Válaszra vár

Felesleges utasvárók

Tisztelt BKK!

Érdeklődni szeretnék, hogy várható-e a Móricz Zsigmond körtéren a már nem használt buszvárók eltávolítása, az oszlopokkal együtt, ezáltal rendezettebbé téve a közteret, és területet szabadítva fel a kerületnek, bármilyen fejlesztésre.

A Bartók Béla úton, a buszok a villamosmegállóban állnak meg már több mint fél éve és az éjszakai buszoknak sincs kifejezetten szükségük rá.
Kelenföld irányban, a 907-es egyértelműen a villamosmegállót használhatja, rajta kívül más éjszakai busz nem jár. A megállóban lévő futárt már másik bejelentésben kérték hogy helyezzék a villamosmegállóba. A várónak sincs haszna.

Rakpart irányba, egyedül a 973-as használja a buszmegállót (a 907-es ugyanúgy villamosmegállózhat), de a 973-as is szükség szerint véleményem szerint megállhat a Fehérvári úti villamosmegállóba is. Úgyis az elmúlt években sokan megijedtek mikor nem nyitott ajtót a busz ott. Illetve az ott lévő Futárra sincs szükség, hisz a villamosmegállókban mindenhol van futár kijelző. Máshol biztos örülnének neki.

A Villányi úton, 2 régóta ott lévő váró áll használatlanúl. Sajnos képeket nem csináltam, de nem hinném hogy az utolsó pár hónapba tűntek volna el.
A betontömbök szorításába lévőt véleményem szerint áthelyezhető lenne a 240-es busz megállójához. Nincs messze most se, de tapasztalatból nem használják az emberek, hisz elég távol van hozzá.

Ettől feljebb található mégegy buszmegálló, melyet ritkán várakozó buszok használják. Buszvárót nem hiszem hogy igényel, ha egyáltalán táblát igényel.
Kérem fontolják meg a buszvárók megszüntetését, hisz magában 4 váró van kihasználatlanul, míg több buszváró kérés van visszautasítva, mondván ki van használva a keret teljesen.

Ez lehetne egy első lépés a körtér rendezésére, hisz főleg a Tétényi úti része elég kusza, folyton alakított, de csak egymásra építik az újat, és a régi infrastruktúra marad.

Véleményüket és válaszukat köszönöm.

Probléma helyszíne
Budapest XI. kerület, Újbuda, Móricz Zsigmond körtér

Hozzászólások

 • Németh István hozzászólt a bejelentéshez.

  Nem véletlenül lettek kirakva ismét a közútra, elhiheted :)
 • Pál András hozzászólt a bejelentéshez.

  Szerintem egy éjszakai járat miatt felesleges egy ekkora területet fenntartani. Ha a 7-es busz elfér a villamosmegállóba, akkor az óránkénti, villamos nélkül járó éjszakai meg végképp.
 • Németh István hozzászólt a bejelentéshez.

  Október közepe óta az éjszakaiak ismét kint a buszmegállóban állnak meg.
 • Járókelő Herta elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

 • Pál András bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

 • Válaszra vár
  2
  Válaszra vár
  2

  Elromlott időjelző a Móriczon

  Beküldés ideje:
  Beküldte: Anonim Járókelő
  Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
  Móricz Zsigmond körtér (XI. kerület, Újbuda)
  Vissza az oldal tetejére