Megoldatlan

Csoportos BKK-jegy elérhetősége vidéken, BKK-pénztár a Nyugati pályaudvarnál

Sokan utaznak alkalomszerűen Budapestre pl. kulturális rendezvényekre, programokra, köztük számos kisebb-nagyobb iskolai csoport is.
Régebben országszerte sok vasúti pénztárnál és menetjegyirodában lehetett kapni budapesti vonaljegyet, 10 darabos gyűjtőjegyet (illetve talán metrószakaszjegyet és átszállójegyet is). Ez sajnos már a múlt, de cserébe Budapesten tényleg sokkal könnyebben hozzá lehet ezekhez jutni, amióta automaták vannak, így talán annyira nem is hiányoznak.

Van viszont egy olyan jegyfajta, amire sok (főleg létszám szerint sok) embernek van szüksége, de egyre kevesebb helyen lehet hozzájutni: a kedvezményes csoportos tanulójegy.

Eddig is elég kényelmetlen volt egy vidékről Budapestre látogató csoport esetén, hogy míg mindent előre el tud intézni a csoportot kísérő tanár, a fővárosba érkezve az egész osztálynak várnia kellett, amíg sorbanállást követően meg tudják venni a csoportos jegyet, ami magában is némi papírmunkával jár, de ha a pénztárnál sokan vannak, sokat kell várni az izgatott és már utazni akaró gyerekekkel.

Viszont az elmúlt időszakban csökkent a pénztárak és ügyfélközpontok száma, ami pedig a legnagyobb gond: a Nyugati pályaudvaron, ahová legalább az ország harmadából érkeznek a csoportok (mert gyerekekkel nem minden esetben célszerű leszállni Kőbánya-Kispesten, Zugló vasútállomásnál pedig nincs pénztár, ahol a tanulójegy megváltható) jelenleg a metrófelújítás miatt egyáltalán nincs pénztár. Ha egy, a belvárosba tartó iskoláscsoport bliccelés nélkül akar hozzájutni a jegyhez, akkor gyalog kell menniük a Blaha Lujza térig vagy a Deák Ferenc térig. Esetleg a Nyugati pályaudvarnál megvárhatják, amíg a kísérőtanár átmegy a Lehel térre jegyet venni (ahol egyébként nem folyamatos a pénztár nyitvatartása napközben), majd visszautazik. Ez elképesztő.

Két megoldási javaslatom lenne, a kettőt akár egyszerre is megvalósíthatnák, ha fontosak Önöknek az iskolások.
1. Mivel a vonatjegyet ilyen csoportok számára mindenképp személyesen, a MÁV-START szolgáltatás-értékesítőinél kell megváltani, legyen lehetőség náluk, a vonatjeggyel együtt megvenni, előzetes megrendelést követően. Vagy egyszerűen (az egy főre szóló budapesti napijegyhez hasonlóan) legyen kapható BKK kedvezményes csoportos tanulójegye a MÁV-START összes pénztáránál!
2. Oldják meg, hogy az adminisztráció (lepecsételt iskolai megrendelőlap) e-mailben, a fizetés elektronikusan történhessen, és küldjék el a csoportos jegyet házilag kinyomtatható formában. Így a kísérő tanár ki tudná nyomtatni a jegyet, és nem kellene a jegyváltással Budapesten értékes perceket-negyed-félórákat tölteni. Mivel már a jegyeket és bérleteket is kódbeolvasással ellenőrzik, bizonyára nem jelentene gondot ezt is egy ellenőrizhető kóddal ellátni. Mivel legalább 10 fő együtt utazásakor lehet ilyen jegyet váltani, visszaélésre sincs túl sok lehetőség.

Kérem, vegyék fontolóra az ötleteket. Ha nem akarják megvalósítani, akkor legalább oldják meg, hogy a Nyugati pályaudvaron a vasúti pénztáraknál legyen mód kedvezményes csoportos tanulójegy váltására.

Tisztelettel: Váradi Attila

Probléma helyszíne
Budapest VI. kerület, Terézváros, Nyugati pályaudvar M

Hozzászólások

  • Fónai Kende lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Megoldhatatlan.

  • Váradi Attila hozzászólt a bejelentéshez.

    Köszönöm a választ, amely tulajdonképpen korrekt. A cég is elismeri benne, hogy elég bonyolult a kedvezményes csoportos tanulójeggyel kapcsolatos adminisztráció, viszont az ezzel kapcsolatos felvetésr...
  • Járókelő Adminisztrátor megváltoztatta a bejelentés állapotát "Válaszra vár"-ról "Megerősítésre vár"-ra.

  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Ügyszám: 0038/0027617-001/2021/0038
    Tárgy: tájékoztatás

    JAROKELO-BUDAPEST-00090520

    Tisztelt Váradi Attila, tisztelt Ügyfelünk!

    A BKK Zrt. köszöni megkeresését. Szakterülete sajnálja, hogy a leveléb
    ...
  • Az illetékes válaszának megoldópontszáma: 2. Mi ez?

  • Hegymegi-Barakonyi Bálint elküldte az ügyet az illetékesnek: BKK Budapesti Közlekedési Központ

  • Hegymegi-Barakonyi Bálint megváltoztatta a bejelentés illetékesét "Az illetékes"-ról "BKK Budapesti Közlekedési Központ"-ra.

  • Váradi Attila bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Dayka Gábor utca menetrend táblák

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Dayka Gábor utca (XI. kerület, Újbuda)
  • Válaszra vár
    0
    Válaszra vár
    0

    Firkált, elforgatott táblák

    Beküldés ideje:
    Beküldte: Anonim Járókelő
    Illetékes: BKK Budapesti Közlekedési Központ
    Császárfa utca (XVII. kerület, Rákosmente)
  Vissza az oldal tetejére