Megoldatlan

Lónyay utca végi kerékpáros lámpa

A Lónyay utca Vámház körút felőli végén elhelyezett járműforgalom irányítására szolgáló fényjelzőkkel kapcsolatos észrevételemet osztanám meg. A Lónyay utcán kerékpáros nyomok, az utca végén előretolt kerékpáros felállóhely, valamint a "kerékpárút vagy kerékpársáv forgalmának irányítására szolgáló fényjelző készülék" található, tehát a kerékpárosra ennek a készüléknek a jelzései érvényesek.
Az egyéb járműforgalom számára kihelyezett készülékek mellett azonban megtalálható a jobbra kanyarodást megengedő nyilas zöld kiegészítő lámpa.

A problémát azzal látom, hogy ezek a jelzések kombinálva azt a helyzetet idézik elő, hogy a jobbra kanyarodó zöld jelzésnél a kerékpáros kivételével mindenki elindulhat. A sor elején álló kerékpáros kénytelen feltartani a mögötte haladó egyéb járműveket, mivel a rá vonatkozó lámpa ugyanebben az időben piros jelzést ad, holott eközben ő is biztonsággal jobbra kanyarodhatna.

Mivel a kerékpáros lámpa nem látható el kanyarodó kiegészítéssel, így javasolnám inkább a kerékpáros lámpa leszerelését, így lehetővé téve a kerékpáros jobbra kanyarodását a gépjárműforgalommal egy időben.

Probléma helyszíne
Budapest IX. kerület, Ferencváros, Lónyay u. 1

Hozzászólások

  • Konta Zoltán hozzászólt a bejelentéshez.

    A válasz alapján teljesen félreértették az észrevételemet és a javaslatomat. Ráadásul azóta észrevettem, hogy a kerékpáros jelzés nem csak a nyitó fázisban okoz problémát, de hamarabb is vált pirosra,...
  • Az illetékes válasza megérkezett az üggyel kapcsolatban.

    Tisztelt Bejelentő!

    A IX. ker. Lónyay utcai 1. szám előtt, a Lónyay utca – Vámház körút kereszteződésre vonatkozó javaslatára az alábbi forgalomtechnikai kezelői választ adjuk:

    A jelenlegi jogszabál
    ...
  • Az adminisztrátor lezárta a bejelentést Megoldatlan eredménnyel. Oka: Nem érkezett válasz az illetékestől.

  • Pál András elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • S Dominik elküldte az ügyet az illetékesnek: Budapest Közút

  • Konta Zoltán bejelentette az ügyet.

Hasonló bejelentések

  Vissza az oldal tetejére