Megoldatlan

Járda helyett parkoló

FRISSÍTÉS 2022.11.18.:

A Budapest Főváros Kormányhivatala IX. Kerületi Hivatala válasza:
"A Járókelő.hu elektronikus közérdekű bejelentését átteszem Budapest Főváros IX. Kerület Ferencvárosi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodájához, mint eljárásra jogosult szervhez.
A Bejelentő beadványa 2022.09.27-én e-mailben érkezett hivatalunkhoz.
A beadvány a Budapest IX. kerület Imre utcában felfestett útburkolati jelek (parkolóhelyek felfestése) szabálytalan létesítését kifogásolja.
Az útburkolati jelek tervezési és létesítési előírásairól szóló 11/2001. (III.13. KöViM ) rendelet 2. § (1) bekezdése szerint az úton útburkolati jelek létesítéséért, fenntartásáért és eltávolításáért az út kezelője a felelős.
A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 33. § (1) bekezdés bb) pontja alapján az út kezelői helyi közutak, a lakott területen lévő járda tekintetében a helyi önkormányzat vagy a fenntartásra, a fejlesztésre és a fejlesztéssel összefüggő üzemeltetésre alapított költségvetési szerv, vagy olyan gazdálkodó szervezet, amelyben a helyi önkormányzat 100%-os tulajdoni részesedéssel rendelkezik.
Fentiek alapján megállapítottam hatásköröm hiányát és a beadványt a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény 1. § (5) bekezdése szerint - a Bejelentő egyidejű értesítése mellett – átteszem az ügyben hatáskörrel rendelkező szervhez."

-----

FRISSÍTÉS 2022.11.14.:

Tisztelt Budapest Főváros Kormányhivatala III. Kerületi Hivatalának Közlekedés Felügyeleti Főosztálya! A vonatkozó jogszabályok értelmében 30 nap alatt kell megválaszolni a közérdekű bejelentéseket. Ez a határidő már letelt. Továbbra is várom szíves válaszukat!

-----

FRISSÍTÉS 2022.09.27.:

A bejelentő válasz:
"Tisztelt Budapest Főváros Kormányhivatala III. Kerületi Hivatalának Közlekedés Felügyeleti Főosztálya!

Kérem, a Budapest Közút Zrt. válasza és az eredeti bejelentés alapján szíveskedjenek felülvizsgálni a IX. kerületi Imre utca jelenlegi kialakítását, és szíveskedjenek biztosítani a gyalogosközlekedéshez szükséges jogszabályi követelményeket!

Munkájukat köszönöm!

Tisztelettel:
Fónai Kende"

-----

A Budapest Közút Zrt. válasza:
"A IX. ker. Imre utcában a Csarnok téren megvalósult hotel építéséhez forgalomtechnikai kezelői hozzájárulással láttunk el egy végleges, kiviteli szintű forgalomtechnikai tervet, melyben a hotel oldalán a parkoló sáv mellett az előírásoknak megfelelő szélességű járda is megvalósításra került volna.

Az épület ideiglenes, illetve később a végleges használatba vételi engedélyezési eljárása során az eljáró hatóság, sajnálatos módon, nem kérte kezelői hozzájárulásunkat, s a végleges forgalomtechnikai terv tartalmának megvalósítása nélkül kiadta a határozatokat.

Forgalomtechnikai kezelőként többször egyeztettünk a hotellel, de ők minden esetben arra hivatkoztak, hogy megkapták az épületre a használatba vételi engedélyt, így további kivitelezési munkálatokat nem kívánnak végezni. Sajnos kezelőként egy lezárt hatósági eljárással szemben nem tudunk jogorvoslattal élni.

Javasoljuk, hogy a problémával forduljon közvetlenül a hatósághoz."

-----

FRISSÍTÉS 2022.09.08.:

A bejelentő válasza:
"Tisztelt Budapest Közút!

A helyzet továbbra is változatlan. Szeretnék érdeklődni, hogy milyen lépéseket tettek a bejelentés óta azért, hogy a jogszabályokban meghatározott követelményeket biztosítsák a gyalogosok számára? Mikor kapjuk vissza a járdát? Az utca közvetlen környezetében továbbra is 2 parkolóház várja a parkolni vágyókat."

-----

EREDETI BEJELENTÉS:

Tisztelt Budapest Közút!

Szeretnék érdeklődni, hogy forgalomtechnikai kezelőként hogyan engedélyezhették, hagyhatták jóvá a IX. kerületi Imre utca járdáján a parkolást úgy, hogy konkrétan az ember két lába épp hogy elfér a maradék helyen? 2021-ben tényleg elfogadott megoldás az, hogy kirakunk két "gyalogos forgalom a túloldalon" táblát és autókat parkoltatunk a járdán, miközben számos mélygarázs található a közelben?

