Megoldásra vár

Gyalogátkelőhely igénylése, hogy ne legyen újabb tragédia

Tisztelt illetékes Hivatal!

Kecskeméten a Sutus sor – Hetényegyházi út útvonalon hosszú évek óta egyre jobban növekvő autós forgalom tapasztalható. A legforgalmasabb reggel 6 és 8, és a délután 3 és 7 óra közötti időszak. Ennek következtében a Kecskemétről Hetényegyháza irányában haladó helyi busz megállóinál indokolt lenne gyalogátkelőhelyek kialakítása. Napi jelenet az itt lakók számára, hogy a buszról leszálló gyerekek, felnőttek, idősek tétován állnak az út szélén, és várják azt a pillanatot, amikor a 60 km/h-ra korlátozott sebességű gépjárművek között ki-ki a maga tempójával megpróbál átkelni az út túloldalára. Néha akad, hogy megáll inkább a forgalom mindkét irányból, és átengedik az embereket az úttesten. De ez csak a sofőr jóindulatán múlik. Nekünk is van egy 11 éves gyermekünk, de ezért nem merjük elengedni busszal iskolába, mert féltjük a haza úttól. Ez hazardírozás az élettel napi szinten. Sajnos pár évvel ezelőtt ebből kifolyólag már történt egy halásos gázolás, mely téli időszakban, kora este történt. Sötét, nem túl jól megvilágított főút, sötét öltözet. Tragédia lett a vége. Ez után került egy-egy napelemes világítás a buszmegállókba. De ez nem megoldás.

Mivel ez az útvonal teljes felújítása zajlik, most lenne rá a legkiválóbb alkalom egy-egy zebra felfestésére, esetleg lassító sziget kialakítására, legmerészebb vágyainkban, lámpás gyalogátkelőhely kialakítására, mely a gyalogos gombnyomására váltana csak át.

Ha a teljes útvonalon nem is lehet mindenhol kivitelezni, akkor szeretnénk kérni, hogy legalább a Széles köz – Lucfenyő utca szakaszon alakítsanak ki egy átkelőt! Az S kanyar miatt Hetényegyháza felől autóval nem lehet belátni ezt az útszakaszt előre, és a gyalogosok sem biztos, hogy jól tudják felmérni, hogy érkezik-e ebből az irányból autó. A Felsőszéktó nagyobb beépíthetősége miatt viszont egyre többen költöztek erre a területre, és a Hobby Presszó mellett kialakított élelmiszerbolt is nagyobb tömeget vonz erre a részre.

Kérem Önöket, hogy lehessen biztonságosan hazajutni a busszal! Illetve ezzel az egyszerű védelmi elemmel vonzóbbá, megbízhatóbbá lehetne tenni a tömegközlekedést, így csökkentve a folyamatosan növekvő személygépkocsi áradatot.
Ne legyen újabb tragédia!

Probléma helyszíne
Kecskemét Széles köz

Hozzászólások

 • Pál András megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bardócz Csaba !

  Horváth András Közterületfenntartási és Beruházási Osztályvezető
  megbízásából küldöm a mellékelt tájékoztató levelet.

  Üdvözlettel: Varga Mihályné
 • Ügykezelő Kecskemét elküldte az ügyet az illetékesnek: Kecskemét Önkormányzata

 • Ügykezelő Kecskemét megváltoztatta a bejelentés illetékesét "KVÜ Kecskeméti Városüzemeltetési NKft."-ról "Kecskemét Önkormányzata"-ra.

 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Uram!

  Mellékelem Önnek a *kvu-1246-2/2022* számú tájékoztató levelünket.

  Tisztelettel:

  *Bárány-Baracsi Szilvia*

  * Útfenntartási adminisztrátor6000 Kecskemét Béke fasor 71./A*

  *e-mail:*...
 • Pál András elküldte az ügyet az illetékesnek: KVÜ Kecskeméti Városüzemeltetési NKft.

 • Koncz Gáborné bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére