Megoldott

Zajvédő fal

Tisztelt Járókelő / MÁV!

A következő problémával / felvetéssel fordulok önökhöz:
Ahogy látom, mostanában egy vasútvonal felújításakor külön figyelmet fordítanak a vasúti pálya rendbetétele mellett a megfelelő szintű zajvédelemre is, amely minden esetben üdvözlendő lépés, lévén, hogy a környéken élők komfortérzete jelentősen nő a kisebb zajszintnek köszönhetően.
A felvetésem, illetve kérdésem arra irányulna, - ami miatt ez az egész bejelentés részemről inkább amolyan kíváncsiságból fakadó érdeklődés, mintsem panasz - hogy ez miért pont nagy betonmonstrumokkal oldják meg?
Jó ideig ez számomra teljesen természetesnek hatott, viszont nem régiben láttam a felújított 80a vasútvonalon több helyet, (pl a képeken látható Rákoscsabán) ahol ez részben zajvédő üveggel van megoldva, amely szerintem sokkal modernebb, letisztultabb és kultúráltabb hatást kelt a nagy betonfalakhoz képest.
Véleményem szerint városképileg is talán szebb lenne az üveg, illetve a vonaton utazók is láthatnának valamit a tájból a nagy betonfalak helyett.
Kérdésem az lenne, hogy ezek használata, illetve használati aránya mi alapján dől el?
Szíves válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel
Sipos László

Probléma helyszíne
Budapest XVII. kerület, Rákosmente, Szent Imre herceg út 56

Hozzászólások

  • Gál Miklós lezárta a bejelentést Megoldott eredménnyel.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tájékoztatjuk, hogy a zajvédő fal úgynevezett ablakai a vonatról leszálló, a településre rátekintő ablakként funkcionálnak tájékozódási okokból. Az üveg zajvédő szerepe jóval kisebb, mint az erre a cé...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 1. Mi ez?

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Járókelő!

    Köszönjük a tárgyi bejelentést, amelyet továbbítottunk az érintett szervezeti egység részére, állásfoglalás céljából, amelynek megérkezéséig, szíves türelmét kérjük.

    Üdvözlettel:
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • S Dominik elküldte az ügyet az illetékesnek: MÁV Zrt.

  • Sipos László bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére