Megoldatlan

közlekedési veszélyhelyzet

Egy közlekedési veszélyhelyzet megszüntetésében szeretnék kérni segítséget.
Nyíregyháza-Sóstóhegyről a városközpont felé haladva, a bicikliúton, dombról lefelé haladva az Y-elágazónál (Pietra Csempebolt) STOP táblánál megállás, körültekintés után a sárgával kijelölt bicikliúton lehet hajtani a zebra mellett, az autóutat keresztezve.
Az autósok a sóstói sorompós vasúti átjáró felől érkezve egy előjelző táblát láthatnak az útjukat majd keresztező biciklis útról (forgalmi rend változás!), majd közeledve az útkereszteződéshez, egy gyalogátkelőhely táblát, ezután pedig egy elsőbbségadás kötelező táblát. (Csatolva erről fotó.)
Vannak autósok, akik a gyalogátkelőhely+bicikliút szakaszon átvágnak a zebrán áthaladás után a bicikliúton akkor is, ha a biciklis szabályosan közlekedik rajta. Hiába az előjelző bicikliút tábla (!), közeledve az útkereszteződéshez, csak a gyalogátkelőhely táblát látják egyes autósok, az alapján (elfelejtve/ fel nem fogva) úgy ítélik meg, hogy a biciklis szabálytalanul hajt át az úton előttük.
Egy alkalommal esőben közlekedtem biciklivel ezen az útszakaszon. A lefelé lejtő bicikliúton a STOP táblánál megálltam, körülnéztem, nem volt közel autó, elindultam. Egy tőlem jobbról közeledő autó megjelent, az üres gyalogátkelőhely után a bicikliúton át akart hajtani. A nedves idő miatt a lefelé lejtő bicikliúton haladva nem tudtam gyorsan fékezni, lassítani. Épp, hogy ki tudtam térni az ütközés elől. A kikiáltó autós "igazának" meghallgatása után (a gyalogátkelőhelynél sétálnom kell, nincs elsőbbségem!) megbillentem, megcsúsztam a biciklivel, a laptoppal, munkahelyi felszereléseimmel. Senki nem segített, mire felálltam, az autó és a mögötte lévő autók is mind eltűntek. Térd-, könyöksérülésssel, zúzódásokkal, negatív lelki élményekkel "úsztam meg" egy komoly balesetet. Kiderült, a férjem hasonló tapasztalatban részesült ugyanezen az útszakaszon biciklisként, időben sikeresen fékezett, esés nélkül. Sokan járnak ezen az útszakaszon diákok is, ill.más településekről is. turisták is.

Kérem, amennyiben megoldható,a gyalogátkelőhely tábla mellett is jelezzék, hogy bicikliút is van, ne csak előjelző tábla figyelmeztessen erre! Ha ez nem megoldható, kérem, találjanak egy olyan megoldást, amellyel a biciklisek védelme fokozottabb lesz, az autósokat fokozottabb észlelésre, szabálybetartásra készteti. Bízom a mihamarabbi megoldásban.

Probléma helyszíne
Nyíregyháza Korányi Frigyes u. 235

Hozzászólások

  • Nagy Daniella lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

    A bejelentéstől számított 1 év alatt nem oldódott meg a probléma.
  • Rimóczi József elküldte az ügyet az illetékesnek: NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő NKft.

  • DrSzabóné Bugán Ágnes bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Megoldott
    2
    Megoldott
    2

    "Elfelejtett" átvezetés

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő NKft.
    Vasvári Pál utca
  • Megoldásra vár
    2
    Megoldásra vár
    2

    Kerékpáros nyom helyett kerékpársáv

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő NKft.
    Széchenyi utca
  • Megoldatlan
    2
    Megoldatlan
    2

    Járdából megosztott kerékpárút?

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő NKft.
    Csaló köz
  Vissza az oldal tetejére