Válaszra vár

Kissvábhegyi út végén lévő parkoló megszüntetése

Budapest, XII. kerület, Kissvábhegyi út északi legvégén lévő aszfaltozott parkolóról van szó, amely belenyúlik a Kis-Sváb-hegyen az erdőbe. Az a javaslatom, hogy ezt a parkolót - a Normafa mintájára - meg kéne szüntetni, fel kéne szedni az aszfaltozott részt és visszaadni az erdőnek a területet.

A két csatolt képet egy januári szombaton, napközben készítettem. Látható, hogy teljesen üres a parkoló. Nyilván tavasszal és nyáron nagyobb a parkoló forgalma, de akkor is tény marad, hogy ez a parkoló az erdő elől fogja el a zöldfelületet. Nem alanyi jog, hogy autóval lehessen itt parkolni. A környéken lakóknak nem kell ez a parkoló, mert a Kissvábhegyi úton van elég hely parkolni a közelben lakóknak, és garázsok is vannak a Kissvábhegyi úton. A többi közeli utcában is van elég parkolóhely az itt lakóknak.

Ahogy a Wikipédia is írja a Kis-Sváb-hegyről:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kis-Sv%C3%A1b-hegy

"A hegy megközelítése Budapest minden pontjáról igen könnyű, hiszen csúcsa légvonalban alig egy kilométerre helyezkedik el a Déli pályaudvartól, valamint az M2-es metróvonal Széll Kálmán téri állomásától és a Déli pályaudvari végállomástól. Aki szeretné a metró, vagy az erre közlekedő villamosok megállói és a hegycsúcs közötti szintkülönbség nagyját is közösségi közlekedéssel leküzdeni, az a 39-es, illetve a 21-es vagy a 212-es buszok valamelyikét választhatja: előbbiről a Határőr út megállónál vagy a Goldmark Károly utcai végállomáson, utóbbiakról pedig a Szent Orbán tér vagy a Pethényi utca megállóhelyek valamelyikén érdemes leszállni. "

De egyébként autóval is megközelíthető a Kis-Sváb-hegy több különböző utcából is, lehet parkolni a környéken lévő utcákban is, nem kell ez a parkoló.

A Normafán nemrég számoltak fel egy hasonló, aszfaltozott parkolót, ami az erdő elől vette el a zöldfelületet. Ennek mintájára lenne érdemes ezt a parkolót is felszámolni, és a területet visszaadni a természetnek, fákat ültetni, füvesíteni.

Van elég beton és aszfalt a városban. Ha az emberek eljönnek a Kis-Sváb-hegyre a zöldövezetbe, akkor nem aszfaltot szeretnének látni, hanem fákat. Az sem előnyös, hogy az itt parkoló és ide érkező autók szmogja szennyezi a hegyi levegőt.

Első körben az aszfaltot kellene felszedni és elszállítani, aztán második körben lehetne fákat telepíteni, ha van rá pénz.

Probléma helyszíne
Budapest XII. kerület, Hegyvidék, Kissvábhegyi út 4

Hozzászólások

 • Anonim felhasználó hozzászólt a bejelentéshez.

  Támogatom!
 • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

  Tisztelt Bejelentő!

  Köszönettel vettük megkeresését, melyet továbbítottam az illetékes szakirodára.

  Üdvözlettel:

  Molnár Viktória

  Budapest Főváros XII.kerület Hegyvidéki
  Polgármesteri Hivatal
  Polgá
  ...
 • Á. Laci elküldte az ügyet az illetékesnek: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata

 • Úr Bence bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Válaszra vár
  0
  Válaszra vár
  0

  Szemetes és áthelyezett padok

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata
  Pagony utca (XII. kerület, Hegyvidék)
 • Válaszra vár
  1
  Válaszra vár
  1

  Zár nem működik

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata
  Pagony utca (XII. kerület, Hegyvidék)
 • Válaszra vár
  1
  Válaszra vár
  1

  Lépcsőt benőtte a növényzet

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata
  Mártonvölgy utca (XII. kerület, Hegyvidék)
  Vissza az oldal tetejére