Megoldatlan

Hiányzó pad

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS - 2023.11.29.

Tisztelt Borsiné dr. Újvárosi Ivett!

Köszönjük szépen válaszukat! A levelére reagálva szeretnénk további segítségét kérni az alábbiak szerint:

A megálló peronja valóban viszonylag keskeny (185 cm), de azon jelentős gyalogosforgalom nem jellemző ezen az ipari területen. Szegeden városszerte hasonló és ennél keskenyebb peronokon is lettek padok telepítve az utazóközönség kényelméért:

A 3-as/4-es villamosok forgalmas Anna-kúti peronjai például 200 cm szélesek, de a 90-es autóbusz Kolozsvári téri megállója csak 170 cm-es peronnal rendelkezik, míg a 71/71A-s autóbuszok Közép fasor (Bérkert utca) járdafelülete csupán 130 cm-es. Egy a közös bennük: mindegyiken található pad, amin megpihenhetnek az utasok. A példákat sokáig lehetne sorolni, de nem ez a cél, hanem a jelenlegi probléma megoldása a Fonógyári út megállóban.

Ha teljesen el is zárkóznak a 2 méter széles peronra történő padkihelyezéstől a helyszínen (ami a fenti példák alapján egyébként megoldható), akkor is létezhet alternatív megoldás:

A megálló előtt vagy közvetlenül utána a járda már szélesebb mint a megállótáblánál, így akár oda is ki lehet helyezni padot. Természetesen az utaslemaradás sem valósznű, hiszen a Dorozsmai úton már jó előre lehet látni a közeledő autóbuszokat, így időben meg lehet tenni a pár lépéses távot a megállótáblához.

A másik lehetőség, hogy a régi utasváró helyére (mivel ez jelenleg is egy lyuk a kerítésen ami egyébként balesetveszélyes), a terület tulajdonosával való egyeztetést követően lehelyezhető pad. Biztos vagyok benne, hogy a tulajdonos erre nyitott lenne, és ha az Önkormányzattól érkezne egy kérés, hogy a padot oda lehessen tenni, nem mondanak majd nemet.

Kérem Önöket tisztelettel, tegyenek meg még egy kört a tárgyi problémával kapcsolatban az utasok kéyelméért! Segítségüket előre is nagyon köszönjük!

----------

FRISSÍTÉS - 2023.08.24.

A Városüzemeltetési Iroda válasza:
Szegeden a Dorozsmai út 14. számú épület előtt lévő „Fonógyári út – Jutagyár” nevű buszmegálló jelenlegi adottsága nem teszi lehetővé egy új ülőpad telepítését, tekintve, hogy az a gyalogos forgalmat akadályozná, továbbá a mellette régebben kialakításra került üres terület nem az Önkormányzat tulajdonát képezi, így semmilyen jogalapunk nincs rá, hogy oda ülőpadot telepíthessünk.

----------

Szegeden, a "Fonógyári út - Jutagyár" nevű buszmegállóban (a belváros felé vezető oldalon) nagyon kellene egy ülőpad.
Az út túloldalán lévő megállóba jutott, ide sajnos még nem.

Probléma helyszíne
Szeged Fonógyári út

Hozzászólások

  • Bertalan Balázs lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

    A probléma a bejelentéstől számított 1 éven belül nem oldódott meg.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bardócz Csaba!

    "Szegeden a Fonógyári út Juagyár nevű nuszmegállóban pad kihelyezés" tárgyú megkeresésére csatoltan megküldöm a tájékoztatásunkat.

    Tisztelettel:
    Kissné Herczeg Mónika
    koordin...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés leírását "Szegeden, a "Fonógyári út - Jutagyár" nevű buszmegállóban (a belváros felé vezető oldalon) nagyon kellene egy ülőpad. Az út túloldalán lévő megállóba jutott, ide sajnos még nem."-ról "FRISSÍTÉS - 2023.11.29. Tisztelt Borsiné dr. Újvárosi Ivett! Köszönjük szépen válaszukat! A levelére reagálva szeretnénk...

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: Szeged Önkormányzata

  • Bertalan Balázs megváltoztatta a bejelentés illetékesét "SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft."-ról "Szeged Önkormányzata"-ra.

  • Bertalan Balázs elküldte az ügyet az illetékesnek: SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft.

  • Fodor Ádám hozzászólt a bejelentéshez.

    Megoldatlan.
  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    A járókelők ügykezelője nem a megfefelő helyre küldte el a bejelentést, a megállóhelyek állapotához a Volánbusznak nincs köze.

    Kérem továbbítsák bejelentésemet a Magyar Közút Zrt-hez (mivel település...
  • Volánbusz Zrt. (Szentendre) válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő - Szeged!

    Mellékelten megküldjük társaságunkhoz érkezett bejelentésére adott válaszunkat.

    Üdvözlettel:
    VOLÁNBUSZ Zrt.
    Kommunikációs Igazgatóság
    Utaskapcsolat
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Tasnádi Márton elküldte az ügyet az illetékesnek: SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft.

  • Tasnádi Márton megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Volánbusz Zrt. (Szeged)"-ról "SZKHT Szegedi Környezetgazdálkodási NKft."-ra.

  • Tasnádi Márton elküldte az ügyet az illetékesnek: Volánbusz Zrt. (Szeged)

  • Tasnádi Márton megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Szegedi Városkép és Piac Kft."-ról "Volánbusz Zrt. (Szeged)"-ra.

  • Tasnádi Márton elküldte az ügyet az illetékesnek: Szegedi Városkép és Piac Kft.

  • Tasnádi Márton megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Volánbusz Zrt. (Szeged)"-ról "Szegedi Városkép és Piac Kft."-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére