztott gyalog- és kerékpárút vége tábla. Ezt a táblát szimplán el kell távolítani, hiszen az 1-es számú tábla (melyet le kell cserélni) egyértelműen definiálja, hogy innentől más típusú felosztásra kell számítani, ilyenkor a KRESZ alapján csak az új szakasz kezdete táblát kell kihelyezni az egyszerűség jegyében.

3: Kerékpárút vége tábla. Ezt a táblát szimplán el kell távolítani, hiszen egyrészt közös gyalog- és kerékpárútról van szó, másrészt az út másik oldalán az folytatódik, melyet a burkolati jel (kerékpáros átkelés) meg is erősít.

4: Osztott gyalog- és kerékpárút kezdete tábla. Ez a tábla rendben van, hiszen az eddigi közös gyalog-és kerékpárút innentől kezdve osztva halad tovább.

5: Közös gyalog- és kerékpárút vége tábla. Ezt a táblát szimplán el kell távolítani, hiszen ugyanúgy, mint a 3-as táblánál, az út másik oldalán az folytatódik a közös gyalog- és kerékpárút, melyet a burkolati jel (kerékpáros átkelés) meg is erősít.

6: Közös gyalog- és kerékpárút vége tábla. Ez a tábla rendben van, hiszen az eddigi közös gyalog-és kerékpárút innentől járdaként funkcionál, ahol nem lehet kerékpározni.

7: Kerékpárút vége tábla. Ezt a táblát le kell cserélni egy közös gyalog- és kerékpárút vége táblára, hiszen nem kerékpárút végén található.

8: Közös gyalog- és kerékpárút kezdete tábla. Ez a tábla alapvetően rendben van, de azért, hogy a 9-es táblát is kiváltsa, érdemes lenne a gyalogátkelőhelyhez áthelyezni, hogy az Aldi irányából érkezők tudják, akár balra, akár jobbra mennek tovább, az egy közös gyalog- és kerékpárút lesz, így nem kell két táblát használni, hiszen megoldható a tájékoztatás eggyel is.

9: Kerékpárút kezdete tábla. Ez a tábla a 8-as táblával együtt összevonható, de ha meg szeretnék külön tartani őket, akkor is lecserélendő egy közös gyalog- és kerékpárút táblára, hiszen a Kálvária sugárút irányából is így van jelezve ez a szakasz.

10: Hiányzó tábla. A Napfény Park árkádjai felől érkezők nem kapnak tájékoztatást a parkolóből való kilépésnél, hogy egy közös gyalog-és kerékpárútra érkeznek, és így számíthatnak kétkerekű jelenlétre is, ezért ide ki kell helyezni egy közös gyalog- és kerékpárút kezdete táblát.

11: Hiányzó tábla. A Napfény Park árkádjai felé közlekedők nem kapnak tjékoztatást a parkolóba való belépésnél, hogy elhagyják a közös gyalog- és kerékpárutat, ezért ide ki kell helyezni egy közös gyalog- és kerékpárút vége táblát.

Segítségüket előre is nagyon köszönjük!

Probléma helyszíne
Szeged Móravárosi krt. 3

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "Szegeden, a Móravárosi körút külső ívén, a Petőfi Sándor sugárúttól a Kálvária sugárútig végig közös gyalog-és kerékpárút húzódik az út mellett. A táblázás ezt a legtöbb helyen jól le is követi, de a Napfény Parknál valamiért teljesen felborult a rendszer, és egymásnak ellentmondó táblák kerültek ...

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft."-ról "Szeged Önkormányzata"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Egyesület!

    A jelzett jelzőtáblák nem a társaságunk által kezelt közterületen helyezkednek el.

    Tisztelettel:
    Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft.

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft."-ra.

  • Bertalan Balázs bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére