Megoldott

fakivágás

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Február 1-jén írtam az alábbi levelet a varosgazda@varosgazda.hu e-mail címre, sajnos válasz azóta sem érkezett. Remélem hamarosan...
"Karácsonykor, egy év után végre eljutottam ismét szülővárosomba, Miskolcra. A látogatás alkalmával útba ejtettem a Vasgyári temetőt, ahol nagyszüleim sírja is található de bevallom őszintén a temető kapujában földbe gyökerezett a lábam és elmodnhatatlan dühöt, tehetetlenséget és szomorúságot éreztem amikor észrevettem, hogy micsoda pusztítást végeztek azzal, hogy a temető fáit szinte teljes egészében kiirtották. Így kezdtem el böngészni, utánajárni az interneten, hogy mikor és mi történhetet: vagyis tavasszal, a madarak költési idejében vágták ki a fákat. Bevallom őszintén nem értem, hivatalos úton hogyan történhetett mindez, ha ezt magánemberként megteszem, akkor felelőségre vonnak természetkárosítás miatt. Tudom, hogy a megtörtént eseményeken nem lehet már változtatni de szeretném tudni, hogy van-e esetleg arra remény, hogy a kivágott fákat legalább facsemetékkel, bokrokkal pótolják? Született-e erről esetleg döntés az önkormányzat/temetőgondnokság részéről?
Arra gondoltam, hogy miért ne lehetne madár/rovar és fabarát temetőket látnunk Miskolcon? Fájó, hogy mindig arra hivatkoznak, hogy a fák veszélyesek és kárt tesznek, de ugyanakkor fel kellene hívni a figyelmet arra is, hogy a fák hiánya mennyivel veszélyesebb. A Vasgyári temető például domboldalon áll, ha nincs fa és a gyökérzete sem fonja hálószerűen be a földet elindul egy eróziós folyamat. A levegő minősége sem a legjobb Miskolcon és ha nincs fa eltűnnek a rovarok és a madarak is. Eltűnünk mi is. A legutóbbi önkormányzati választáskor emlékszem, a "zöld program" nagy hangsúlyt kapott. Jó lenne ha ennek jegyében tényleg érdemi lépéseket lehetne tenni."
Kérdezni szeretném, hogy van-e esély arra, hogy a temetőbe fákat bokrokat telepítsenek, vagy ha ez önkormányzati költségvetésből nem valósulhat meg, van-e lehetőség arra, hogy civil összefogás keretében megszervezzek egy faültetési akciót?
Köszönettel, tisztelettel, még mindig várom a válaszukat:
Kovács Judit

Probléma helyszíne
Miskolc Batthyány sor

Hozzászólások

  • Járókelő Ügykezelő lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

    Az illetékes válasza alapján.
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bardócz Csaba!

    A Vasgyári temető területén nagyon sok fát ültettek vélhetően 19. század első felében, amelyek mára óriásaira nőttek (több 10 méter magasságú fákról van szó) és az éghajlat
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Járókelő Adminisztrátor elküldte az ügyet az illetékesnek: Miskolci Városgazda NKft.

  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Miskolci Városgazda NKft."-ra.

  • Kovács Judit bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére