Megoldatlan

Móra Ferenc park Szeged szökőkútja

FRISSÍTÉS - 2022.10.13.

Az SZKHT válasza:
Javaslatukat továbbítottuk SZ.M.J.V. P.H. Városüzemeltetési Irodája felé, ők illetékesek ilyen jellegű kérdésben dönteni.
A gyerekek fürdőzését elsősorban szüleiknek kellene korlátozni, alapvetően a szökőkutakban nem lehet fürdeni, és nem iható a vizük, ezzel mindenkinek tisztában kell(ene) lennie, de sajnos ezzel a tiltással sokan nem foglalkoznak, ez már az ő felelősségük.
Mivel a szökőkút melletti táblán a fürdőzésre vonatkozó tiltás szerepel, és mindenkinek lehetősége van ezt elolvasni, így további feliratokat nem javasolt elhelyezni mert rontanák a tér összképét.
Egyébként a szökőkút uszodatechnikai vízkezelő berendezéssel rendelkezik , a vize megfelelően fertőtlenítve van, a szökőkút folyamatos karbantartásáról, vegyszer utánpótlásról az üzemidő alatt folyamatosan gondoskodunk.

----------

A park szökőkútjában rendszeresen - főleg gyermekek - fürdenek pancsolnak. Igaz, hogy egy kicsi táblán a parkban felhívja az üzemeltető, hogy fürdésre és az ivásra az ott lévő víz nem alkalmas, viszont sokan ezt nem tudják és ott fürösztenek gyereket , kutyát stb. A szökőkút üzemeltetője zenét is szolgáltat óránként egyszer. Kérésem az volna, hogy kulturált formában a zeneművek előtt és/vagy után felhínák a lakosság figyelmét a szökőkútban fürdés és ivás veszélyeire. Kevesebb gyermek kötne ki az orvosi ügyeleteken.

Probléma helyszíne
Szeged Roosevelt tér 1-3

Hozzászólások

 • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

 • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata

 • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "A park szökőkútjában rendszeresen - főleg gyermekek - fürdenek pancsolnak. Igaz, hogy egy kicsi táblán a parkban felhívja az üzemeltető, hogy fürdésre és az ivásra az ott lévő víz nem alkalmas, viszont sokan ezt nem tudják és ott fürösztenek gyereket , kutyát stb. A szökőkút üzemeltetője zenét is szolgáltat ...

 • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft."-ról "Szeged Önkormányzata"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Járókelő!

  Javaslatukat továbbítottuk SZ.M.J.V. P.H. Városüzemeltetési Irodája felé, ők illetékesek ilyen jellegű kérdésben dönteni.
  A gyerekek fürdőzését elsősorban szüleiknek kellene korlá
  ...
 • Tasnádi Márton elküldte az ügyet az illetékesnek: SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft.

 • Tasnádi Márton megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft."-ra.

 • Reményfi Zsolt bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Megoldásra vár
  1
  Megoldásra vár
  1

  Füvön parkolás

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: Szeged Önkormányzata Közterület-felügyelet
  Csaba utca
 • Válaszra vár
  1
  Válaszra vár
  1

  Őszi falevelek

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft.
  Huszár utca
  Vissza az oldal tetejére