Válaszra vár

Irén utca forgalomszervezés: egyirányúsítás megnövekedett baleseti kockázatokkal

Frissítés 2024. január 31.:

A bejelentő hozzászólása:

Tisztelt Válaszoló!

A problémát nem sikerült megfelelően értelmezni, ezért tovább próbálom a valós kihívást értésre adni: a gyalogosok, beleértve a babakocsisok számára súlyosan balesetveszélyes az Ercsi és Irén utca kereszteződés!

"Az Ercsi út tervezési fázisában szerepelt az Irén és az Ida utca egyirányúsítása,..."
Ami nyilván a tervezőasztalon működött, a helyszín ismerete nélkül.

"Az utcák biztonságos közlekedésének érdekében lettek kialakítva az új forgalmi rendek, melyek az Ercsi út rekonstrukciós terveiben is szerepel."

Ezeket a terveket látta olyan ember aki felhasználóként ismeri e közlekedési helyzetet? Meglepne, mert akkor megelőzhető lett volna e balesetveszélyes forgalmi rend tervekben rögzítése és ezáltal a hibás kivitelezés.

A korábbi tájékoztatások szerinti fejlesztési tervekben járdaépítés is szerepelt itt, ami megoldotta volna a balesetveszély elkerülését.

Kérem pótolják az elmaradt lakossági bevonást és ismerkedjenek meg mielőbb a valós balesetveszélyt okozó közlekedési kihívással!

Természetesen a választ nem fogadhatom el ebben a formában, talán ez nem meglepő.

Süle Zsolt
Irén utca 11.

--------

2030 Érd Irén utca forgalmi rendje 2023.12.22-ig "Mindkét irányból behajtani tilos, kivéve célforgalom" + 30km sebességkorlátozás táblázással volt szabályozott.

Közbülső megoldás után a mai naptól az Ercsi út felől "Egyirányú utca" + 30km sebességkorlátozás a táblázással kijelölt forgalmi rend.

Azonban az Ercsi út felőli bejáratától a táblázás túl messze, mintegy 10m távolságra van, ami az Ercsi út felől bekanyarodva későn észlelhető és bármilyen akadály megjelenése esetén balesetveszélyes.

További veszélyt jelent a gyalogosokra és a babakocsisokra, hogy az Ercsi út felé az Ercsi úti járda járda rossz állapota és hiányos volta miatt az eljutást a gyalogosok tipikusan az úttesten kísérlik meg.

(Még továbbá a kerékpárosok számára az egyirányúsítás nincs "kivéve kerékpár" táblával feloldva. Sajnálatosan, ám ez már szinte szóra sem érdemes egy egyre inkább igazi autósvárosban, ezért csak zárójelben jegyzem meg.)

Az Ercsi út rekonstrukciója korábbi tervek szerinti járda kialakítás elmaradása és a Jegyző utcai kereszteződés biztonsági szempontból rendezése miatt jött létre ez a balesetveszélyes állapot.

Az ellenkező irányú egyirányúsítás jelentősen mérsékelné a balesetveszélyt.

Probléma helyszíne
Érd Irén u. 2

Hozzászólások

 • Süle Zsolt hozzászólt a bejelentéshez.

  A "kivéve kerékpár" kiegészítő táblák felszerelését köszönettel vettük!

  Azonban ez továbbra sem oldotta meg az alap problémát a gyalogosok számára.

  Folyt. köv.
 • Hegymegyi-Bakaronyi Bálint elküldte az ügyet az illetékesnek: Érd Önkormányzata

 • Hegymegyi-Bakaronyi Bálint megváltoztatta a bejelentés leírását "2030 Érd Irén utca forgalmi rendje 2023.12.22-ig "Mindkét irányból behajtani tilos, kivéve célforgalom" + 30km sebességkorlátozás táblázással volt szabályozott. Közbülső megoldás után a mai naptól az Ercsi út felől "Egyirányú utca" + 30km sebességkorlátozás a táblázással kijelölt forgalmi rend. ...

 • Süle Zsolt hozzászólt a bejelentéshez.

  Tisztelt Válaszoló!

  A problémát nem sikerült megfelelően értelmezni, ezért tovább próbálom a valós kihívást értésre adni: a gyalogosok, beleértve a babakocsisok számára súlyosan balesetveszélyes az E
  ...
 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Címzett!

  Az Irén utca forgalomszabályozásával kapcsolatos megkeresésükre az alábbiakról tájékoztatjuk.

  Az Ercsi út tervezési fázisában szerepelt az Irén és az Ida utca egyirányúsítása, mive
  ...
 • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

 • Hegymegyi-Bakaronyi Bálint elküldte az ügyet az illetékesnek: Érd Önkormányzata

 • Hegymegyi-Bakaronyi Bálint megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Érd Önkormányzata"-ra.

 • Süle Zsolt bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére