Megoldatlan

Szegélykövek garanciális cseréje

FRISSÍTÉS - 2023.10.17.

A Városüzemeltetési Iroda válasza:
Az Önkormányzat a kellékszavatossági igény érvényesítése során megállapított összeget teljes egészében a hibák kijavítására fordította. További igényt az Önkormányzatnak nem áll módjában érvényesíteni a Jogutóddal szemben, a peres eljárás lezárult.

A beszerzési eljárás során kiválasztott, a Jogutódtól független új Vállalkozóval a 2022. évi őszi javítási munkálatok keretében mintegy 860 folyóméter szegély kicserélésére és a kapcsolódó szükséges burkolatbontási-építési, valamint forgalomtechnikai munkálatok elvégzésére került sor.

További javítási munkálatokat az üzemeltetői feladatokat ellátó Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. végez, további tájékoztatásért kérjük forduljanak közvetlenül a Társasághoz.

----------

FRISSÍTÉS - 2023.09.24.

Tisztelt Dr. Igaz Ágnes! Tisztelt Pázmány Péter!

A 21955-4/2023. iktatószámú válaszukban majdhogynem teljesen ugyanazt írták le, mint a 21955-2/2023. iktatószámű levelükben, de az időközben feltett új kérdésekre egyáltalán nem válaszoltak.

Miért tartják gazdaságilag megfontolt döntésnek azt, hogy a kellékszavatossági igény keretében jogosan követelhető járdasziget- és járdaszegélyek ingyenes kijavítása helyett az Önkormányzat saját pénzén, egy előre nem látható távoli időben majd egyszer javíttatják a problémát? Ez az önkormányzati források nettó pazarlása. Egy olyan munkáért fizetni, amit ingyen kellene megcsináltatni a kivitelező jogutódjával. Miért nem csinálják meg most azonnal, ha tudnak a balesetveszélyes hibáról? Miért kell megvárni, hogy valaki felbukjon a szegélyekben és az esetlegesen elsőbbséget meg nem adó gépjármű elé essen és gázoltassa el magát?

Kérem, lássák be, hogy az Önök által leírtak egyáltalán nem racionálisak. Ha Önöknél jelentkezne egy hiba a saját telkükön, mely kivitelezői hiba miatt keletkezett garanciális időn belül, akkor azt ismét saját forrásból javítanák ki, vagy jogosan élnének a garanciális javítással? Így van, szerintem sem törődnének bele ebbe a problémába, bizony a garanciális jogaikat szeretnék érvényesíteni.

Jeleneleg milliós nagyságrendű problémáról van szó, amit valószínűleg az Önkormányzat saját költségvetéséből más problémára is tudna fordítani.

Kérem, szólítsák fel a kivitelezőt a javítási munkálatok befejezésére, és a hibásan hagyott szegélyek cseréjére!

----------

FRISSÍTÉS - 2023.09.22.

A Fejlesztési Iroda válasza:
A beépített szegélyek vonatkozó jogszabály szerinti alkalmassági időn belül tapasztalt meghibásodására tekintettel Szeged MJV Önkormányzata peres úton kellékszavatossági igényt érvényesített a Kivitelező jogutódjával szemben a kijavítási költségek fedezésére. A beszerzési eljárás során kiválasztott új Vállalkozóval a 2022, évi őszi javítási munkálatok keretében mintegy 860 folyóméter szegély kicserélésére és a kapcsolódó szükséges burkolatbontási-építési, valamint forgalomtechnikai munkálatok elvégzésére került sor.

További javítási munkálatokat az üzemeltetői feladatokat ellátó Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. végez.

----------

FRISSÍTÉS - 2023.07.28.

Tisztelt Önkormányzat!

Ahogyan előző levelünkben írtuk, a felújítás első üteme alatt elkészült, de a 2022 nyarán-őszén felújított szegélykövekkel egyidőben leromlott állapotú szegélyeket a gyalogátkelő középszigeteinél és az autóbejáróknál nem javíttaták garanciálisan, holott erre is vonatkozna a kellékszavatosság.

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy érvényesítsék erre is a szabatossági igényt, hiszen ugyanúgy, ugyanakkor készültek ezek is, mint amikor a már kijavított szegélyek. Nem is lenne logikus az, amit írtak, miszerint kellékszavatosság keretén belül nem cseréltetik ingyen, miközben majd évek múlva (ha egyszer lesz rá anyagi fedezet), saját költségen megcsináltatják. Miiért nem ingyen csináltatják meg, ha rossz minőségben készült el eleve? Ez az önkormányzati források pazarlása lenne csak.

Segítségüket előre is nagyon köszönjük!

----------

FRISSÍTÉS - 2023.04.13.

A Fejlesztési Iroda válasza:
A beépített szegélyek vonatkozó jogszabály szerinti alkalmassági időn belül tapasztalt meghibásodására tekintettel Szeged MJV Önkormányzata kellékszavatossági igényt érvényesített a Kivitelező jogutódjával szemben a kijavítási költségek fedezésére. A bezserzési eljárás során kiválasztott új Vállalkozó a 2022 őszi javítási munkálatok keretében mintegy 860 folyóméter szegély kicserélésére és a kapcsolódó szükséges burkolat-építési, valamint forgalomtechnikai munkálatok elvégzésére került sor.

További javítási munkálatokat az Önkormányzat, valamint az üzemeltetői feladatokat ellátó Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. a következő években, forrás függvényében tervez elvégezni.

----------

Tisztelt Önkormányzat!

Köszönjük közbenjárásukat a Vásárhelyi Pál út I. ütemének garanciális javításában, a kerákpársáv és az útpálya közötti szegélykövek szépen kicserélésre kerültek.

Szeretném felhívni figyelmüket, és szeretnénk a segítségüket kérni a probléma megoldásában, miszerint az I. ütem során elkészült szakaszon vannak bőven olyan hibák, amiket nem orvosoltak a garanciális javítás keretében: ilyen az összes középsziget a gyalogátkelőhelyeknél, illetve az autós bejárók szegélyei is.

Kérjük, szólítsák fel a kivitelezőt ezeknek a munkáknak az elvégzésére is!

Segítségüket előre is nagyon köszönjük!

Probléma helyszíne
Szeged Szeged

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft.

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS - 2023.09.24. Tisztelt Dr. Igaz Ágnes! Tisztelt Pázmány Péter! A 21955-4/2023. iktatószámú válaszukban majdhogynem teljesen ugyanazt írták le, mint a 21955-2/2023. iktatószámű levelükben, de az időközben feltett új kérdésekre egyáltalán nem válaszoltak. Miért tartják gazdaságilag megfontolt döntés...

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Szeged Önkormányzata"-ról "SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft."-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bardócz Úr!

    A 2023. szeptember 24-én küldött, JAROKELO-SZEGED-00117027 sz. bejelentésére hivatkozással megküldöm SZMJV Polgármesteri Hivatal Fejlesztési Iroda 21955-6/2023. (2023. október 17...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS - 2023.07.28. Tisztelt Önkormányzat! Ahogyan előző levelünkben írtuk, a felújítás első üteme alatt elkészült, de a 2022 nyarán-őszén felújított szegélykövekkel egyidőben leromlott állapotú szegélyeket a gyalogátkelő középszigeteinél és az autóbejáróknál nem javíttaták garanciálisan, holot...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bardócz Úr!

    A varosuzemeltetes@szeged.eu e-mailcímre küldött, JAROKELO-SZEGED-00117027 sz. bejelentésére hivatkozással megküldöm SZMJV Polgármesteri Hivatal Fejlesztési Iroda 21955-4/2023. (...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "Tisztelt Önkormányzat! Köszönjük közbenjárásukat a Vásárhelyi Pál út I. ütemének garanciális javításában, a kerákpársáv és az útpálya közötti szegélykövek szépen kicserélésre kerültek. Szeretném felhívni figyelmüket, és szeretnénk a segítségüket kérni a probléma megoldásában, miszerint az I. ...

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bardócz Úr!

    A varosuzemeltetes@szeged.eu e-mailcímre 2023. március 30-án küldött, JAROKELO-SZEGED-00117027 sz. bejelentésére hivatkozással megküldöm SZMJV Polgármesteri Hivatal Fejlesztési I...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata

  • Bertalan Balázs bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére