Megoldásra vár

Elmozdult, balesetveszélyes "macskakövek", útburkolat

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS - A BIOKOM RÉSZÉRŐL:

Tisztelt Címzett!

Társaságunkhoz érkezett bejelentése (ikt.sz.: BK-12-3-4-310/B-1/2022) ügyében, Pécs, Vince utcával kapcsolatban, az alábbi tájékoztatást adjuk:

A BIOKOM Nonprofit Kft. Pécs város közigazgatási területén belül az önkormányzati tulajdonú közterületek (utak, járdák) üzemeltetési és karbantartási feladatait - a meglévő műszaki tartalommal - látja el. Ezen feladatok keretein belül mindenkor a meglévő utak, járdák típusa és műszaki kialakítása szerinti javítási munkáit, esetleges balesetveszélyes állapot megszüntetését végzi. Társaságunk feladatkörébe nem tartozik bele az utak, járdák korszerűsítése, vagy beruházással való teljes felújítása, csak a meglévő hálózatok üzemeltetése.

Az üzemeltetői feladatkörünkből adódóan, jelenleg lokális burkolatjavítási munkálatokat végzünk az utcában. A burkolat teljes felújítása és átépítése az Önkormányzat hatáskörébe tartozik. Információink szerint, a teljes felújításra irányuló előkészületek jelenleg is zajlanak. Bővebb felvilágosításért kérjük, forduljon PMJV Önkormányzatához.

A patak nem időszakosan van a felszínre vezetve, hanem ott folyt eredetileg. A nyolcvanas évek végén lett a felszín alá vezetve, azonban bizonyos mennyiséget meghaladó vízhozam esetén a csőrendszer kapacitása miatt a felszínen is folyik a víz. Továbbá a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa projekt során úgy tervezték meg az utcaképet, hogy a patak vizének egy része a felszínen folyjon (zsilippel szabályozható).

Az ivóvízvezeték cseréjéről a Tettye Forrásház Zrt. tud felvilágosítást adni, erről nincs birtokunkban információ.

Az állandó forgalmi rend módosítása PMJV Önkormányzata Városfejlesztési és Kommunális Bizottságának hatáskörébe tartozik.

Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását.

Tisztelettel:

Galamb Nóra
Városüzemeltetési koordinációs vezető Schmidt Gábor
Közút- és közműhálózat fenntartási vezető

__________

FRISSÍTÉS AUG.25.

Bár a napokban lassú ütemben elkezdődtek bizonyos munkálatok (jelzőtáblák, útjelzések kihelyezése, kövek felbontása stb.) a Vince utcában, és néhány munkás is megjelent az utcaköveken valamiféle munkát végezve - és ez bizakodásra adhat okot - sajnos érdemi előrelépés még nem történt az ügyben, a helyzet továbbra is katasztrofális a Vince utcában: nem csak az autók tudnak nehézkesen közlekedni (veszélyeztetve a járművek és a benne utazók épségét), hanem a biciklisek, motorosok, és nem kevésbé a járókelők, idősek, babakocsisok, és a mozgásukban korlátozottak is. Az állapot tarthatatlan és ezért késlekedés nélküli, valódi, hathatós beavatkozást követel! Ellenkező esetben az utca záros határidőn belül járhatatlanná, használhatatlanná fog válni! Kérjük a mielőbbi intézkedést a városvezetés és egyéb illetékesek részéről! Köszönjük!

______

A Vince utca teljes hosszában egyre több kő mozdul ki az útburkolatból - részint az időszakosan a felszínre vezetett patak miatt (feltételezem) - főként azonban a néhány hónapja erre az utcára terelt megnövekedett autóforgalom miatt (Tettye utca és Vince utca egyirányúsítása miatt). Ez nem csak esztétikailag csökkenti nagyban a terület minőségét, hanem nagyban balesetveszélyes, főként a biciklisták, rolleresek, kismotorosok és járókelők számára is!

Rövidtávú megoldás: Az út felbontása, újraburkolása.
(Érkezett már olyan információ, hogy májusban megkezdődik a vízvezetékek cseréje az utcában és ehhez fel kell majd úgyis bontani az egészet, de erről jelenleg nincs több információ. A környék lakói a fent nevezett egyirányúsítással sem értenek egyet, és ennek egy lakossági fórumon hangot is adtak - de egyelőre nem történt érdemi változás.)

Hosszútávú megoldás: Ha a Tettye utcán a Tettye felé lehetne haladni (ismét), akkor a Zöldfa és a Vince utcákon lehetne "visszacsorogni" és ezáltal csökkenne a Vince utca terhelése is.

