Megoldatlan

Feltételezhetően parkolóhelyek önkényes kisajátítása

Anonim Járókelő

Tisztelt jarokelo.hu

Egy 1956-ban átadott lakótelepen élünk. Az 50-es évek autóparkjához tervezett parkolóhelyek száma sajnos nem felel meg a 2022-es igényekkel.
Feltételezésem szerint a térképen és a képeken látható ház lakói (Zamárdi utca 3.) önkényesen kerítettek le a parkolásra tervezett területet.
Egy több mint 140 lakásos társasház majdnem teljesen körbe vesz egy kisebb társasházat. Amikor megvásároltam a lakásom még parkolók voltak kialakítva a kisebb társasház előtti részen, de egy nap egy „magánterület” tábla jelent meg, és akik oda mertek parkolni, haragos hangvételű leveleket kaptak a szélvédőjükre. Megkerestem a tulajdonost, elmondtam neki, hogy sejtésem szerint nincs joga a parkolók elkerítésére, valamint tuják és egyéb bokrok telepítésére a kerítés köré; valamint ha nem szabadítja fel a parkolót, vizsgálatot kérek az önkormányzattól. Először megfenyegetett, de néhány nap múlva eltűnt a tábla. Ez kb 20 éve történt.
Több mint 10 évet éltem külföldön, de 2017-ben hazaköltöztem. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy a virágkerítéssel és bokrokkal lett körbe-telepítve a terület, és egy nagyon fakult színű megállni tilos tábla is fel lett állítva. A területre nincsenek telepítve padok vagy egyéb hétköznapi halandóknak kihelyezett tereptárgyak. Megkérdeztem a szomszédjaimat, de mindenki azt mondta, hogy a tábla már ott volt amikor ők ideköltöztek, és nem is gondolták azt, hogy oda lehetne parkolni.
A majd’ 70 éves lakótelep első lakói azóta szinte teljesen kihaltak, majdnem minden lakásban fiatalok laknak, akik gyakran két szemégépjárművel rendelkeznek. Ráadásul néhány éve újra nyitották a Pesterzsébeti Sósfürdőt, ami 3 perc sétára van, és sok potyázó áll meg a lakótelep parkolóiban (télen-nyáron). Esténként küzdünk a parkolóhelyekért, olyan is megesett, hogy 10 perc sétára tudunk csak megállni az autónkkal.

Az említett ház körül kb 10-20 parkolóhelyet lehetne visszaállítani, ez nagy segítség lenne környéken lakóknak.
A fent vázoltakban kérem segítségüket.
Kérem nevem és elérhetőségeim mellőzését az ügyintézésben
Köszönettel

Probléma helyszíne
Budapest XX. kerület, Pesterzsébet, Zamárdi u. 3

Hozzászólások

  • g g lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • XX. kerületi Önkormányzat Városgazdálkodási Osztályverified-profile hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Anonim Bejelentő!
    Parkolási problémáikat megértjük, a gépjárművek számának erőteljes növekedése Budapest egész területén, így Pesterzsébeten is fokozott parkolási problémákat okoz, elsősorban...
  • Élhetőbb Városért hozzászólt a bejelentéshez.

    Zöldterületen parkolni tilos! Teljesen jogosan védik meg a társasház lakói a zöldterületet az oda illegálisan parkoló autósoktól. Sajnos a Google térképen látszik, hogy a környéken minden egyes talpal...
  • Nagy Máté hozzászólt a bejelentéshez.

    Jól értelmezem, hogy zavarja, hogy nem állhat zöldterületre, ezzel tönkretéve azt, mert lusta néha 10 percet sétálni? XD Sőt most olvasom, hogy azt írja megesett. Tehát életében egyszer kellett sétáln...
  • W Kriszta elküldte az ügyet az illetékesnek: XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata

  • W Kriszta megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata"-ra.

  • Anonim Járókelő bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére