Megoldott

Veszélyes tüskék a járdán, sétányon, kerékpárúton

Sajnos nem vagyok botanikus, de tavaly nyár végén sétálva sok tüskét szedtem ki a cipőmből. Lehetséges, hogy téves az információm, így kérek mindenkit, hogy korrigálja, ha tévedésben lennék. Nem szándékom a pánikkeltés, de még pont időben lehet intézkedni, ha a gyanúm igaznak bizonyul.

Bővebben:
Tavaly figyeltem fel rá, hogy nyár végén, ősszel a cipőm talpa tele van fél vagy akár egy centis tüskékkel. Akkor még nem ismertem a növényt, mellékelek képet a terméséről. A termése aljas, mert akárhogy esik a földre biztosan az egyik tüske felfelé áll várva vétlen áldozatára.

Nem tudom, hogy hanyagságból telepített sövényként került ide direkt, vagy magától elszaporodott, de veszélyt jelent akár a mezitlábas kisgyermekekre, de elég ha játék közben beleesik a tüskébe, továbbá a sétáltatott házikedvencekre, vékonyabb talpú cipőben járó embertársainkra, esetleg kerékpárt toló (feltételezzük, hogy toló) kerékpárosoknak komoly anyagi kára keletkezhet. Mivel kerékpárút közelében is vannak így a szabályosan közlekedő kerékpárosnak is bosszúságot okozhat.

Ezeket a sövényeket vagy alaposan meg kellene nyírni a szúrós termése beérése előtt, vagy kicserélni ártalmatlanabb fajtákra.
Sajnos nem csak egy helyen láttam ilyen mezőket, hanem a város több erősen forgalmas járda és kerékpárút menti részein is! Mellékelt fényképekből az egyik a part melletti sétány, a másik a körút mentén készült.

Kérem az illetékeseket, hogy orvosolják a problémát még időben, illetve ha bárki tud ilyenekről, akkor gyűjtsük össze az információkat, így vigyázva egymás értékeire és testi épségére.

(Illusztrációs elvileg első 2 kép internetes képkeresés eredménye, a többi fénykép saját.)

Probléma helyszíne
Szeged Stefánia 5

Hozzászólások

  • Bertalan Balázs lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Köszönjük szépen a visszajelzést!
  • Halasz Zsolt hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönöm a reakciót, majd később figyelem még a hasonló növényeket amikor a tüskeérés fázisába kerülnek. Pontosan én sem tudom hol lettem tele vele, de kellemetlen meglepetés volt a cipőből és a kerék...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Az első két képen a királydinnye (latin nevén Tribulus terrestris) hajtása, illetve termése látható. Az Ön által fényképezett, Stefánián található cserjeágyásokban mirtuszlonc (Lo
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft.

  • Halasz Zsolt bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Rendezetlen a liget

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft.
    Népkert sor
  • Megoldott
    1
    Megoldott
    1

    Tetves a fa

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft.
    Borbás utca
  Vissza az oldal tetejére