Probléma helyszíne
Pécs Vince u. 17

Hozzászólások

  • Horváth Genovéva megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megerősítésre vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Horváth Genovéva hozzászólt a bejelentéshez.

    Éljen, elkezdődtek végre a munkálatok!!
  • Horváth Genovéva hozzászólt a bejelentéshez.

    Sajnos a probléma továbbra is fennáll, nem történt előrelépés az ügyben!
  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Horváth Genovéva megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.


    Tisztelt Címzett!

    Az utca burkolatának rekonstrukcióját is tartalmazó közbeszerzési eljárás eredményesen lezárult, melynek alapján a vállalkozói szerződés megkötése folyamatban van.
    A kivitelező az
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Farkas Kata elküldte az ügyet az illetékesnek: Pécs Önkormányzata

  • Horváth Genovéva hozzászólt a bejelentéshez.

    Sajnos a probléma továbbra is fennáll: átmeneti javulás (azaz rövidtávú megoldás) után a helyzet ismét folyamatosan romlik, az útburkolat állapota egyre rosszabb, ezzel nem csak a járókelők, biciklise...
  • Horváth Genovéva elküldte az ügyet az illetékesnek: Pécs Önkormányzata

  • Horváth Genovéva megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Biokom NKft."-ról "Pécs Önkormányzata"-ra.

  • Horváth Genovéva megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS AUG.25. Bár a napokban lassú ütemben elkezdődtek bizonyos munkálatok (jelzőtáblák, útjelzések kihelyezése, kövek felbontása stb.) a Vince utcában, és néhány munkás is megjelent az utcaköveken valamiféle munkát végezve - és ez bizakodásra adhat okot - sajnos érdemi előrelépés még nem történt az...

  • Horváth Genovéva hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönjük a visszajelzést, várjuk a további fejleményeket! Ezek szerint a Tettye Forrásháznál és az Önkormányzatnál is érdeklődhetünk a további fejlesztésekről/javításokról.
  • Mindum Károly megváltoztatta a bejelentés állapotát "Megerősítésre vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Mindum Károly megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Címzett!

    Társaságunkhoz érkezett bejelentése (ikt.sz.: BK-12-3-4-310/B-1/2022) ügyében, Pécs, Vince utcával kapcsolatban, az alábbi tájékoztatást adjuk:

    A BIOKOM Nonprofit Kft. Pécs város k
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Horváth Genovéva elküldte az ügyet az illetékesnek: Biokom NKft.

  • Horváth Genovéva megváltoztatta a bejelentés leírását "A Vince utca teljes hosszában egyre több kő mozdul ki az útburkolatból - részint az időszakosan a felszínre vezetett patak miatt (feltételezem) - főként azonban a néhány hónapja erre az utcára terelt megnövekedett autóforgalom miatt (Tettye utca és Vince utca egyirányúsítása miatt). Ez nem csak esztétikailag csö...

  • Horváth Genovéva hozzászólt a bejelentéshez.

    Bár a napokban lassú ütemben elkezdődtek bizonyos munkálatok (jelzőtáblák, útjelzések kihelyezése, kövek felbontása stb.) a Vince utcában, és néhány munkás is megjelent az utcaköveken valamiféle munká...
  • Anonim Járókelő visszajelzésére vár.

  • Horváth Genovéva hozzászólt a bejelentéshez.

    Újabb fejlemények, munkálatok láthatók a helyszínen!
  • Horváth Genovéva hozzászólt a bejelentéshez.

    Elkezdték a munkálatokat! Legalábbis ami a vízvezetékeket illeti - reméljük ezt majd az útburkolat megfelelő helyreállítása fogja megkoronázni! Hajrá és köszönjük!
  • Peták Péter hozzászólt a bejelentéshez.

    Most több ügy is van folyamatban ami a Biokomra tartozik és a Vincze utcát érinti, remélem ez a válaszlevélben említett "mérlegelést" megkönnyíti.
  • Horváth Genovéva hozzászólt a bejelentéshez.

    Üdv! Szeretném jelezni, hogy a Vince utcában a helyzet egyre rosszabb! Egyre több kő jött fel, sok el is törött és több helyen lyuk tátong.. Az esztétikai problémán túlmenően ez egyre inkább balesetve...
  • Peták Péter megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  • Szász László elküldte az ügyet az illetékesnek: Biokom NKft.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldásra vár
    1
    Megoldásra vár
    1

    Beszakadt útszakasz

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Biokom NKft.
    Kispiricsizma dűlő
  • Válaszra vár
    1
    Válaszra vár
    1

    Mély kátyú az úttest közepén

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XIV. kerület Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt.
    Szabó József utca (XIV. kerület, Zugló)
  Vissza az oldal tetejére