Őszintén kétlem, hogy ez megfelelne a Főváros bármilyen stratégiájának és remélem, Önök is érzékelik a jelenlegi kialakítás problémáját.

Kérem, szíveskedjenek felülvizsgálni a forgalmi rendet és biztosítsák a gyalogosok megfelelő, akadálymentes közlekedését a járdán!

Segítségüket, munkájukat köszönöm!

Tisztelettel:
Fónai Kende

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Imre u. 2

Hozzászólások

  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Lukács Máté elküldte az ügyet az illetékesnek: IX. kerület Ferencváros Önkormányzata

  • Lukács Máté megváltoztatta a bejelentés illetékesét "BFKH Budapest Főváros Kormányhivatala"-ról "IX. kerület Ferencváros Önkormányzata"-ra.

  • g g lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Címzett!

    A Járókelő.hu elektronikus közérdekű bejelentését átteszem Budapest Főváros IX. Kerület Ferencvárosi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodájához, mint eljárásra jogosult szer
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Fónai Kende elküldte az ügyet az illetékesnek: BFKH Budapest Főváros Kormányhivatala

  • Fónai Kende hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Budapest Főváros Kormányhivatala III. Kerületi Hivatalának Közlekedés Felügyeleti Főosztálya! A vonatkozó jogszabályok értelmében 30 nap alatt kell megválaszolni a közérdekű bejelentéseket. E...
  • Fónai Kende elküldte az ügyet az illetékesnek: BFKH Budapest Főváros Kormányhivatala

  • Fónai Kende megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Budapest Közút"-ról "BFKH Budapest Főváros Kormányhivatala"-ra.

  • Fónai Kende megváltoztatta a bejelentés leírását "FRISSÍTÉS 2022.09.08.: Tisztelt Budapest Közút! A helyzet továbbra is változatlan. Szeretnék érdeklődni, hogy milyen lépéseket tettek a bejelentés óta azért, hogy a jogszabályokban meghatározott követelményeket biztosítsák a gyalogosok számára? Mikor kapjuk vissza a járdát? Az utca közvetlen környezetében továbbra...

  • Fónai Kende hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Budapest Főváros Kormányhivatala III. Kerületi Hivatalának Közlekedés Felügyeleti Főosztálya!

    Kérem, a Budapest Közút Zrt. válasza és az eredeti bejelentés alapján szíveskedjenek felülvizsgá...
  • Élhetőbb Városért hozzászólt a bejelentéshez.

    De ha nem valósult meg a járda megépítése, akkor miért nem szünteti meg a szabálytalan parkolókat a Budapest Közút?
  • g g lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A IX. ker. Imre utcában a Csarnok téren megvalósult hotel építéséhez forgalomtechnikai kezelői hozzájárulással láttunk el egy végleges, kiviteli szintű forgalomtechnikai tervet, m
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Élhetőbb Városért hozzászólt a bejelentéshez.

    Komolyan, kit kell feljelenteni, hogy valami történjen végre?
  • Fónai Kende elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Fónai Kende megváltoztatta a bejelentés leírását "Tisztelt Budapest Közút! Szeretnék érdeklődni, hogy forgalomtechnikai kezelőként hogyan engedélyezhették, hagyhatták jóvá a IX. kerületi Imre utca járdáján a parkolást úgy, hogy konkrétan az ember két lába épp hogy elfér a maradék helyen? 2021-ben tényleg elfogadott megoldás az, hogy kirakunk két "gyalogos forgalom...

  • Fónai Kende hozzászólt a bejelentéshez.

    Tisztelt Budapest Közút!

    A helyzet továbbra is változatlan. Szeretnék érdeklődni, hogy milyen lépéseket tettek a bejelentés óta azért, hogy a jogszabályokban meghatározott követelményeket biztosítsák...
  • Élhetőbb Városért hozzászólt a bejelentéshez.

    Jól gondolom, hogy ebből azóta sem lett semmi?
  • Fónai Kende visszajelzésére vár.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Fónai Kende!

    A IX. kerület, lmre utca kerületi tulajdonban és kezelésben álló
    terület, ahol a Fővárosi Önkormányzat kizárólag forgalomtechnikai
    kezelői feladatokat lát el -- megbízott szak
    ...
  • g g megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megoldásra vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A IX. ker. Imre utcában a Meininger Hotel építéséhez kapcsolódó kiviteli tervek tartalmazták, tartalmazzák, hogy az Imre utcában a parkoló járművek mellett egy normális szélességű
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 3. Mi ez?

  • Fónai Kende elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Fónai Kende megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "Budapest Közút"-ra.

  • Fónai Kende bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére