Válaszra vár

Átgondolatlan/Nem létező buszközlekedés a Kertvárosban

Anonim Járókelő

FRISSÍTÉS: 2024.08.02.

Volán válasza:
„Társaságunk Nyíregyháza helyi közforgalmú menetrendszerinti autóbusz-közlekedését a település önkormányzatának megbízása alapján végzi. A szolgáltatási paraméterek meghatározója az önkormányzat, társaságunk a megrendelő által meghatározott menetrendi, műszaki, minőségi és szolgáltatási paraméterek alapján köteles a szolgáltatást ellátni. Kérjük, a menetrenddel kapcsolatos észrevételeivel forduljon az önkormányzathoz és a menetrendet tervező Mobilissimus Kft-hez.
A Huszár telepre közlekedő járatokon rendszeresen ellenőrizzük az utazási jogosultságokat és felhívjuk az utasok figyelmét az utazási feltételek betartására, illetve többször egyeztettünk az önkormányzattal is.”

-----

Ságvári Kertvárost szinte mintha elvágták volna a város többi részétől, olyan 2 éve. A nyári menetrend kifejezetten használhatatlan.

A Sóstói útra/ról való közlekedés nagyon nehéz, mert nem lehet elérni a csatlakozásokat (akár a 13-asról, akár a 8-asról, akár a 24-esről beszélünk), vagy sokat kell várni, ami pl. 36 fokos melegben elég kellemetlen. A Volánbusz folyton a menetrendre hivatkozik, csak azt felejti el, hogy itt nincs kialakított buszsáv, hogy percre pontosan ott legyen a busz.
A nyári menetrend még azt a 16 órási 28-as buszt is kivette, ami egy alternatív megoldást nyújtott 2024-től, így aki munka után menne haza, annak ez elég nehéz, pedig sokan utaztak rajta (nem csak iskolások).

A 27-es is jó volt, hogy a Sóstói úti kórháztól indult, de átrakták Jósavárosra. Gyakorlatilag a Sóstói útról gyötrelem hazajutni bármilyen időszakban.

A Huszár telepre közlekedő buszok mocskosak, büdösek, sok a hajléktalan (akik az Éjjeli menedékre mennek), és a problémás figura. Nem igazán jó, hogy az ember aközött választhat csatlakozást, hogy vagy ezzel utazik és nem vár sokat, vagy tűr a forróságban. A Búza téren rendre jegy nélkül szállnak fel (főleg 4 után), mert a sofőrnek ki kell nyitnia az összes ajtót, és így mindenki fellóg a buszra. Arra pedig nincs kapacitása, hogy ellenőrizze a jegyeket, vagy konfrontálódjon (mert lesz aki nem akar majd leszállni) Érthetetlen miért kellett a 28-as, 19-es buszok végállomását is odatenni a Huszártelepre. A Volánbusz azt nem veszi figyelembe, hogy vannak olyan buszok, amire nem szívesen szállnak fel olyan emberek, akiket zavarnak a tetvek, a hányás, az odavizelő részegek, és az agresszív utasok.

Hétvégén akár a vasútállomásra mész, akár hazajönnél, nincs busz. A 27-es nem jár, a H40-es is alig. Este sem. 36 fokban lehet gyalogolni fél órát a Vasútállomásig, keresztül a Repülőhídon.

Nem értem, hogy egy megyeszékhelyen hogy engedhető meg, hogy ennyire akadályoztatva legyen városon belül, hogy normális időn belül el lehessen jutni egyik helyről a másikra.

Probléma helyszíne
Nyíregyháza Nyíregyháza

Hozzászólások

  • Anonim Járókelő hozzászólt a bejelentéshez.

    Annyira bírom, hogy megy az egymásra mutogatás, ahelyett, hogy közösen próbálnának megoldást találni. A nyíregyiek a pestiekre mutogatnak, a pestieknek meg semmi helyismeretük nincs és csak a menetren...
  • Dr. Bede Péter József elküldte az ügyet az illetékesnek: Nyíregyháza Önkormányzata

  • Dr. Bede Péter József megváltoztatta a bejelentés leírását "Ságvári Kertvárost szinte mintha elvágták volna a város többi részétől, olyan 2 éve. A nyári menetrend kifejezetten használhatatlan. A Sóstói útra/ról való közlekedés nagyon nehéz, mert nem lehet elérni a csatlakozásokat (akár a 13-asról, akár a 8-asról, akár a 24-esről beszélünk), vagy sokat kell v...

  • Dr. Bede Péter József megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Volánbusz Zrt. (Nyíregyháza)"-ról "Nyíregyháza Önkormányzata"-ra.

  • Volánbusz válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    Társaságunk Nyíregyháza helyi közforgalmú menetrendszerinti autóbusz-közlekedését a település önkormányzatának megbízása alapján végzi. A szolgáltatási paraméterek meghatározója a
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 4. Mi ez?

  • Tar Julcsi elküldte az ügyet az illetékesnek: Volánbusz Zrt. (Nyíregyháza)

  • Tar Julcsi megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Volánbusz Zrt. (Nyíregyháza)"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Buszmegállóban balesetes autó

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: XXI. kerület Csepel Közterület-felügyelet
    Völgy utca (XXI. kerület, Csepel)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Dózsa György út M aluljáró ajtó

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: Budapest Közút
    Dózsa György út (XIII. kerület)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Félig lógó tábla

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Németh Zs.
    Illetékes: Budapest Közút
    Budapest, Boráros tér H (IX. kerület, Ferencváros)
  Vissza az oldal tetejére